ÚPLNE NOVÉ MPV XPANDER ROZŠIRUJE PONUKU MITSUBISHI MOTORS NA TRHU V INDONÉZII A V REGIÓNE ASEAN

10.08.2017 15:36

Spoločnosť Mitsubishi Motors Corporation (MMC) v rámci 25. ročníka indonézskeho medzinárodného autosalónu GAIKINDO (GIIAS) v Jakarte predstavila vo svetovej premiére úplne nové MPV budúcej generácie s označením Xpander vyjadrujúcim ambície spoločnosti MMC rozširovať motoristické skúsenosti zákazníkov smerom k vyššiemu pôžitku a naplneniu:

  • XPanded (širšie) zastúpenie na trhu
  • XPanded (širšie) poňatie dizajnu
  • XPanded (väčšie) pohodlie
  • XPanded (širšia) ponuka e-funkcií
  • XPanded (vyšší) výkon

Osamu Masuko, generálny riaditeľ spoločnosti Mitsubishi Motors Corporation okomentoval: "Výrazné zastúpenie MMC na indonézskom trhu v segmente SUV a ľahkých úžitkových vozidiel sa vďaka modelu Mitsubishi Xpander rozšíri o ďalšie rastúce segmenty, ako napr. MPV, a to v rámci celého regiónu ASEAN. Naším cieľom je ísť na čele tohto rastu a prispieť k zlepšovaniu života zákazníkov."

Nový prírastok od Mitsubishi Motors spája praktickosť s dobrodružným duchom vozidiel kategórie SUV, pričom rozširuje tradičný zásah MPV do nových oblastí. V tomto MPV budúcej generácie sa snúbi robustnosť s priestrannosťou, charakterom, praktickosťou, štýlom a funkčnosťou. Výsledkom je kultivované jazdné pohodlie v podobe húževnatého, avšak stále štýlového vozidla, ktoré ponúka veľa miesta pre sedem cestujúcich aj s batožinou.

Mitsubishi Motors Corporation sa v súlade so svojím zámerom podporovať dynamické indonézske hospodárstvo rozhodla vyrábať Xpander v novom výrobnom závode MMC v prefektúre Bekasi v provincii Západná Jáva. Spoločnosť MMC plánuje vyrábať 80 000 vozidiel ročne. Model Xpander sa v Indonézii začne predávať tento rok na jeseň; začiatkom roku 2018 by sa mal začať vývoz do krajín regiónu ASEAN a na ďalšie vybrané trhy

XPanded (širšie) poňatie dizajnu

Dizajn a vlastnosti modelu Xpander vychádzajú z mnohých podrobných rozhovorov so zákazníkmi. "Xpander si vlastne navrhli naši zákazníci sami," uviedol Tsunehiro Kunimoto, viceprezident spoločnosti pre Dizajn. "Ja som len transformoval ich námety, potreby a priania do konkrétnych tvarov.“

  • Model Xpander s dĺžkou 4 475 mm spája štýlové krivky priestranného MPV s robustným a dynamickým vzhľadom vozidiel SUV.
  • Markantné čelné partie hlásia príslušnosť k novej vizuálnej identite vozidiel Mitsubishi tzv. Dynamickému štítu (“Dynamic Shield”), pričom hladko nadväzujú na dizajnové poňatie modelov Outlander PHEV, Pajero Sport a Eclipse Cross a jednoznačne vyjadrujú cieľ chrániť posádku ako aj chodcov.
  • Robustný vzhľad pripomínajúci vozidlá SUV potvrdzujú vytiahnuté lemy blatníkov.
    Obrysové LED svetlá sú zasadené do dekorov po stranách kapoty, nielen kvôli peknému vzhľadu, ale aj na zviditeľnenie vozidla a zvýšenie bezpečnosti. Svetlomety sa nachádzajú nízko v nárazníku kvôli čo najlepšej viditeľnosti pri jazde po zlých cestách.
  • Zadné združené LED svetlá jedinečným spôsobom nadväzujú na výklopnú zadnú časť. Koncové LED svetlá v tvare písmena "L" sú oddelené od brzdových svetiel.

 

  • Charakteristická architektúra prístrojovej dosky od MMC sprostredkuje informácie pri jazde v náročnom teréne alebo v serpentínach.
  • Čisto navrhnutý prístrojový panel prináša intuitívne ovládanie; klenutý dizajn nadväzujúci na panely obloženia predných dverí vyjadruje vysokú kvalitu a priestrannosť.
  • Línia strechy obopína vysokú kabínu s množstvom miesta nad hlavou. Vďaka sklenenému prvku v zadnom stĺpiku karosérie sa strecha zdanlivo vznáša vo vzduchu. Smelý vzhľad Xpandera ešte potvrdzuje jemný náznak chvostových plutiev v zadných bočných paneloch vozidla.

XPanded (väčšie) pohodlie

Sedemmiestny Xpander zhmotňuje odlišný prístup k poňatiu vozidiel MPV: zvonku je širšie (1 750 mm) a vo vnútri väčšie než konkurenčné modely v danej triede.

  • Priestrannú kabínu (v danom segmente najväčšiu) a premyslené usporiadanie priestoru pre cestujúcich dopĺňa veľkorysý batožinový priestor Xpandera. Celá posádka sa môže tešiť z pohodlného interiéru a nadbytku priestoru nad hlavou. Na pohodlné sedadlá v treťom rade je skvelý prístup.
  • Operadlá sedadiel druhého radu (delenie v pomere 60:40), resp. tretieho radu (delenie 50:50) je možné ľahko sklopiť, a ponúknuť tak množstvo variantov usporiadania pre posádku a batožinu, alebo vytvoriť veľký batožinový priestor s plochou podlahou bez schodov či medzier.
  • Stredové operadlo v druhom rade je tiež možné sklopiť a vytvoriť širokú lakťovú opierku, resp. umožniť prevoz rozmerných predmetov, napr. zrolovaného koberca alebo dlhého rebríka.
  • Interiér ponúka aj nespočetné množstvo väčších ako aj menších odkladacích priestorov, ktoré pojmú všetko, od nadmernej batožiny až po inteligentné telefóny či mince. Súčasťou prístrojovej dosky je dokonca skrytá tajná schránka.
  • Vo výplniach dverí Xpandera a stredovom paneli medzi prednými sedadlami napočítame celkom 16 držiakov na fľaše.
  • Jednoduchú konverzáciu celej posádky uľahčuje účinné potlačenie hluku v kabíne. V danom segmente je jedinečné panoramatické čelné sklo Xpandera, ktoré je vyrobené z vysoko kvalitného zvukotesného skla, laminovaného ďalšou akusticky pohltivou vrstvou pre potlačenie vonkajšieho hluku v záujme tichého prostredia v kabíne vozidla.
  • Tichú a výkonnú klimatizáciu je možné jemne nastaviť vďaka ôsmich úrovniam výkonu pre zónu cestujúcich na predných sedadlách a štyrom úrovniam pre zadnú časť vozidla. Veľké rebrované ovládače možno ľahko nahmatať bez nutnosti odkláňať zrak od vozovky.

XPanded (širšia) ponuka e-funkcií

K vyššiemu pôžitku z jazdy prispievajú prepracované elektronické prvky Mitsubishi Xpander.

 

  • Všetky potrebné informácie sprostredkuje farebný LED displej palubného počítača uprostred prístrojového štítu. Po aktivácii zapaľovania privíta vodiča úvodná stránka. K účinnému zníženiu spotreby paliva napomáha ukazovateľ hospodárnej jazdy (Eco).
  • Systém palubného infotainmentu možno prostredníctvom Bluetooth® ľahko spárovať s inteligentnými telefónmi s funkciou hands-free volania*1 alebo s prístupom na internet. K dispozícii je USB vstup a v každom rade sedadiel sa nachádza 12V zásuvka pre napájanie príslušenstva.
  • Každý z cestujúcich má vlastný priehradku na odloženie chytrého telefónu.
  • Systém bezkľúčového ovládania (KOS) umožňuje odomknutie vozidla a spustenie motora bez nutnosti vyberať kľúč z vrecka. Kľúč systému KOS komunikuje s vozidlom bezdrôtovo.
  • Pohodlie ďalej zvyšuje rozsvietenie obrysových svetiel vozidla po dobu 30 sekúnd po diaľkovom otvorení dverí. Svetlomety svietiace 30 sekúnd po vypnutí motora zase uľahčujú cestu k dverám domu.
    *1 ... kde to povoľuje zákon

 

XPanded (vyšší) výkon

Podvozok spoločne s pohonným ústrojenstvom spája to najlepšie z kategórií SUV a MPV.

  • Veľkorysá svetlá výška 205 mm*2 umožňuje sebaistú jazdu po nespevnených cestách alebo v hlbokých kalužiach po prívalových dažďoch. Zároveň je zabezpečená vysoká úroveň pohodlia a jazdnej stability, na čom má podiel ľahká a pevná karoséria spoločne s odladenou konštrukciou podvozku, ktorou sa tento automobil výrazne odlišuje od obvyklých riešení vozidiel v triede MPV.

*2 ... Vyhotovenie s kolesami 16"

  • Xpander poháňa zážihový motor s objemom 1.5 litra 16v a s výkonom 105 koní, vybavený vlastným systémom premenlivého časovania sacích ventilov MIVEC*3 od Mitsubishi Motors, sprostredkujúci vysoký výkon, nízku spotrebu paliva a nízke výfukové emisie.

*3 ... skr. pre "Mitsubishi Innovative Valve timing Electronic"

  • Motor je zladený s päťstupňovou manuálnou alebo štvorstupňovou automatickou prevodovkou. Oba typy ústrojenstva poháňajúce predné kolesá zabezpečujú agilnú a spoľahlivú jazdu aj pri šplhaní plne naloženého vozidla do prudkých svahov.
  • Xpander používa vlastnú konštrukciu samonosnej karosérie typu RISE (Reinforced Impact Safety Evolution) od MMC. Vyznačuje sa účinným pohlcovaním nárazovej energie v záujme čo najmenšieho narušenia priestoru kabíny v prípade nehody. Súčasťou základnej výbavy sú čelné airbagy vpredu a trojbodové bezpečnostné pásy pre všetkých sedadlá.
  • K vynikajúcim bezpečnostným parametrom vozidla prispieva rad štandardných prvkov aktívnej bezpečnosti, ako napr. brzdový asistent, systém ABS, systém ASC (aktívne riadenie stability), HSA (pomocník pre rozjazd do kopca) alebo ESS (signalizácia núdzového zastavenia).

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode