Úplne nový päťdverový Civic predstavuje doteraz najlepšiu dynamiku a dômyselnosť

31.01.2017 13:00

Najnovší model Honda Civic desiatej generácie je dynamický, päťdverový športový hatchback. Predstavuje významný krok vpred pre spoločnosť Honda v segmente C vďaka najväčšiemu vývojovému globálnemu programu jediného modelu v histórii spoločnosti.

Civic je pre spoločnosť Honda v Európe hlavným modelom a stojí za silným predajom značky a výrobným dedičstvom v regióne. Pre mnohých európskych zákazníkov je Civic synonymom značky Honda a tím vývojárov sa zameral na dynamické omladenie Civicu tak, aby sa zaradil do svojej vlastnej ligy.

  • Športový, jedinečný dizajn
  • Vyvinutý pre strhujúci a dynamický zážitok z jazdy
  • Úplne nové benzínové motory poskytujú kombináciu dynamických vlastností, prvotriedneho výkonu a vynikajúcej spotreby paliva
  • Uchováva si prvotriedny priestor v interiéri s vylepšenou použiteľnosťou
  • Honda Connect novej generácie ponúka zdokonalené intuitívne ovládanie
  • Vďaka systému Honda SENSING je nový Civic jedným z najbezpečnejších vozidiel vo svojej triede.

 

Dosiahnutie vedúceho postavenia v danej triede a zároveň splnenie požiadaviek na predajnú cenu, palivovú účinnosť a možnosti výroby, si vyžadovalo nové myslenie a nové prístupy z hľadiska dizajnu karosérie, aerodynamiky vozidla a konštrukcie podvozku. Tím vývojárov sa pri vytváraní zrozumiteľnosti účelu spoľahol na slogan hlavného projektu „otokomae“. Otokomae stelesňuje cit pre pôvab a eleganciu a zároveň vnútornú krásu.

Tím vývojárov vykonal rozsiahle porovnávacie skúšky v skutočnej prevádzke vrátane vyhodnotenia európskych luxusných vozidiel. Na ich základe stanovil ciele pre jazdné vlastnosti, ovládanie, riadenie a NVH (hluk, vibrácie, tvrdosť), ale aj pre kvalitu interiéru a celkové vypracovanie.

Stavajúc na štyridsaťročnom dedičstve ostáva toto vozidlo verné pôvodnému konceptu Civic, teda „vozidla pre všetkých ľudí, vozidla pre svet“. Snúbi sa v ňom jedinečný dizajn, športový štýl a univerzálna praktickosť spolu s novým zameraním na pôsobivú jazdnú dynamiku.

Rozhodná silueta päťdverového hatchbacku je sebavedomým vyjadrením športového charakteru Civicu. Najnovší Civic, ktorý je širší, dlhší a nižší ako všetci jeho predchodcovia, má krátke previsy a výrazné línie, ktoré odkazujú na vysoké úrovne aerodynamickej účinnosti. Ostrá a agresívna maska, výrazné podbehy kolies a tvarované predné a zadné prieduchy naznačujú športový charakter Civicu.

 

Najnovší Civic bol kompletne skonštruovaný tak, aby naplnil prísľub agilnej a pôsobivej jazdnej dynamiky. Ľahká, veľmi pevná karoséria, produkt nových inovatívnych technických a konštrukčných riešení, dopĺňa nižšie položené ťažisko a nový sofistikovaný systém odpruženia, ktoré priamo prispievajú k strhujúcemu a zábavnému zážitku z jazdy.

Nová širšia a dlhšia platforma je základom prvotriedneho priestoru interiéru. Úplne nový interiér je jednoduchý, prehľadný, disponuje novými technológiami, výnimočným spracovaním a prvotriednymi materiálmi. Hlavnou zmenou oproti automobilu deviatej generácie je poloha v sede. Nižší posed poskytuje vodičovi väčší pocit spojenia s automobilom, čo ešte výraznejšie umocňuje zlepšený výhľad dopredu. Nový Civic stavia na reputácii modelu v oblasti kombinácie neprekonateľného priestoru pre pasažierov a batožinu a univerzálnej praktickej využiteľnosti. Druhá generácia informačno-zábavného a komunikačného systému spoločnosti Honda, disponuje funkciami Apple CarPlay a Android Auto.

 

To najlepšie zo štandardného vybavenia

Hatchback s motorom VTEC TURBO a objemom 1,0 litra

Model hatchbacku s motorom VTEC TURBO a objemom 1,0 litra sa dodáva v štyroch úrovniach výbavy: S, Comfort, Elegance a Executive.

Najnižšia výbava S je veľkoryso vybavená, okrem iného aj automatickými svetlometmi, adaptívnym tempomatom a balíkom Honda SENSING so zdokonalenými technológiami aktívnej bezpečnosti.

Ďalšou úrovňou je výbava Comfort, v ktorej sú pridané vyhrievané predné sedadlá, vyhrievané vonkajšie spätné zrkadlá, audio systém s ôsmymi reproduktormi, 16-palcové zliatinové kolesá a klimatizácia.

Modely Elegance využívajú informačno-zábavný balík Honda Connect 2, 17-palcové zliatinové kolesá, predné a zadné parkovacie senzory, zadnú parkovaciu kameru a dvojzónovú klimatizáciu.

Najvyššia výbava Executive sa vyznačuje koženým čalúnením, prednými združenými LED svetlometmi, inteligentným bezkľúčovým otváraním a štartovaním, elektrickým sklápacím panoramatickým strešným oknom a prémiovým audio systémom (11 reproduktorov s výkonom 465 wattov). Modely výbavy Executive sú vybavené aj systémom adaptívnych tlmičov.

Športové modely sú vybavené 17-palcovými zliatinovými kolesami, prednými a zadnými parkovacími senzormi, zadnou parkovacou kamerou, informačno-zábavným balíkom Honda Connect 2, dvojzónovou klimatizáciou, združenými LED svetlometmi, zdvojenou stredovou koncovkou výfuku a športovým vybavením karosérie, do ktorej patrí predný prítlačný spojler, aerodynamické kryty zadného nárazníka a bočné lišty.

 

V modeloch Sport Plus je pridané elektrické sklápacie panoramatické strešné okno, adaptívne tlmiče, prémiový audio systém (11 reproduktorov s výkonom 465 wattov), inteligentné bezkľúčové otváranie a štartovanie a podložka na bezdrôtové nabíjanie v stredovej konzole.

Výbava Prestige rozširuje výbavu  Sport (okrem zdvojenej stredovej koncovky výfuku a športového vybavenia karosérie), navyše má chrómovú prednú mriežku a pochrómované kľučky dverí, kožené čalúnenie a vyhrievané zadné sedadlá.

 

Štýlové balíky Black Line a Orange Line

Zákazníci, ktorí chcú ešte viac zvýrazniť neprehliadnuteľný vizuálny efekt najnovších modelov hatchbacku Civic, majú na výber dve doplnkové štýlové úpravy exteriéru: Black Line a Orange Line.

Nový päťdverový hatchback Civic sa bude vyrábať v Európe, vo výrobnom závode Hondy v Spojenom kráľovstve, odkiaľ sa bude vyvážať do celého sveta.

 

Výkon a spotreba paliva vozidla s 1,5 litrovým motorom VTEC TURBO

Prevodovka

6MT

CVT

Úroveň výbavy

Sport

Sport Plus

Prestige

Sport

Sport Plus

Prestige

Maximálna rýchlosť (km/h)

bude určená

bude určená

bude určená

bude určená

bude určená

bude určená

0 – 100 km/h (s)

8,2

8,3

8,4

8,2

8,4

8,5

Spotreba paliva v meste (l/100 km)

7,4

7,9

Spotreba paliva mimo mesta (l/100 km)

4,9

5,0

Spotreba paliva kombinovaná (l/100 km)

5,8

6,1

CO2 – kombinované (g/km)

133

139

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode