Labutí krásavec

12.05.2019 12:00

Faceliftovaná verzia modelu 308 SW s manuálnou prevodovkou benzínovej "jednadvojky" Pur Tech v kombi verzi určite neprehliadnete. Nejeden pohľad nás sledoval a možno za to môže aj zmena predného nárazníka či masky chladiča s množstvom chrómu a v krásnej bielej perleťovej farbe sa 308-čka vynímala na ceste ako labuť na pokojnej hladine jazera....

Výborná akcelerácia, dynamika s príjemnou kombinovoanou spotrebou naozaj potešila.V nižších otáčkach motor lepšie akceleroval, ale vo vyšších rýchlostiach si držal svoje tempo a nebolo cítiť z motora žiadnu dýchavičnosť pri danom testovanom objeme. Redakčne sme boli veľmi spokojní, pretože práca troch valcov bola vynikajúca a dostatočná na kombi verziu. Takže dynamika motora bola na jednotku a podvozok bol o niečo tuhší, ale nerovnosti boli odfiltrované pokiaľ nebolo množstvo výtlkov na cestách.

V interieri som sa ihneď udomácnila, akurát som si zvýšila posed na sedadle s dobrým výhľadom von z auta a nastavila správnu výšku spätných zrkadiel. Mala som dostatok miesta no nohy ako i spolujazdec a nad hlavou dostatok priestoru aj pre vyšších cestujúcich. Potom už len pohľad na kvalitné spracovanie palubnej dosky, ktorá pozostávala z  plastov a iných tiež kvalitných materiálov, ktoré pôsobili luxusne a prémiovo. Možno na prvý pohľad pre niekoho jednoducho, ale kto má rád minimalizmus, tak si príde na svoje. Nový displej infotainmentu bol prehľadný a dostačujúci z hľadiska informácií, ktoré potrebuje.Malý trošku športový volant sa dobre držal a preraďovanie bolo hladké a presné...také pre ženy hoci hlava radiacej páky bola prijemne chladivá, pretože bola kovová, nebrali sme to ako handicap. Potešil ma obrovský priestor v celej kabíne a v kufri, ale aj množstvo odkladacieho priestoru.

V mladosti som si manuálne radenie veľmi rada užívala, ale dnes už uprednostňujem automat kvôli mestským kolónam. Peugeot 308 SW dostanete v širokej palete motorizácií i výbavy za prjateľné ceny. Musím uznať, že testovaná verzia najsilnejšieho trojvalca PureTech s manuálom je typické rodinné kombi, pretože priestoru v ňom bolo nadmieru až požehnane a cenová relácia od od 13 990 € je na tento typ auta viac ako priaznivá. Naozaj kto má rád kombíky, tak 308-čka je tá správna voľba.

 

Text a foto: Alena Chorvátová

Grafická úprava obrázkov: Mário Chorvát

 

Peugeot 308 SW Allure  
Zdvihový objem cm3 1 199
Max. výkon v kW pri 1/min 96/5500
Max. krútiaci moment v Nm pri 1 min 230/1750
Max. rýchlosť v km/h 210
Zrýchlenie v sek. 0-100 km/h 9,4
Spotreba/mesto/mimo/kombi 7,6 / 6,5/ 5,5
Základná cena testovanej verzie /akciová/ 19 690 €

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode