Veľká cena SR na Slovakia Ringu: skvelý motoršport

24.08.2014 17:19

Množstvo napínavých pretekov, nehody aj nevyspytateľné  počasie ponúkol divákom cez víkend okruh Slovakia Ring pri Orechovej Potôni.

V prestížnej sérii Blancpain Sprint Series videli diváci na tribúnach i v priamom prenose RTVS skvelú jazdu z posledného miesta až za víťazstvom v podaní nemeckého tímu BMW Sports Trophy Team Schubert s posádkou Thomas Jäger (GER) a Dominik Baumann (AUT). Ich BMW Z4 GT3 prešlo cieľom prvé po pekných súbojoch s brazílskymi kolegami BMW Brazil (Caca Bueno, Sergio Jimenez) a WRT Audi z Belgicka (René Rast a Enzo Ide).

Náš Štefan Rosina žiaľ v nedeľu neštartoval, kvôli nehode jeho tímového kolegu Tomáša Engeho zo sobotňajších Kvalifikačných pretekov. Našťastie český pretekár vyviazol z hrôzostrašne vyzerajúcej nehody bez zranení. Ich Lamborghini Gallardo FL II však bolo neopraviteľné. Obaja jazdci už  sľúbili spoločný návrat na Slovakia Ring budúci rok.

V Divízii 4 nad 2000 cm3 zvádzali krásne súboje o prvé miesto Slovák Miro Konôpka na Saleene s Čechom Jakubom Knollom na Mercedese. Po niekoľkých kontaktoch v poslednej zákrute napokon vyhral český líder FIA CEZ Trophy a Eset V4 Cup. Upevnil si tak vedenie v týchto šampionátoch. Šprint tejto najsilnejšej divízie videli naživo aj diváci RTVS.

Hoci najmä v sobotu počasie poriadne potrápilo fanúšikov na tribúnach Slovakia Ringu, výborné preteky prilákali do Orechovej Potône za tri dni vyše 16 tisíc divákov.

Ďalšie informácie nájdete na www.slovakiaring.sk

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode