ÚPLNE NOVÝ RENAULT AUSTRAL ODHAĽUJE SVOJU ELEGANTNÚ A ŠPORTOVÚ SILUETU

13.01.2022 19:17

RENAULT ODHAĽUJE SVOJ ÚPLNE NOVÝ AUSTRAL A SPOLU S NÍM JEHO ELEGANTNÚ A MUSKULÁRNU SILUETU. GILLES VIDAL, RIADITEĽ DIZAJNU RENAULT, VYSVETĽUJE ZÁMER DIZAJNU NAJNOVŠIEHO SUV, KTORÉ PREDSTAVUJE ĎALŠÍ KROK OFENZÍVY V C SEGMENTE.  

„Elegantné a technologické“. Tak hovorí Gilles Vidal, riaditeľ dizajnu Renault, o najnovšom SUV v C segmente, úplne novom Renault Austral. Pri osvojení si charakteristických znakov súčasného modelového radu sa dizajnérske tímy snažili vytvoriť moderné a prepracované vozidlo vyššej kategórie.

 

KVALITNÝ A ŽIADÚCI DIZAJN

 

Dizajnéri stavali na základných črtách, ktoré priťahujú toľko ľudí k modelom SUV – proporcie, pomery veľkostí, previsy a veľkosť kolies – a zamerali sa na to, aby mali línie ramien svalnatejší dizajn. Výsledkom je SUV s výrazným charakterom, ktoré napriek tomu zostáva civilizované. Príťažlivý, atletický a moderný Renault Austral disponuje pozoruhodnými proporciami, ktoré vyžarujú pocit robustnosti a agilnosti. 

 

„Renault Austral v sebe spája výrazné štylistické prvky, ktoré mu dodávajú dynamický a elegantný dizajn. Jeho kvalita je viditeľná na prvý pohľad. Zmenšili sme medzery medzi panelmi karosérie, a doladili detaily, aby vozidlo pôsobilo okamžitým kvalitným pocitom.“

Gilles Vidal, riaditeľ dizajnu Renault 

 

Charakteristickým štylistickým znakom úplne nového Renault Austral je zreteľný, štruktúrovaný záhyb, ktorý sa tiahne pozdĺž spodnej časti karosérie. Naklonený k prednej časti vozidla dodáva siluete vozidla dynamický nádych. Tento nový dizajnový jazyk tvaru a formy sa líši od tradičných horizontálnych línií, ktoré sa kedysi tiahli rovnobežne so zemou. Pri pohľade zo strany sa zdá, že Austral sa nakláňa dopredu a je neustále v pohybe, aj keď stojí. 

 

MODERNÉ SUV PLNÉ TECHNOLÓGIí

 

Technologické prvky na novom modely Austral sú najvýraznejšie na predných a zadných svetlách. Zadné svetlá v tvare C sa veľkolepým spôsobom spájajú s logom vozidla v strede. Dizajn prednej časti je podobný s pútavými svetlami a prvkami prednej masky. Technológia Micro-optic, ktorá bola prvýkrát použitá na modely Megane E-TECH Electric, je vyrobená z plexiskla a vyznačuje sa líniami a vzormi vyrytými priamo do povrchu a vnútri plexiskla. Pri LED osvetlení gravírované línie žiaria krištáľovo čistou farbou pre živý a identifikovateľný vzhľad. 

 

 

Táto technologická bravúrnosť a túžba po dokonalosti boli motívom v dizajne úplne nového Renault Austral. 

 

 

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode