Veľká loď

01.11.2015 11:04

TWiiNS Daniela & Veronika zaspomínali na časy, keď sa vozili v rodinnej Škode Superb a porovnali ju s najnovším modelom, ktorý ako veľká loď púta pozornosť na našich cestách

Dievčatá, natočili ste množstvo videoklipov, podarila sa vám zaujímavá spolupráca so zvučnými menami ako Snoop Dogg a FloRida, úspešne ste Slovensko reprezentovali na Eurovízii v Nemecku a na konte už máte 5 úspešných albumov, moderovanie vlastnej hudobnej relácie a hlavnú rolu v muzikáli Rebelové. K tomu všetkému sa Veronika vydala. Ako to všetko stíhate doma aj v zahraničí?

Máme toho veľa za sebou a veríme, že aj pred sebou. Nedávno sme dostali ponuku z LA, aby sme naspievali ženské vokály do skladby so známym spevákom Seanom Paulom.... Do USA momentálne jazdíme pomenej, pretože ak na niečom pracujeme, všetko sa dá riešiť na diaľku a nemusíme zakaždým vycestovať.

Predpokladám, že ste od malička na cestách a po autoškole ste naberali jazdné skúsenosti na akom aute?

D,V: Ako sme si urobili vodičák, vtedy bol novinkou prvý model Škoda Superb, pamätáme sa, že bol v zlatej farbe s béžovým interiérom. Sme rady, že na takom bezpečnom aute sme sa naučili šoférovať. Bolo občas zábavné, keď sme ako 18-ročné začali na ňom jazdiť a pritom sme vyzerali na 14 rokov. Vystúpili sme zo Superba s „ofinkami“ a ľudia sa usmievali, že aké „žabky“ šoférujú takú veľkú loď!

A teraz už jazdíte na svojich autách...akých značiek?

D: VW Jetta a som maximálne spokojná!

Veronika: Mercedes C, ktorý som predala a teraz sa obzerám po zaujímavom aute strednej triedy. Aj Jetta sa mi páči.

Sme v čase prezúvania pneumatík a prípravy áut na zimu, aby sme sa vyhli vážnym nehodám a iným nepríjemnostiam počas nepriaznivých poveternostných podmienok. Nezábúdate na svietenie v týchto kratších dňoch?

V: Dnešné autá majú automatické svietenie, čo je veľkou výhodou, takže sa nemôže stať, že by sme zabudli na svietenie. A ak vodič iného auta nesvieti, zablikáme mu, aby to napravil. Práve teraz je obdobie, kedy je potrebné vidieť a byť videný a tak predchádzať dopravným kolíziám. Našťastie sme doteraz nemali žiadnu vážnu nehodu, iba jednu, ktorá nebola z našej viny, keď mladá vodička sa rútila do uličky, nesledovala ostatných vodičov a oškrela bok Danielinho VW Golfu. Bohužiaľ sebe narobila ešte väčšiu škodu.

K chodcom sa vodiči nesprávajú vždy tak ako majú, dokonca mnohí na prechodoch pre chodcov ani nezastavia a rútia sa rýchlo. Bývate v tomto smere ohľaduplné?

D,V: Chodcov na prechode vždy púšťame, keď vidíme, že tam stoja, ale stane sa občas, že sme rozbehnuté, ideme 50-kou po meste a zrazu niekto sa nám doslova ide hodiť pod auto, nepozrie sa doprava-doľava a ja nie som telepat, že zrovna ten daný človek sa rozhodne vkročiť na prechod. Vtedy sme naozaj ostražité. Myslíme si, že väčšinou takéto kiksy robia ľudia, čo nevlastnia vodičské oprávnenie.

Využili ste niekedy pri zastavení bežnej kontroly, že ste dvojičky?

D: Zaujímavé je, že až po 10-tich rokoch, ako mám vodičák ma zastavili policajti po prvý raz v živote a to jazdím dosť veľa, mala som asi aj šťastie, ale naozaj sa snažím jazdiť zodpovedne a podľa predpisov. A pred dvoma mesiacmi som dostala prvú pokutu vôbec Využiť to, že sme dvojičky sme využili nedávno, keď som si dala pohár vína a povedala som Veronike, nech šoféruje. Ona zostala v strese, že si zabudla doklady a ja som jej povedala, nech neblázni, veď jej požičiam moje, ak nás náhodou zastavia policajti. Našťastie nás nezastavili, ale doteraz sa na tejto príhode bavíme..

V Bratislave je neustále problém s parkovaním, nie sú miesta, iba v podzemných garážach, kde to máte na istotu. VAmerike tie ich veľké autá v pohode zaparkujú?

D,V: Zaparkovať sa dalo všade, lebo majú veľké parkoviská s obrovskými boxami. Asi najväčšie auto, čo sme tam mali rentnuté bol Chevrolet Escalade, zvnútra to bolo veľké ako obývačka.

Platili ste tam pokutu?

V Amerike pokiaľ neurobíte dopravný priestupok, tak vás len tak nezastavia. Nevidíte ich na každom rohu, že merajú rýchlosť ako u nás. Čiže pokutu sme neplatili, nakoľko nás nikdy nezastavili.

Presúvate sa počas vystúpení a nestalo sa vám, že vás v noci prekvpapil mikrospánok?

Ak máme vystúpenie viac ako 200km od domova, snažíme sa prespať tam, kde sme. Neriskujeme únavu za volantom. Keď sme boli mladšie, tak nás vozil otec. A veru raz dostal mikrospánok a narazil do zvodidiel na diaľnici. Nebolo to v noci, bol západ slnka, ale slnečné lúče veľmi oslepovali...My sme v aute zaspali a bohužiaľ tatino tiež. Potom sa prebral, ale už bolo neskoro. Po tej skúsenosti sa vždy rozprávame so šoférom, aby sme sa mikrospánku vyhýbali.

Okrem Ameriky, kde ste zažili katastrofálnych vodičov?

Na Bali by sme nešoférovali nikdy! Jazdia zvláštnym spôsobom ako príde... pruh, nepruh, predbiehajú sa, lepia sa jeden na druhého. To sme zažili aj Kišineve v Moldavsku, kde neboli vôbec žiadne pruhy, semafóry. Zrazu v našom pruhu bolo naraz 5 áut vedľa seba! Cesta bola široká a pruhy nikde a vznikol chaos.

Po rokoch ste si mohli opäť vyskúšať novú Škodu Superb 2,0 TDI so strednou výbavou Ambiente. Aké boli vaše pocity?

D: Nový Superb sa po dizajnovej stránke veľmi vydaril svojimi líniami. Interiér je podobný ako v mojom VW Jetta a hneď som sa so všetkým stotožnila. Výbava, ako navigácia, tempomat aj vyhrievanie sedadiel je fantastická vec. Príjemným prekvapením je funkcia udržiavania vzdialenosti od auta, čo je veľkou výhodou, ak by sa náhodou vodič zarozprával.. Stredná výbava tohto auta by mi stačila. Dvojlitrový diesel v automate bol skvelý! Všetky jazdné štýly sme síce nevyskúšali, ale „eco“ bol najúspornejší a nám vyhovoval.

V: Mne sa páčila šedá metalíza limuzíny, lebo na tejto farbe nevidieť špinu, hoci vnútorný interiér v béžovej farbe pre rodiny s deťmi znamená, že ho musia častejšie čistiť. Veľkosť priestoru vzadu bola nad očakávania, to platí aj pre kufor. Rozmýšľam nad kúpou auta a Superb by som volila, ak by sme sa s manželom rozhodovali na rodinným typom auta a Superb parametre rodinného auta spĺňa bez debaty.

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode