Usmievavá Venga

21.06.2015 10:36

Herečka Júlia Ružička Horváthová vyskúšala usmievavú Kiu Venga a porozprávala veľa motoristických zaujímavostí, aj kto ju učil jazdiť v autoškole...

Ste viac divadelná herečka, ale videli sme vás pravidelne v seriáli Chlapi neplačú. Vieme o vás, že máte veľa práce aj v dabingových štúdiach. Ako to všetko stíhate pri malej dcérke Hanke?

Nuž jednoducho musím, ale pomáha mi v tom môj manžel Jakub, ktorý je tiež herec a vieme si to spolu prakticky zadeliť. Pred pár mesciacmi som dotočila komediálny projekt "Jeden za všetkých a všetci do neba".. Predstavenie sa bude od septembra hrať v divadle  Karola Vosátka LA KOMIKA, ktorý je aj režisérom predstavenia.

Je leto, obdobie dovoleniek, ale mnohí herci nielen oddychujú, ale i pracujú. Budete mať pracovné ponuky alebo vaša rodinka dostane prednosť?

Každé letné obdobie som ako profesionálny tanečník tancovala v jednom divadle v Rakúsku a teraz po 15-tich rokoch si chcem leto užiť doma, pri rodine.

Autoškolu ste si robili v Bratislave?

Môj otec je bývalý automobilový pretekár a bol prvý čo mal autoškolu za minulého režimu v Bratislave. Je pre mnohých ľudí známou osobnosťou a autoškola mu funguje dodnes. Učil ma jazdiť a vždy mi hovoril, že mám ísť ľuďom príkladom, tak to mám stále na mysli. To je také moje motto. Verím, že som tie motoristické gény po ňom podedila. Vodičák mám na všetko, aj na kamión. Dokonca som si robila aj inštruktorský kurz, ale zatiaľ som ho nevyužila. Sem tam kamoškám dám kondičné jazdy.

Na kamión??? To je u takej "malinkej" ženy netradičné....

Áno.. ako som si robila vodičák  na kamión a jazdila som po Bratislave, tak mi ľudia kývali na zastávkach a ukazovali palec hore. Dokonca vodiči autobusov mi dávali prednosť tam, kde som ju nemala. A na kruháči. Mala som dva copy a pásikavé tričko....

Tak doma máte vo vašej rodine vozový park aj s kamiónom?

Otec má, ale ja s manželom máme doma jedno veľké Volvo V50 kombi a jeden malý Chevrolet Spark. S manželom si autá striedame podľa toho, kto ktoré auto potrebuje. Spark vyhráva hlavne v meste, keď treba šikovne zaparkovať.

Tak to je skvelé, keď človek s takým autom snáď ani neplatí pokuty alebo sa mýlim?

Naposledy som prekročila rýchlosť o 13 km/h. A druhýkrát to bolo za parkovanie pri novej scéne. Ponáhľala som sa na predstavenie a zastavila som tri metre od prechodu, lebo už som nestíhala. Po predstavení som auto nenašla, lebo ho odtiahli. A ešte som nestihla vybaviť STK-čku. Zastavili ma v ten deň, keď mi skončila platnosť.  A nehodu som mala na parkovisku, keď som prednou maskou nabehla na trčiaci obrubník a keď som chcela cúvnuť, tak mi to utrhlo plastový spodok auta. Okoloidúci chlapi mi pomohli auto zdvihnúť a šlo sa do servisu.

Majú ženy vo veľkých autách vždy pocit bezpečnosti? Ako to vidíte vy?

Mnohé ženy vidím vo veľkých, silných a bezpečných autách, ale niekedy mám pocit, že nemajú na také autá dostatočne množstvo odjazdených kilometrov, aby to riadenie auta zvládali. V takých neskúsených rukách sa može stať auto zbraňou a môže byť nebezpečné pre ostatných vodičov. Napriek tomu si myslím, že ženy sú v dnešnej dobe dobré šoférky a zodpovedné hlavne maminy.

Jazdili ste aj dlhšie trasy v zahraničí?

Mám slušne najazdené kilometre po Európe. Dvakrát Grécko a samozrejme Chorvátsko niekoľkokrát...aj sama. A 2500 km v  Austrálii, kde som si užila jazdu na druhej strane ako sme u nás zvyknutí. Mimo mesta to bolo fajn, ale v meste priamo v Sydney mi občas bolo do plaču. Najväčší problém nebol exteriér a kruháče ako všetci hovoria, ale naopak skôr interiér ( späťáky, spojka a šírka vozidla ), vybehla som aj na obrubník, lebo človek je zvyknutý, že ma po ľavej ruke už iba okno a tu to tak nie je. Doma som ešte dva mesiace dávala namiesto blinkra stierače.

Ako sa vám páčilo a jazdilo na novej Kii Venga 1,4 CRDi?

Malé, veľké kompaktné auto s veľkým priestorom a množstvom odkladacích priečinkov. Každá žena, matka to určite využije, tak ako ja. Exteriér zvonku je pekný a v bielej farbe elegantný. Vpredu mriežka a LED-ky v svetlách pôsobia tak, akoby sa Venga neustále usmievala. Taký pozitivizmus na ceste. Jazdili sme po Bratislave v úzkych uličkách a Venga sa všade dobre orientovala a dobre sa sňou manévrovalo. Pre každú ženu priam ideálne auto  do mesta. Na jednaštvorkový motor dobre akcelerovala. Brzdy tiež boli dobré.

Pekný priestranný interiér. V sedadle som sa strácala, ale po nastavení už bolo všetko ok. Výba auta bola najvyššia a komfort po usadení bolo hneď cítiť.Vyhrievanie sedadiel, cúvacia kamera, presná navigácia a a celé to presvetlila panoramatická, otváracia strecha. Výborné autíčko a každá žena ocení všetko, čo dostane v tejto výbave!

 

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode