V továrni Hofu sa spúšťa výroba novej generácie modelu Mazda 6

30.08.2012 12:24

Spoločnosť Mazda Motor Corporation usporiadala oslavu spustenia výroby novej generácie modelu Mazda6. Slávnosť sa konala v továrni Hofu č. 2 v prefektúre Jamaguči. Na slávnosti sa zišlo približne 500 hostí vrátane predsedu predstavenstva, prezidenta a výkonného riaditeľa spoločnosti Mazda Takaši Yamanoučiho, členov vedenia, zamestnancov a zástupcu odborovej organizácie pracovníkov spoločnosti Mazda. Prvé vozidlo, ktoré zišlo z výrobnej linky, bola Mazda6 vo verzii kombi s európskymi špecifikáciami, poháňaná zážihovým motorom SKYACTIV-G 2,0.

 

Takaši Yamanouči vo svojom príhovore uviedol: „Som hlboko dojatý, že výroba tretej generácie modelu Mazda6, vlajkovej lode našej novej generácie vozidiel, sa začala práve v tomto roku, ktorý je pre nás taký významný. Pripomíname si v ňom totiž 30. výročie spustenia prevádzky tu v okrese Nišinoura v továrni Hofu a 10. výročie spustenia výroby prvej generácie modelu Mazda6 v roku 2002. Táto prvá Mazda6 debutovala ako stelesnenie filozofie značky Mazda „Zoom-Zoom“ a jej úspech viedol k výraznému zlepšeniu imidžu našej značky. Nová Mazda6, ktorá sa dnes začala sériovo vyrábať, využíva technológie SKYACTIV aj dizajn „KODO – duša pohybu“ a navyše obsahuje úplne nový, jedinečný systém rekuperačného brzdenia Mazda i-ELOOP. Jeho úspešný vývoj je ukážkou toho najlepšieho z nášho konštruktérskeho umenia a nekompromisného dôrazu na detail. Poďme všetci spoločne prispieť k tomu, aby nová Mazda6 bola modelom, ktorý si získa priazeň zákazníkov na celom svete, a ktorý pozdvihne značku Mazda na novú úroveň.”

 

Masacugu Ohgi zo skupiny montáže vybavenia a finálnej montáže v mene všetkých zamestnancov továrne Hofu povedal: „Zaviazali sme sa, že využijeme všetko, čo sme sa v továrni Hofu za 30 rokov pri výrobe vyše deviatich miliónov vozidiel naučili o zlepšovaní kvality, aby sme dokázali vyrábať novú generáciu modelu Mazda 6, ktorá svojho predchodcu prekoná v každom smere a získa si srdcia zákazníkov na celom svete.“

Úplne nová Mazda 6 je prvý model vybavený unikátnym systémom rekuperačného brzdenia i‑ELOOP. Tím vývojárov sa snažil v každej oblasti vštepiť vozidlu podstatu značky Mazda, teda potešenie zo skvelých jazdných vlastností vozidla, ktoré presne reaguje na úmysly vodiča, a pritom ponúka luxus, eleganciu, kvalitu a komfort na úrovni očakávanej od vozidla strednej triedy.

Nová Mazda6 sa v Európe a Japonsku predstaví ešte pred koncom roku 2012 a nasledovať budú ďalšie trhy, počínajúc USA začiatkom roku 2013. Spoločnosť Mazda plánuje vyrábať v továrni Hofu približne 120 000 vozidiel Mazda6 ročne.

 

Nová Mazda6 sedan s ruskými špecifikáciami sa v premiére predstaví na Moskovskom medzinárodnom autosalóne 2012, ktorý sa začne 29. augusta 2012.

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode