Vďaka “rúškomatu” na AS Nivy má teraz prístup k rúšku každý cestujúci autobusmi Slovak Lines

14.04.2020 13:34

V súvislosti so zavedením opatrení na obmedzenie šírenia nového koronavírusu sa stali rúška povinnou súčasťou cestujúcich regionálnymi autobusmi. Tie si teraz môžu cestujúci kúpiť priamo v automate na AS Nivy.

 

“Sme veľmi radi, že sa nám s našim dodávateľom automatov na AS Nivy podarilo v krátkom čase inštalovať priamo na AS Nivy jeden z prvých “rúškomatov” na Slovensku,” hovorí Pavol Labant, generálny riaditeľ Slovak Lines a dodáva, “aktuálne podmienky a pravidlá cestovania našimi autobusmi sa výrazne zmenili, a preto sa ich snažíme aj touto cestou našim cestujúcim zjednodušiť.”

Sortiment “rúškomatu” je zatiaľ obmedzený na rúška, v krátkom čase by však mali pribudnúť aj dezinfekčné gély.

Sortiment “rúškomatu” je zatiaľ obmedzený na rúška, v krátkom čase by však mali pribudnúť aj dezinfekčné gély. Viac tu: http://www.autoazena.sk/news/vdaka-ruskomatu-na-as-nivy-ma-teraz-pristup-k-rusku-kazdy-cestujuci-autobusmi-slovak-lines/
Sortiment “rúškomatu” je zatiaľ obmedzený na rúška, v krátkom čase by však mali pribudnúť aj dezinfekčné gély.

Viac tu: http://www.autoazena.sk/news/vdaka-ruskomatu-na-as-nivy-ma-teraz-pristup-k-rusku-kazdy-cestujuci-autobusmi-slovak-lines/
Sortiment “rúškomatu” je zatiaľ obmedzený na rúška, v krátkom čase by však mali pribudnúť aj dezinfekčné gély.

Viac tu: http://www.autoazena.sk/news/vdaka-ruskomatu-na-as-nivy-ma-teraz-pristup-k-rusku-kazdy-cestujuci-autobusmi-slovak-lines/

Sortiment "rúškomatu" je zatiaľ obmedzený na rúška, v krátkom čase by však mali pribudnúť aj deziinfekčné gély. Bavlnené rúška si tam môžete aktuálne kúpiť za jednotnú cenu 3,50 eur.

Keďže je “rúškomat” vo vnútorných priestoroch stanice, dostanete sa k nemu denne od 4:00 hod. do polnoci, kedy je AS Nivy verejnosti prístupná.

Aké sú aktuálne podmienky a pravidlá pre cestujúcich?

  • Linky prímestskej autobusovej dopravy jazdia podľa sobotňajšieho cestovného poriadku s pridanými spojmi na najvyťaženejších trasách. Presný rozpis nájdete na internetovej stránke Slovak Lines.

  • Cestujúci sú povinní nosiť ochranné rúška, prípadne si zakrývať nos a ústa šatkou, aby sa znížilo možné šírenie kvapôčkovej infekcie v uzavretom priestore autobusu. Upozorňujeme, že vodič má možnosť v zmysle platného prepravného poriadku vylúčiť z prepravy osoby bez zakrytej tváre.

  • Cestujúci môžu do autobusu nastupovať iba zadnými dverami a nemôžu obsadzovať prvých 8 miest vpredu v autobuse.

  • Cestujúci bez predplatného cestovného sú povinní kupovať si cestovné lístky vopred cez mobilnú aplikáciu IDS BK. Cestovné lístky zakúpené v aplikácii sú platné vo všetkých spojoch Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji. Aktuálne nie je možné zakúpiť si lístok u vodiča ani v pokladniach na AS NIvy, ktoré sú aktuálne zatvorené.

“Nič nie je pre nás dôležitejšie ako zdravie cestujúcich a našich vodičov,” hovorí Pavol Labant, generálny riaditeľ Slovak Lines a dodáva, “akékoľvek preventívne opatrenia však v prvom rade závisia od prístupu nás všetkých. Preto apelujeme na našich cestujúcich, aby pravidlá, ktoré nás majú chrániť, dodržiavali. My naďalej pokračujeme v intenzívnom čistení autobusov, ktorého súčasťou je aj inovatívna dezinfekcia.” Tá je realizovaná čistiacimi prostriedkami obsahujúcimi najnovší typ polymérovej vodou riediteľnej dezinfekcie PolyHMG, ktorá kombinuje dezinfekčnú funkciu s ochrannou - eliminuje existujúce mikroorganizmy, baktérie, vírusy, plesne, kvasinky, riasy, a zároveň zanecháva povrchy dlhodobo chránené, pretože vytvára nehostinné prostredie pre ich budúci výskyt.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode