Úplne nový Hyundai i10: Veľký hráč v A-segmente

04.09.2019 13:24

 

Spoločnosť Hyundai Motor predstavuje novú generáciu modelu i10 ešte pred jeho výstavnou premiérou na septembrovom medzinárodnom autosalóne vo Frankfurte. Najnovší prírastok do rodiny modelov radu “i” (okrem i10 aj i20 a i30) sa vyznačuje novým dynamickým dizajnom, špičkovou konektivitou a balíkom pokročilých bezpečnostných systémov.

Najnovšia generácia Hyundai i10 je plnohodnotným členom rodiny i-modelov Hyundai

Úplne nový Hyundai i10 prichádza s dynamickým dizajnom, ktorý odráža jeho agilný a aktívny charakter

Ponúka komplexnú konektivitu a balík pokročilých bezpečnostných systémov SmartSense

Predstavený bude na medzinárodnom autosalóne vo Frankfurte (IAA) v septembri 2019

Od svojho uvedenia v roku 2008 sa model i10 výrazne podieľal na úspechoch spoločnosti Hyundai v Európe. Rovnako ako predchádzajúca generácia modelu, aj nový i10 je navrhnutý, vyvinutý a vyrobený v Európe. Jeho vonkajšie telo odráža jeho mladého ducha a zároveň zabezpečuje vynikajúcu priestrannosť a pohodlie. V kombinácii s jedným z najkomplexnejších balíkov bezpečnostných systémov v A-segmente prináša úplne nový Hyundai i10 ideálne riešenie pre každodennú jazdu.

„i10 patrí k hnacím motorom nášho predaja a historicky tvorí základ pre ďalší rast spoločnosti Hyundai v Európe“, hovorí Andreas-Christoph Hofmann, Viceprezident pre marketing a produkt spoločnosti Hyundai Motor Europe. „Úplne nový Hyundai i10 je najnovším príkladom demokratizácie nových technológií pre našich zákazníkov.“

Dynamický a elegantný dizajn modelu i10 prináša kontrast medzi jeho hladkými povrchmi a ostrými líniami. V porovnaní so svojím predchodcom má úplne nová i10-tka vylepšené proporcie: má zníženú strechu o 20 mm a karosériu širšiu rovnako o 20 mm. Vozidlo môže byť navyše vybavené novo navrhnutými voliteľnými 16-palcovými zliatinovými diskami kolies, vďaka čomu má nový Hyundai i10 energický a agilný vzhľad. i10 novej generácie má mladistvý a dynamický dizajn, ktorý v segmente A vyniká. Široká predná mriežka mu dodáva športový charakter, okrúhle LED denné svetlá nadväzujú na dedičstvo predchádzajúcej generácie i10.

V zadnej časti dve vodorovné ryhované línie narúšajú hladký povrch auta. Zboku pôsobí nový i10 čistým a hladkým dojmom, jeho tvar naznačuje snahu o dosiahnutie maximálneho vnútorného priestoru. Trojuholníkové výplne vizuálne zdôrazňujú šírku vozidla a zvýrazňujú polohu kolies. C-stĺpik má tvar písmena X, je viditeľný už z diaľky a zvýrazňuje zakomponovaný emblém modelu i10.

 

Zákazníci si môžu vybrať z 10 základných farieb exteriéru, vrátane troch nových: Dragon Red, Brass a Aqua Turquoise. Ďalšími exteriérovými farbami sú: Phantom Black, Polar White, Star Dust, Elegant Silver, Champion Blue, Tomato Red a Slate Blue. Možnosť dvojfarebnej strechy - či už čiernej alebo červenej – ešte viac zvyšuje priestor na prispôsobenie sa zákazníkovmu štýlu. Celkovo je k dispozícii až 22 farebných kombinácií exteriéru. „Dizajn úplne nového i10 kombinuje kontrastné prvky hladkosti a ostrosti v interiéri aj exteriéri,“ hovorí Thomas Bürkle, hlavný dizajnér spoločnosti Hyundai Design Center Europe.

„Naši dizajnéri našli inšpiráciu v technických odevoch športovcov, kde kontrastujú prirodzené tvary ľudských svalov s ostrou a technickou grafikou.“ Aj interiér má úplne nový dizajn Interiér novej generácie i10 pôsobí mladistvým dojmom bez toho, aby bola ohrozená užívateľská prívetivosť. V priestrannosti interiéru nadväzuje nový i10 na predchádzajúcu generáciu tohto modelu. Vozidlo je vybavené aj viacerými veľkorysými úložnými priestormi: vo dverách, v palubnej doske a aj nad schránkou na strane spolujazdca. Interiér je k dispozícii aj v štyroch farebných prevedeniach, čo prináša zákazníkom ďalšie možnosti na prispôsobenie si auta podľa svojich predstáv. Priestor a pohodlie Úplne nový Hyundai i10 je k dispozícii v štvor- aj päťmiestnom prevedení. Nový Hyundai i10 môže byť vybavený aj zadnou parkovacou kamerou.

Dynamické a k prírode šetrné motory Úplne nový Hyundai i10 je k dispozícii s dvoma motormi: 1,0-litrový MPi 3-valec s výkonom 67 konských síl a max. krútiacim momentom 96 Nm, a tiež s 1,2-litrovým 4-valcom MPi s výkonom 84 koní a krútiacim momentom 118 Nm. Oba motory sú k dispozícii buď s 5-stupňovou manuálnou alebo 5-stupňovou automatizovanou manuálnou prevodovkou, ktorá v porovnaní s tradičnou automatickou prevodovkou zvyšuje účinnosť vďaka svojej nízkej hmotnosti a zníženému treniu. Nechýba ani funkcia Stop and Go (ISG), ktorá prispieva k nižšej spotrebe paliva, nižším emisiám CO2 a vyššej účinnosti. Úspora paliva pri používaní ISG je zrejmá najmä pri jazde v mestských oblastiach, pretože ISG automaticky vypne motor, keď sa vozidlo zastaví.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode