Včelička

12.11.2016 10:50

Muzikálová herečka a speváčka Dominika Richterová sa posadila za volant „včeličky“ (Nissan Juke) a vzlietla do mestskej bratislavskej premávky. Vysvetlila prečo je emočný typ herečky a čo obnáša parkovanie pri vysokých kríkoch...

Dominika, poznáme vás z muzikálov a seriálu ZOO, ale váš talent ocenili aj v Prahe, kde ste nedávno odpremiérovali muzikál Adéla, ještě nevečeřela. Okrem množstva predstavení ešte stíhate aj študovať činohru na VŠMU. Ako to všetko zvládate?

Zatiaľ všetko stíham, aj školu avšak tento rok ma čakajú štátnice, takže bude toho viac. Čo sa týka muzkálu, ten už robím dlhšie, ale aj účinkovanie v seriáli bolo pre mňa zaujímavé. Nedá sa porovnať čo ma baví viac, lebo každý žáner je iný a pre mňa prínosný a vzácny. Najbližšie ma môžu vaši čitatelia vidieť v muzikáli Adéla ještě nevečeřela v roli Květušky, v muzikáli Sagvana Tofiho Děti ráje a v Bratislave na Novej scéne v IAGOVI, kde hrám Desdemonu.

Váš herecký výkon i spev v roli Desdemony bol očarujúci a musím vám vyjadriť poklonu. Je vidieť, že vaše postavy dokonale prežívate až do špiku kostí...

Ďakujem krásne. Rolu Desdemony som si veľmi obúbila a teším sa, že som dostala práve takúto rolu. Od konzervatória ma moja výborná pedagogičcka Katarína Orbánová obsadzovala do veľmi podboných tragických rolí a som rada, že po takom čase si môže zahrať niečo k môjmu srdcu tak blízke a ešte k tomu na profesionálnom javisku. Som veľmi citlivý človek a táto postava mi dáva priestor vyliať divákom svoju dušu a plne ju prežiť. S to ma veľmi napĺňa rozdávať sa iným.

Mám pocit, že v Čechách žijú diváci viac divadelnou kultúrou a muzikálmi ako u nás, my slováci nie sme až tak naučení chodiť častejšie do divadla. Prečo je to tak?

U nich kultúra je trošku o krok vpred a je pravda, že český divák je naučený chodiť do divadla. Určite je tam omnoho viac divadiel ako u nás a samozrejme je dôležité predstavenia vedieť presadiť a predať a v tomto sú naši bratia česi veľmi šikonvní. Slovenský divák chodí menej do divadla, čo je škoda. Myslím, že sa to netýka len muzikálu. Mrzí ma to, ale je to asi odkaz na to, aby sme sa zamysleli, prečo sa to deje a pokúsiť sa urobiť niečo, čo by ľudí presvedčilo a motivovalo do divadla chodiť. Nie vždy je to však len v rukách herca.

Je pre vás relax šoférovanie alebo skôr cesta vlakom?

Radšej mám šoférovanie. Je to fantastický relax a veľakrát mám chuť dve, tri hodiny

sa iba voziť len tak. Ptúto vášeň som zdedila po mamine avšak stále mám v aute obrovský rešpekt. Nemám ešte toľko skúseností. Potom veľmi rada jazdím na štvorkolieskových retro korčuliach a preto ich vozím stále v kufri auta, aby som ich mala stále so sebou.

Policajti, pokuty, parkovanie a iné neduhy čo ženy vodičky nemusia...ako je to s vami?

Za dva roky ma policajti nezastavili ani pri bežnej kontrole, ale už som všeličo urobila, že by som si mohla dať kľudne nálepku na auto „bondínka za volantom!“ Raz sa mi podarilo odraziť zrkadielko na inom aute a odvtedy sa dosť bojím, ale to sú asi tie začiatočnícke chyby, na ktorých sa musíme naučiť. Mnohokrát sa mi stalo, že som parkovala asi na10x a nakoniec som to po 15 minútach vzdala a išla domov. Nuž nie vždy mám na môjho tátoša trpezlivosť.

Čo škrkance a iné cestné lišaje. Také niečo už máte na vašom aute?

Tých je!(smiech) Pamätám si, ako som prišla domov a auto som mala len mesiac. S ocinom sme spoločne umávali auto a všimol si škrabance. To bolo...Jeho hýčkané a vlastne prvé auto bolo zničené. Myslím, že to bolo pre neho ťažké prijať, ale už sa zmieril s tým, že to auto ma ma naučiť jazdiť a nie chodiť na výstavy. Je pravda, že vďaka nemu, som zistila, že aj stromy dokážu uribť skvelé škrabance na laku. A naozaj nie malé, ale cez celý bok auta, takže odvtedy už pri stromkoch neparkujem.

Tak už Fabia niečo poriadne zažila a má dostatočne veľa kilometrov. Je napriek tomu stále spoľahlivá, vždy ste prišli do cieľa kam ste mali namierené?

Moja Fabia má najazdených okolo cca. 140 000 kilometrov a som s ňou spokojná. A samozrejme ešte stále používam navigáciu, niekedy už len pre istotu, ale je to skvelá pomôcka. A autíčko mi slúži skvele. Som rada, že mi rodičia takto pomohli. Niekedy mám naozaj neskoré nočné návraty domov alebo časový stres a auto mi v tom veľmi pomáha, aby všade bola včas.

Máte nejaké vysnívané auto, ktoré jednoznačne musí mať niečo také, čo vám bude uľahčovať vašu jazdu?

Túžim po veľkom rodinnom aute, žiadna vysnívaná značka! Chcem mať deti a jazdiť na rodinné dovolenky, pikniky a chcela by som, aby sa vošlo do neho čo najviac a bolo samozrejme aj pohodlné. Moja mamina hovorí, že každá žena by mala mať auto, lebo je to taká jej príručná kabelka!

Zaujal vám Nissan Juke 1,2 DIG-T svojou osobitosťou?

Je to netradičné, štýlové auto zvláštne zaoblené, ale pri tom moderné vo výraznej žltej farbe. Pripomína mi včeličku, už len sadnúť na kvet a nie na cestu... Nie je ani veľké ani malé, ale také šik pre ženu, ktorá je praktická. Elegancia žltého štepovania na sedadlách na mňa zapôsobila ako aj žlté doplnky zladené v čiernom interiéri. Palubovka s budíkmi, cúvacou kamerou, tempomatom a zabudovanou navigáciou pôsobila efektne. Benzínový motor bol tichý a celkom svižný. Jazdné štýly bolo veselé prepínať, či už normal, eko alebo šport. Toto na mojej Fabii nemám ani upozorňujúce pípače nepoznám. Za volantom rada spievam, takže oceňujem autorádio, aj USB výstup a všetko to tu je. Vpredu je dosť miesta, ale aj vzadu, kufor na terajšie použitie by mi zatiaľ stačil. Presklenená strecha je paráda a to sa mi na tomto modeli najviac páčilo! Nissan Juke urobil radosť nielen mne, ale isto aj iným mladým vodičkám alebo starším dámam. Možno v inej farbe, ale viem si predstaviť, že aj muži v takej čiernej farbe sa chcú týmto modelom odlišovať od iných značiek. Juke je mestské auto a s cúvacou kamerou je vhodné pre všetky ženy, ktoré neradi parkujú.

 

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode