Úplne nový RENAULT KANGOO VAN vyhral cenu INTERNATIONAL VAN OF THE YEAR 2022

18.11.2021 21:00

  • Úplne Nový Renault Kangoo Van bol zvolený porotou 24 európskych novinárov ako International Van of the Year (IVOTY) 2022.
  • Najnovšia inovatívna dodávka značky Renault bola ocenená spolu s novým Mercedes-Benz Citan ako najlepšie LCV zo 14 vozidiel uvedených na trh za posledných 12 mesiacov.
  • So systémom ‘Open Sesame by Renault’, posuvnými dverami, ktoré ponúkajú až 1,45 m široký priestor, sa Nový Kangoo Van môže pochváliť bezkonkurenčnou inováciou, ktorá je rovnako užitočná ako šikovná.
  • Nový Kangoo Van sa vyrába v továrni Renault v Maubeuge.

 

 

Počas veľtrhu Solutrans v Lyone, pán Jarlath Sweeney, predseda poroty IVOTY, odovzdal Markovi Sutcliffovi, SVP, LCV Business Unit, Renault Group, ocenenie International Van of the Year 2022 za nový Kangoo Van. Celoeurópska porota zložená z 24 popredných novinárov špecializovaných na úžitkové, priemyselné a dopravné vozidlá vybrala najnovšiu dodávku Renault spomedzi 14 LCV vozidiel 11 rôznych značiek, ktoré boli uvedené na trh v posledných mesiacoch.

 

Pre porotu IVOTY je hlavným kritériom pre ocenenie International Van of the Year príspevok vozidiel k účinnosti, bezpečnosti, udržateľnosti a ekologickým štandardom v sektore ľahkých úžitkových vozidiel.

Toto je štvrtýkrát, čo úžitkové vozidlo Renault získalo ocenenie IVOTY: Master (1998), Trafic (2002) a Kangoo Z.E. (2012).

 

Mark Sutcliffe, SVP, LCV Business Unit, Renault Group

„Rád by som poďakoval celej európskej porote za to, že zvolila Úplne Nový Renault Kangoo Van za International Van of the Year 2022. Na toto ocenenie je celý tím Renault veľmi hrdý. Odmeňuje ich úsilie pri navrhovaní a výrobe dodávky podľa najvyšších štandardov kvality. Jej inovácie, jedinečné na trhu, boli navrhnuté tak, aby zlepšili každodenný život našich profesionálnych zákazníkov. Toto prestížne ocenenie je najnovším uznaním 120-ročných inovácií Skupiny Renault a know-how v segmente ľahkých úžitkových vozidiel.“

 

NOVÝ KANGOO VAN, INOVATÍVNA DODÁVKA

Úplne Nový Kangoo Van je zameraný hlavne na fleet parky, živnostníkov a majiteľov firiem s vysokými nárokmi, ktorí hľadajú vozidlo na mieru. Také, ktoré sa môže pochváliť najnovšími technológiami a inováciami, aby vyhovovalo ich obchodným potrebám.

Inovatívna dodávka s atletickým a dynamickým štýlom sa vyznačuje:

  • Jednoduché nakladanie vďaka prelomovej inovácii známej ako „Open Sesame by Renault“; s odstráneným B-stĺpikom má teraz najväčší prístup z pravej strany na trhu s otvorom dverí, ktorý má rozpätie 1,45 metra. Rovnako ako „Easy Inside Rack“, výsuvný vnútorný regál na bezpečné uloženie dlhých predmetov pre lepšie využitie hlavného úložného priestoru.
  • Najlepšie funkcie vo svojej triede so štandardnou verziou, ktorá sa môže pochváliť úložnou kapacitou až 3,9 m3, maximálnym užitočným zaťažením 600 kg, ktoré možno zvýšiť na 800 kg ako voliteľné príslušenstvo a ťažnou kapacitou 1 500 kg.
  • Moderný, rafinovaný a ergonomický interiér so zlepšeným tepelným a akustickým komfortom, 60 l úložného priestoru a sedadlá až pre troch dospelých v kabíne. Táto konfigurácia znamená, že kabínu možno zmeniť na mobilnú kanceláriu sklopením stredového operadla.
  • Najmodernejšia konektivita s novým multimediálnym systémom Renault EASY LINK s 8-palcovým displejom, inteligentnou dokovacou stanicou pre smartfóny, 15 W bezdrôtovou nabíjačkou, handsfree kartou Renault pre jednoduchý a bezpečný prístup ako aj dva USB porty a dve 12 V zásuvky.
  • 12 ADAS systémov najnovšej generácie vrátane stáleho asistenta výhľadu dozadu, aktívneho núdzového brzdenia, asistenta otáčania prívesu a sprievodcu na diaľnici a v premávke, ktorý spája adaptívny tempomat s asistentom udržiavania v jazdnom pruhu.
  • Rad účinných benzínových motorov 1,3 TCe a naftových motorov 1,5 Blue dCi, dostupné v 6-stupňovej manuálnej alebo 7-stupňovej automatickej prevodovke EDC, ako aj v dvoch motoroch Ecoleader so spotrebou paliva obmedzenou na 4,8 l/100 km a 6,1 l/100 km na diesel a benzín.

 

Nový Kangoo Van v elektrickej verzii bude dostupný na jar 2022 aj s predĺženou verziu, ktorá príde neskôr.

 

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode