Upokojuje ma mestská jazda autom...

30.03.2024 08:56

Herečka Zuzana Konečná je výborná herečka, ktorá je aj ocenená slovenskými cenami Slnko v sieti a IGRIC. Vyspovedali sme ju aká je za volantom, prečo autoškolu urobila na tretíkrát a čo slušné zažila na cestách sa dozviete v našom rozhovore. Páčila sa jej nová hybridná Honda CR-V a jej postrehy si môžete pozrieť vo videách.

 

Od roku 2009 až doteraz si členkou divadla Astorka Korzo 90. V akých predstaveniach, ťa môžu vidieťdiváci?


V divadle Astorka ma môžete vidieť v predstaveniach Nevesta, Kolektiv a Revízor. Nedávno sme odpremierovali novú inscenáciu v réžii J. Nvotu, na motívy Martina Šimečku, ktorý sa po vypuknutí vojny na Ukrajine vybral na prechod po turistickej značke, ktorá vedie cez celé Slovensko. Tam stretol veľa ľudí, o krorých píše. Hrávam ešte v divadle Teatro Tatro v predstaveniach Kabaret, Majster a Margaréta. Hráme v šapitó a veľakrát vďaka počasiu vznikajú zaujímavé situácie. Už nás parkrát prekvapila búrka a dvakrát nám vypadla elektrika, ale nezomreli sme. :) Nikomu sa nič nestalo, dohrali sme to do konca. Pre mnohých divákov to bol aj vďaka tomu nezabudnuteľny zážitok. Vo filmoch ma uvidíte: Učiteľka, Nech je svetlo, Svetlonoc, Úsvit..

 

Pamätáš si na chvíle strávené za volantom v Autoškole?

 

To si pamätám presne, pretože som autoškolu urobila až na tretíkrát. Točila som seriál a oni mi v tom čase dali záverečné skúšky, hneď ráno po nočke, ktoré som bohužiaľ nestíhala a odložila som si ich po lete. Chodila som na kondičné jazdy, medzitým som sa rozchádzala s bývalým frajerom a ďaľšiu záverečnú skúšku som celú preplakala. Ak to zhrniem, tak prvú mi preložili, druhú som preplakala a neurobila, lebo som skoro vyšla na obrubník a na tretíkrát sa mi to už podarilo... Nejaký čas som sa odhodlávala šoférvať, ale teraz ma to začalo veľmi baviť. S priateľom máme spoločné auto a mám pocit že sú obdobia, kedy ho šoferujem častejšie ja.

 

Zažila si stres v aute, že si sa nevedela sústrediť na šoférovanie?

 

Šoférovala som, v aute sedelo moje dieťa a moja mama a na dialnici sme zistili, že sme nezavreli dvere na aute, tie kde sedela moja mama. Bola v strese a bála sa ich znova pribuchnúť, takže aj ja som bola v strese a kým sme zastali na najbližšej pumpe, tak sme sa celkom spotili, ale nič vačšie nasťastie. Baví ma šoférovať v meste, nejako ma to upokojuje, keď sa musím sústrediť. Naopak jazda na diaľnici ma uspáva. Veľmi rada spím a na dlhších nezáživných trasách mi zvykne odchadzať sústredenie.

 

Ako je to u teba s parkovaním?

 

Nemám rada, keď nemám kde zaparkovať ale to asi každý. Minule som oškrela auto, keď som vychádzala z dvora, lebo niekto zaparkoval pred bránou tak ,že sa nedalo výjsť. Ak parkujem vo dvore a je tam veľa áut, tak si dám za okno papierik, že ak nevycúvajú, tak nech mi zavolajú a ja vyparkujem auto. Inak som mala akurat raz upomienku za to, že mi vypršalo parkovanie. 

 

Mala si nejaký technický problém s autom?

 

Vybila sa mi baterka v kľúči a nevedela som otvoriť auto, ani ho naštartovať. Potom som pochopila, že musím dať dole kryt z kľučky. Tam je dierka na kľúč, lenže autu začalo hučať poplašné a kým som zistila, ako sa štartuje, tak to trvalo 40 minút v totálnom hluku. Traja sme to skúšali, kým sa nám to podarilo.

 

Ako sa podľa teba správajú ľudia na cestách? 

 

 

Ľudia za volantom sa k sebe správajú na Slovensku veľakrát hrozne, mám milión zážitkov, že Vam rozum zastane, ale minule som mala opačný. Jeden pán padol na zem, za auto na prechode pre chodcov, a asi ho ten vodič jemne štrajchol. Akurát vystupoval z auta, keď sa zrazený človek zo zeme postavil a povedal, že je v poriadku. Mal oškretú len ruku. Slušne, milo a bez konfliktov sa rozlúčili a popriali si pekný deň. To sa často nevidí...

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode