Veselý Yeti

07.09.2014 13:33

Generálna riaditeľka Kúpeľov Trenčianske Teplice Ing. Andrea Puskailer si vyskúšala bezpečné auto Škodu Yeti

 

Chcem sa vás opýtať, aké výhody priniesol v Kúpeľoch certifikát EuropeSpa vašim klientom?

Pani generálna riaditeľka Kúpeľov Trenčianske Teplice Ing. Andrea Puskailer, chcem sa vás opýtať, aké výhody priniesol certifikát EuropeSpa vašim klientom?

Cerfitikát Europe Spa je v prvom rade certifikátom kvality poskytovania kúpeľných služieb so zameraním sa na klienta. To znamená, že v praxi sa kontroluje spôsob poskytovania kúpeľnej liečby, postupy pri podávaní jednotlivých procedúr, kvalita a čistota ubytovania, dodržiavanie hygienických noriem v kuchyni, jedným slovom komplexné zhodnotenie poskytovanej služby od ubytovania, stravovania, kúpeľnej liečby až po samotné  prírodné prostredie a okolie so zameraním na kvalitu a bezpečnosť klienta. Tento certifikát kvality a záruky nám pomáha hlavne na zahraničných trhoch, či už je to Rusko, Holandsko, Nemecko a Rakúsko, kde je veľmi rozšírený. Rokovania s novými partnermi sú jednoduchšie a viac nám dôverujú, pre klientov je to určitá záruka kvalitne poskytnutej služby.

Ak by som mala záujem o kúpeľný pobyt u vás v Trenčianskych Tepliciach, čo je potrebné ako prvé urobiť?

Stačí si vybrať termín, zavolať, resp. napísať cez webový rezervačný systém na www.kupele-teplice.sk a u nás vám už všetko na mieru pripravíme, v prípade záujmu a podľa typu pobytu si prípadne váš zdravotný stav a program procedúr skonzultujete priamo u nás s kúpeľným lekárom, ktorý je k dispozícii 24 hodín denne. Pokiaľ je záujem o dlhodobejší liečebný pobyt cez zdravotnú poisťovňu, treba zájsť za svojím obvodným lekárom a požiadať ho o vypísanie kúpeľného návrhu s príslušnou indikáciou, ktorý sa zašle na schválenie do príslušnej zdravotnej poisťovne a následne si zarezervujete už termín, ktorý vám vyhovuje.

Veľa vodičov má zo šoférovania stuhnuté svalstvo, boľavý chrbát...ako im viete pomôcť, keďže ste špecialisti na pohybový aparát?

Naše kúpele sú ideálne miesto pre relax a liečenie či už stuhnutého svalstva alebo spazmov, resp. bolestí chrbta a krížov, ktoré sú typické pre každodenné šoférovanie. Liečebné účinky našich termálnych vôd v kombinácii s masážou a teploliečbou ako napríklad rašelinový obklad, alebo zábal z minerálneho fanga sú úľavou pre každého vodiča. Sama veľa šoférujem a mávam bolesti krčnej chrbtice a spazmy, mám to odskúšané a funguje to. V súčasnosti dokončujeme opravu bazéna SINA a už sa tešíme na úľavu po kúpeli v tomto bazéne s 39 stupňovou termálnou vodou priamo z prameňa a následnom oddychu v historickej odpočivárni Hammam v maurskom štýle.

Ak by sme ostali v oblasti motorizmu, tak by našich čitateľov zaujímalo, či je pre vás šoférovanie relaxom alebo nutnosťou, ktorý neodmysliteľne patrí k vášmu každodennému spôsobu života?

Od začiatku bolo pre mňa šoférovanie relaxom, i keď začiatky sú pre každého ťažšie a stresujúce, no nevnímam to ako nutnosť, ale niečo, čo patrí k môjmu každodennému životu, pri dlhšej ceste ako relax a spoznávanie krajiny, no bez auta sa cítim, ako so sadrou na jednej ruke.

Na akom aute šoférujete a vedeli by ste nám povedať cca. koľko máte odjazdených kilometrov?

Momentálne jazdím na Mercedese ML, je to veľmi pohodlné a bezpečné auto ideálne aj na dlhšie alebo zimné cesty najmä tu v Trenčianskych Tepliciach, kde sme v údolí lesov. Za posledných 12 rokov som najazdila cca. 600 tisíc km.

Jazdíte rada sama alebo máte väčšinou so sebou spolujazdcov, ktorí vás zabávajú?

Vzhľadom na moje zamestnanie jazdím väčšinou sama, momentálne pár mesiacov už jazdíme dvaja. (pozn. s budúcim synčekom).

V zime ste už zažili zopár šmykov? Boli nejaké nehody? Viete nám o nejakej bližšie povedať?

Predminuloročná zima bola z pohľadu počasia a častého sneženia naozaj zaujímavá. Najmä, keď som jazdila na aute so zadným náhonom, tak tých malých šmykov bolo viac, našťastie však žiadna nehoda. Najhoršia vec s momentálnym autom čo sa mi prihodila bolo oškretie zadnej časti auta, keď som dávala pozor pri výjazde z dvora na okoloidúcich našich klientov a pacientov. Snažím sa jazdiť opatrne a predvídavo, plus som absolvovala školu šmyku na DrivingAcademy, čo všetkým naozaj odporúčam.

Máte so strážcami zákona príjemné historky alebo skôr nepríjemné? Prípadne vaša najvyššia pokuta?

Väčšinou boli tie zážitky neutrálne, resp. mierne vtipné, nakoľko vzhľadom na moje priezvisko vždy príde klasická otázka, či som rodina so spevákom Thomasom Puskailerom, následná je odpoveď, že sa uspokoja aj s mojím podpisom. Najvyššia pokuta čo si pamätám pri vjazde do Bratislavy, tesne za tabuľou 80-tka bola 60 eur za prekročenie rýchlosti. Poučenie – treba brzdiť skôr ešte pred tabuľou.

Mali ste nejaký vtipný zážitok za volantom doma alebo v zahraničí?

Nespomínam si na niečo veľmi vtipné, ale tak ako to už mnohí z nás zažili, stáva sa mi, že sa nad niečím zamyslím, hlavne ráno keď už hlava začína pracovať a plánovať a zabudnem odbočiť z diaľnice,  resp. po absolvovaní týždňového fit pobytu, keď mi cez bluetooth zavolá do auta Zorka Czoborová a počujem jej hlas, tak si podvedome automaticky „podsadím panvu, stiahnem brušné svalstvo a vystriem chrbát“. 

Aké sú podľa vás vodičky na našich cestách a celkovo, čo by ste im odporučili ako jazdiť?

Vodičky mám rozdelené do dvoch základných skupín. Tie, ktoré to berú ako relax a baví ich to a naozaj vedia jazdiť a tie, ktoré to berú ako nutnosť svojho života, hrozne ich to nebaví, sú vystresované, nalepené na volante a stretnúť ich na ceste je totálna katastrofa. Odporúčam všetkým vodičkám jazdiť hlavne tak, ako to učia na Slovakia Ringu, pozorne a predvídať udalosti, aby sa predišlo zbytočným kolíziám a nehodám.

Ak sa povie Škoda Yeti, môžu aj také ženy ako vy povedať, že by im takýto typ auta vyhovuje?

Samozrejme, je to v prvom rade bezpečné auto! Páči sa mi iná farba karosérie a iná farba strechy, úžasné disky ladia k celému autu. Aj interiér bol prehľadný a hoci jazdím na automate, tak som nemala problém presadnúť do auta s manuálom. Biela farba je moderná a ženská. To znamená, že Škoda Yeti je naozaj pre každú ženu, ktorá má rada, živé a priestranné auto a nebojí sa terénu. Je to auto, ktoré prejde všade. Mala som tú možnosť si to vyskúšať. Aj silu motora a bola som prekvapená, že je to len benzínová jednaštvorka. Veľmi dobrá akcelerácia, naozaj! Musím sa priznať, že stretnutie s Yetim bolo pre mňa zaujímavé a rada som sa povozila v aute, ktoré je zárukou bezpečnosti.

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode