V autoškole som na skúškach odjazdila celé parkovisko za tri minúty...

11.05.2024 09:00

Pre náš časopis Auto a žena porozprávala tanečnica a učiteľka tanca Vanesa Indrová o svojom pôsobení v Lets Dance, svojich tanečných úspechoch, ale aj o tom, aká je zdatná šoférka. Na skúškach v v autoškole pripomenula pánovi policajtovi, že si ma dofúkať pneumatiku. Jej cestovateľské zážitky si prečítate v našom rozhovore a môžete si pozrieť testovacie videa nového modelu VW Tiguan

 

S bratom ste v reprezentácii v latine a v desiatich tancoch, štvrtí ste boli tohto roku počas Lets Dance na majstrovstvách Slovenska. Prezraď, nám viac o tvojich tanečných úspechoch?

 

S mojím bratom, ktorý je niekoľkonásobný majster Slovenska, tancujeme druhý rok, máme dobré výsledky a neustále napredujeme. Verím, že aj na Majstrovstvách sveta budeme úspešní, pretože zatiaľ sa snažíme byť v rebríčku v prvej svetovej stovke, a neskôr v prvej 50-tke, čo je náš cieľ. S bývalým tanečným partnerom sme vícemajtri Európy v latine, druhí vícemajstri Slovenska v kategórii dospelí v desiatich tancoch. Na Lets Dance som v minulosti tancovala s Ferom Jokeom, Mariom Cimarrom, s ktorým sme vypadli jedno kolo pred semifinále. Veľkú podporu sme cítili zo strany Máriových fanúšikov, ktorá nám posielala smsky. Tento rok som tancovala s Jánom Ďuricom, ktorý vie veľmi dobre tancovať hoci je futbalista. 

 

Veľa cestujete na súťaže v rámci Európy a dokonca si mala ísť do Ameriky. Prečo si neletela?

 

Veľmi som chcela, ale život to zariadil inak. Dokonca som mala 4x kúpenú letenku a 4x sa to zrušilo! Vždy nastala nejaká prekážka a v samotnom dôsledku letenky prepadli. Pochopila som to tak, že asi mi nie je súdené letieť lietadlom. Akési varovanie a držím sa toho, takže letieť už vôbec nechcem. Nakoniec aj do Španielska som neletela, ale išla autom. Mala som ísť na tanečné vystúpenie do Tunisu na celé leto a tiež sa to zrušilo. Do Francúzska sme tiež mali letieť, prišla korona a neodletela som. Je možné, že už mám strach sadnúť do lietadla. 

 

Máš 8 rokov vodičák a zatiaľ nemáš svoje vlastné auto. Ako si zvládla autoškolu? Nemala si problém?

 

Nemal som žiadny problém, pretože pred autoškolou som už vedela šoférovať. Ocino ma naučil, potom som už len trénovala a v autoškole som celé parkovisko odjazdila za tri minúty! Na striebornom VW Tiguan! Policajt bol prekvapený a dokonca som vedela aj technické veci. Ukázala som mu, kde mám naliať vodu do odstrekovača, kde sa naliať olej, a kde je motor. Všetko som mu ukázala, ešte som mu povedala, že by si mal na aute pneumatiku dofúkať. S vodičákom som prišla domov, vzala som si auto od rodičov a naberala jazdné skúsenosti. Doteraz vlastné auto nemám.

 

Počas cestovania v rámci tanečných súťaží boli nečakané situácie, ktoré priniesli zážitky, na ktoré spomínaš?

 

Išli sme na súťaž s partiou tanečníkov s veľkým autom do Talianska, takými serpentínami cez Alpy. Pred nami sme zbadali Ferrari, a náš vodič chcel ísť tak rýchlo ako on. My sme vzadu lietali z jednej strany na druhú ako špinavé prádlo. No, bolo to hrozné...zle nám bolo od žalúdka, ale zvládli sme to. Potom cestou naspäť sme išli cez Benátky a parkovali sme v podzemnom parkovisku, lenže sme boli takí veľkí, že sme skoro nevyšli z garáže! Stres to bol riadny, pretože sme chytili trošku strop. Boli sme radi, že sme sa odtiaľ vymotali.

 

Mala si dvakrát šmyk, ale nezľakla si sa, lebo ABS zareagovalo a našťastie sa nič nestalo. Zažila si v živote nejakú nebezpečnú kolíziu?

 

Učím tanec v Banskej Štiavnici a tam sú niektoré serpentíny, ktoré si motorkári radi užívajú. Práve blízko obce Banská Belá išli dvaja motorkári rýchlosťou asi 60 km/h, žena motorkárka prechádzala sprava doľava a nezvládla riadenie. Preletela cez zvodidlá, chvíľu tam visela, pozviechala sa a pokračovala ďalej na motorke. Zostala som ohromená, veď mohla mať vnútorné krvácanie...Raz som bola svedkom, keď oživovali jedného človeka, ktorý mal čelnú zrážku s iným vozidlom. Hoci tam boli vážne zranenia, nikto nezomrel...všetci prežili, našťastie.

 

Kde majú najlepšie cesty, a dopravný systém, ktorý bol pre teba vyhovujúci?

 

Švajčiarsko a Rakúsko majú najlepšie cesty. V Paríži som zažila štvorprúdový tunel a tam sa každý ťukal o nárazník! V zápche sú zvyknutí do seba narážať, ale neriešia, že vystúpia z auta a začnú si nadávať. Kývnu si a s úsmevom idú ďalej, pretože auto je pre nich spotrebný materiál. U nás je auto šperk a nedajbože, že niekto do vás ťukne, tak už je oheň na streche! Francúzi majú drahé mýto, ale vo Švajčiarsku bolo ešte drahšie, ale ich diaľnice sú fantastické. V Dánsku majú tiež kvalitné cesty, len tam je parkovanie prísne, stačí, že bez kartičky stojíte 5 minút na rezidenčnom parkovaní, a hneď je vysoká pokuta. Za necelú polhodinu sme platili 100 eur, pretože vás majú na kamerách. 

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode