Užitočný pomocník

22.11.2013 08:36

Nové Berlingo začalo priťahovať pozornosť mnohých ľudí. Už to nie je len úžitkové auto, ale môžeme ho zaradiť medzi obľubené a praktické rodinné MPV. Jeho najváčšou výhodou je všestrannosť, dostatok priestoru a cena, vďaka čomu je najoblúbenejším modelom.

Príjemne nás prekvapil modernejší vzhľad. Ako prvé sme si hneď všimli  zmenený tvar svetlometov s LED denným svietením a odlišné svetlá do hmly. Zmenou prešla aj predná maska, vyrobená z čierneho masívneho plastu a doplňoval ju spodný ochranný kryt motora vo farbe nerezu.

Interiér kabíny je veľmi dobre odhlučnený, priestranný a dokáže poskytnúť dostatok miesta. S radosťou si vychutnáte jazdu vďaka výbornej viditeľnosťi cez predné čelné okno a veľkým spatným zrkadlám. Na robustne vyzerajúcich sedadlách, sa sedelo pohodlne ako vpredu tak vzadu, čo ocenia aj dobre urastení pasažieri. Okládacích priestorov je nadmieru dosť, hlavne schránka medzi sedadlami, ktorá sa dala pohodlne vyberať. Zaujímavá je členitá prístrojová doska uprostred ktorej dostávate informácie z dvoch displejov. V hornom sa zobrazujú infomácie z palubného počítača a v dolnom obsluhujete automatickú klimatizáciu. Všade prevláda tvrdý nelakovaný plast jednoduchý na údržbu.

Posuvné dvere po obidvoch stranách uľahčujú nastupovanie do auta hlavne pre staršie osoby alebo deti. Čo sa týka kufra, konkurencia má teda čo doháňať. Ponúkaný objem je 675 litrov, po strop je to 1 350 litrov a 3000 litrov po sklopení zadných sedadiel, vďaka čomu môžete prevážať aj objemnejšie predmety. Zaujímavosťou batožinového priestoru je prenosná lampa, ktorú môžete použiť ako vreckovú baterku a vydrží svietiť 45 minút.

Naftový motor s obsahom 1,6 litre bol rafinovaný a dostatočne silný. S pohonom prednej nápravy bol prekvapivo tichý a dynamický. Predčil naše očakávania svojou kultivovanosťou a pružnosťou. Pohotovo spolupracoval s manuálnou iba 5- stupňovou prevodovkou, ktorá klíči z palubnej dosky.

Úžasne odpružený podvozok prekvapil svojou stabilitou a tváril sa sebaisto. Napriek výške karosérie, som nezaznamenal váčšie náklony v zákrutách a žasol, ako pevne držal stopu.

Citroen Berlingo je flexibilné auto pre každodenné použitie a oceníte jeho užitočnosť za veľmi nízke prevádzkové náklady.

Text a foto: Ľubomír Feckanin

Citroen Berlingo 1,6 Multispace  
Zdvihový objem cm3       68 (92) / 4000
Max. výkon v kW (k) pri 1/min       230/1 750
Maximálna rýchlosť v km/h       161
Zrýchlenie v sek. 0-100 km/h         14,3
Spotreba mesto/mimo/kombi (l/100km)

       6,2 / 4,8 / 5,3

Základná cena od        11 990 €

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode