V latino rytme s Dodom Herákom

04.08.2012 11:04

 

Dodo Herák si zatancoval v latino rytme s novou Astrou GTC

Ste viacnásobný majster Slovenskej Republiky v latinsko – amerických tancoch, choreograf a diplomovaný tréner, finalista celoslovenskej reality show Miliónový tanec a Lets Dance, účastník New York Brodway Dance School.

Čomu sa momentálne venujete?

S Niki Weiterovou  v septembri pripravujem projekt  Dance Fit Tour v Thajsku.  Ranné rozcvičky s Nikol Weiterovou pri vychádzajúcom Thajskom slnku a chuť Latinskej Ameriky Vás dostane priamo na pláži  v rytme Salsy, Samby a pre tých najzdatnejších nebude chýbať  ani Latino maratón. Okrem toho budú tanečné súťaže, individuálne hodiny fitness, body building, súkromné hodiny tanca, prednášky o zdravej výžive a oveľa viac. Jazdíme po celom Slovensku a snažíme sa snažiť robiť promo aj s mnohými partnermi ako je zapožičaný nový model Hyundai Veloster, ale aj vaša stránka

www.autoažena.sk

A sme pri autách! Akí sú podľa vás tanečníci za volantom? Asi prudkí a vášniví, alebo?!

V kontraste pokojní. Vedia krotiť svoj temperament za volantom. Na parkete sa dosť vybúria. Za volantom chcem mať pohodu a večerné jazdenie milujem. Sám v aute a premýšľam...a počúvam pokojnú hudbu.

Máte určitý štýl šoférovania?

Mávam vystreté nohy za volantom, lebo ma občas bolia kolená. Je to tanečné – plyn, brzda, spojka... Neviem byť nalepený na volante,  ale občas vidím takých vodičov, ktorí sú neuvoľnení.

Vaše prvé auto?

 Seat Toledo. Potom som chvíľu jazdil na požičanej Oktavii a teraz jazdím na Fiate Punto. Najlepšie auto podotýkam! Je to moja krabička, ktorá ide ako ďábel!  170 – tku vytiahne ľavou zadnou.

Na štvrť nádrže jazdím týždeň.  Je lacnejšie ako môj iPhone.

Máte nejaké zážitky zo svojich ciest?

Vrátil som sa z Vancoveru, kde sa jazdí na pravej strane. Zabudol som odbočiť a točil som sa na chodníku, no minimálne dva priestupky som urobil a oni mi pokutu poslali poštou aj s fotkami. Dvesto eur!

Kde sa vám páči ako sa jazdí?

V Nemecku je jedna dedina, kde nemajú žiadne predpisy ani značky. A nemajú tam žiadnu nehodovosť.  To je proste úžasné.

a plynulo jazdiť. Priznám sa, ženy v mojom okolí veľmi dobre šoférujú.

Takže bol nejaký technický problém čo sa týka vášho vozidla?

 V januári o druhej ráno mi v Bratislave primrzla baterka. Zavolal som kamošovi, ktorý mi bol ochotný pomôcť. Natiahli sme káble, naštartovali a bolo po probléme.

Aké sú podľa vás ženy za volantom?

Dobré sú, len nesmú mať strach. Zneistia a nevedia reagovať.

 

Ako sa vám páčil testovaný benzínový štvorvalec Opel Astra GTC 1,6 Turbo?

Červená a čierna sú moje farby. Zvonku vyzerá ako môj dvojník latino tanečník. Vo vnútri Astry GTC bolo sedenie veľmi pohodlné a pri tom som mal všetko po ruke akoby som sedel v tomto aute odjakživa. Športové rýchle auto, ktoré je radosť ovládať! A pri tom z neho dýchala elegancia a luxus. Prevodové stupne sa ľahko kĺzali do dráh ako na parkete. Pri stúpnutí na plynový pedál stúpol adrenalín v krvi a tanec so športovým benzínovým kupé bol pre mňa ako tanečníka vzrušujúcim zážitkom.

Text: Alena Chorvatová

Foto: autork

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode