V kuchyni len na skok

27.09.2021 17:00

 

Varenie je pre mnohých vášňou. Radi vymýšľajú nové recepty a sú schopní stráviť v kuchyni hoci aj celý deň. Čo ale ostatní, ktorí by mali najradšej navarené chutné jedlo v priebehu pár minút? S receptami z Kuchyne Lidla bude delikátne jedlo na stole do 30 minút. 

 

Tortilly s kuracím mäsom, vajíčkom a omáčkou chimichurri

 

Počet porcií: 4

Potrebujeme: gril, kliešte na obracanie


Suroviny: 

 Omáčka chimichurri
2 strúčiky cesnaku

1 štipľavá paprička

½ červenej cibule

1 hrsť čerstvých byliniek (oregano, petržlenová vňať)

olivový olej Primadonna

šťava z ½ limetky

morská soľ v mlynčeku Kania

čierne korenie v mlynčeku Kania

Plnené tortily

300 g kuracích pŕs

morská soľ v mlynčeku Kania

čierne korenie v mlynčeku Kania

olivový olej Primadonna

šťava z 1 limetky

1 avokádo

100 g cherry paradajok

1 uhorka

2 lahôdkové cibuľky

2 uvarené vajcia

4 tortilla placky Snack Day

2 hrste šalátu mix

 

 

Postup

Omáčka chimichurri

V miske zmiešame najemno nasekaný cesnak, papričku zbavenú jadierok, červenú cibuľu a bylinky. Potom prilejeme olej a limetkovú šťavu. Dochutíme soľou a korením.

 

Plnené tortilly

 

Očistené mäso osolíme, okoreníme a polejeme olejom. Rukami rozotrieme a grilujeme z oboch strán cca 8 minút do zlatista. Hotové ho pokvapkáme šťavou z polovice limetky. 

Avokádo prepolíme a kôstku vyberieme. Dužinu vydlabeme lyžicou, nakrájame na tenké plátky a pokvapkáme šťavou z polovice limetky. Paradajky nakrájame na menšie kúsky. Uhorku, lahôdkové cibuľky a na tvrdo uvarené vajcia na tenké plátky.

Tortilly krátko zohrejeme na grile, následne ich zľahka potrieme omáčkou a do stredu postupne poukladáme pripravené suroviny: šalát, ugrilované mäso nakrájané na plátky, avokádo, paradajky, cibuľky a vajíčka. Opäť prelejeme omáčkou, pevne zrolujeme a prekrojíme na polovice.

 

 

Kuracie prsia plnené hubami

Počet porcií: 2
Potrebujeme: kuchynské papierové utierky, potravinársku fóliu, tĺčik na mäso, strúhadlo, špáradlá, panvicu vhodnú do rúry

 Suroviny: 

olivový olej Primadonna

50 g šampiňónov (biele, hnedé)

5 strúčikov cesnaku

čerstvý tymian

morská soľ v mlynčeku Kania

čierne korenie v mlynčeku Kania

1 baklažán

2 kuracie prsia

100 g roztierateľného polotučného tvarohu Pilos

kôra z 1 citróna

1 hrsť strúhaného syra Grana Padano Lovilio

2 lahôdkové cibuľky

1 hrsť mladého špenátu

1 plátok masla Pilos

 

 

Postup

Do panvice nalejeme olej a rozohrejeme. Postupne pridávame nadrobno nasekané šampiňóny, tri strúčiky cesnaku, tymian, soľ, korenie a restujeme dozlatista. Potom ich preložíme do misky a necháme vychladnúť. 

Umytý a osušený baklažán nakrájame na kocky a preložíme na tanier vystlaný papierom. Osolíme a necháme „vypotiť“ ‒ baklažán tak zbavíme horkosti. 

Očistené kuracie prsia prekrojíme tak, aby sme získali väčšie pláty, ktoré pod fóliou naklepeme. Osolíme a okoreníme. 

Vychladnuté šampiňóny zmiešame s tvarohom, soľou, korením, citrónovou kôrou a nastrúhaným syrom. Plnku nanesieme do stredu plátov, zabalíme do kapsy a uzavrieme špáradlami. Kapsy restujeme na rozohriatej panvici s olejom z obidvoch strán dozlatista. Potom ich necháme dopekať v rúre vyhriatej na 200 °C asi 5 minút. 

Baklažán osušíme, okoreníme a restujeme na panvici s olejom. Po chvíli pridáme najemno nasekané dva strúčiky cesnaku a biele časti lahôdkových cibuliek. Ochutíme nasekaným tymianom a podľa potreby pokvapkáme olejom. Na záver pridáme umytý a osušený špenát, plátok masla a odstavíme.

 

Servírovanie

Kuracie prsia plnené hubami servírujeme s opečeným baklažánom a mladým špenátom. Dozdobíme najemno nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

 

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode