Unisex

28.04.2018 11:00

Mladá slovenská herecká hviezda – Mária Havranová zažiarila v novom tanečnom filme Backstage, ale žiari aj z televíznych obrazoviek v seriáli Oteckovia. Pre nás otestovala nový Citroen C3 a prekvapila svojimi jazdnými schopnosťami i technickými zručnosťami....

 

Mám pocit, Mary, že tento rok je pre vás taký zlomový. Končíte na VŠMU, máte veľa zaujímavých projektov a na obrazovke vás diváci vidia v seriáloch, takže na nedostatok práce sa nemôžete sťažovať?

 

Práveže minulý rok bol perný, čo sa týka točenia nových projektov a tento rok vyskakujem z každej obrazovky a iných médií. Na Markíze ma môžete vidieť v seriáli Oteckovia, na STV-čke v Inšpektorovi Maxovi. Teraz v marci bol odpremiérovaný prvý slovenský tanečný film Backstage, ktorý sa točil tri roky. Zavolali ma vtedy na kasting, lebo potrebovali tancujúcu herečku a tak si ma vybrali. Pred spustením premiéry v danom meste mali chalani z The Pastels tanečné vystúpenia. To by som vôbec nestíhala, pretože ma momentálne čaká ukončenie školy a musím sa na to poriadne pripraviť. Môžem ešte spomenúť, že na jeseň pôjde na Joj-ke nový film Trhlina, ktorý je rozdelený na tri časti – taká miniséria a námet je podľa knihy Jozefa Kariku, takže diváci sa majú na čo tešiť. A ešte idem točiť jeden film do Čiech s Jirkom Mádlom.

 

Okrem toho všetkého ste aj činoherná herečka, ktorá hosťuje v SND v predstavení Zmierenie alebo dobrodružstvo pri obžinkoch, v radošíncoch a v jeho populárnom Jánošíkovi a v júni vás čaká cestovanie zájazdovým divadlom po Slovensku. Nuž práce máte požehnane dosť, ale ako sa vlastne zrodila vaša cesta k herectvu?

 

Od malička spievam, tancujem a hoci som nikdy nebola v žiadnom súbore ani skupine, pretože som nemala toľko času, tak som k tomu mala blízko. S kamarátkou Evkou sme hrávali rôzne scénky, vymýšľali postavy a veľmi nás to bavilo. U mňa to pretrvalo a tá moja cesta sa akosi prirodzene vyvinula vyvinula tým smerom, že som sa ocitla v Bratislave, kde dúfam, že školu v tomto hektickom období úspešne ukončím a vrhnem sa do ďaľších plánovaných a zaujímavých projektov.

 

Čajkov je obec pri Leviciach a predpokladám, že máte auto a jazdíte domov tak často ako sa len dá...pretože rodina vám asi v Bratislave chýba?!

 

Prvé auto som mala Fiat Bravo a hneď po vodičáku som na ňom jazdila. Približne rok som ho mala ako som prišla do Bratislavy a cez víkendy som na ňom jazdila domov. Lenže zrazu prišlo toľko práce, že som ho nestíhala využívať, pretože v starom meste mám všetko blízko a auto stálo pred domom. Naozaj som ho nepotrebovala, tak som ho predala.

 

V starom meste je problém zaparkovať a nájsť si miesto pokiaľ nemáte zaplatené parkovacie miesto, tak je to ozaj problém. Nečudujem sa, že ste ho predali...

 

To je pravda, že ak chcete nájsť parkovacie miesto v centre, tak to býva problém. Mne zatiaľ stačí bicykel, ale tej práce začína byť tak veľa, že po škole začnem uvažovať o kúpe nového auta. Možno prezradím, že mi chýba aj celková starostlivosť o auto, čo som mala veľmi rada...

 

Ako to myslíte?!

 

Robila som si sama údržbu auta, ale nič technické, len som rada upratovala celé auto, vysávala, umývala a všetko čo bolo treba. Doplnila som si olej, doliala vodu do odstrekovača a iné potrebné veci. Určite po tejto stránke mi auto chýba, pretože to bola určitá forma relaxu.

 

Na cestách ste zvykli „zošliapnúť“ plynový pedál viac ako to vyhláška dovoľuje?

 

Viacmenej som veľmi zodpovedná a opatrná vodička, ale občas som taký cestný pirát. Nebojím sa rýchlosti a som rada, že som zatiaľ neplatila pokutu. Veru ani vážnu nehodu som nemala akurát sa mi raz zavrela brána a šuchla som auto. Prvýkrát som cúvala a spoliehala som sa úplne na kameru a nie na seba. Zrazu bum! Časom som začala kamere veriť, ale vtedy som to ešte dobre nevedela...

 

Každý z vodičov, ktorí majú dlhšiu prax, tak sa ocitnú v kolízii, ktorá niekedy skončí rôzne, ale máte zážitok z jazdenia na motorke?

 

Kamarát mal babetu, tak som si ju od neho niekedy požičiavala, ale raz to nedopadlo až tak dobre. Podarilo sa mi naraziť do kultúrneho domu a babeta skončila s defektom. Samozrejme, že ja som mala samé odreniny a modriny, ale inak nič vážne. Vtedy som pochopila, že asi zostanem pri štyroch kolesách.

 

No v zime za zlých poveternostných podmienok sa stávajú nepredvídateľné situácie. Možno aj vás niečo podobné zaskočilo?

 

Pri parkovaní som zažila, že ma čerstvo napadnutý sneh zviezol do jarku a visela som ľavým zadným kolesom vo vzduchu! Sestra našťastie prišla s terénnym nissanom a vytiahla ma. Tak sme sa aj zasmiali, lebo nič také vážne sa nestalo, ale odvtedy si dávam pozor na sneh či poľadovicu.

 

Mali ste niekedy skúsenosť so značkou Citroen alebo inou francúzskou značkou?

 

Pri točení seriálu Oteckovia nás vždy viezli do exteriéru na Citroenoch. Sú to veľmi pekné autá s netradičným farebným zladením strechy a karosérie. Taký bol testovaný Citroen C3, ktorý ma očaril bielo-červenou kombináciou!Mám rada tieto mestské typy áut, ktoré mi z hľadiska parkovania v meste vyhovujú asi najviac.

 

Mary, jazdili ste s benzínovou jednadvojkou v novom modeli Citroen C3. Myslíte si, že to stačí na pohodlné mestské jazdenie?

 

Nepovedala by som, že jeto bola jednadvojka! Motor sa mi zdal silnejší ako bol a pri zrýchlení mi postačoval nielen na mestské vozenie, ale kľudne by som našich išla pozrieť do Čajkova. Riadenie bolo ľahké a priestor v kabíne nadmieru bohatý, necítila som sa stiesneno, ale pohodlne. Dobre som videla do všetkých strán a cúvacia kamera bola presná a prehľadná. Moderný dizajn celej palubovky s budíkmi, dobrým volantom do ruky a množstvo iných detailov ma zaujalo natoľko, že som si uvedomila, že C3-ka je pre mňa tak akurát, pretože nemám rada veľké autá, inklinujem presne k týmto typom áut. Množstvo odkladacieho priestoru potrebuje každá žena, takže v tomto aute mysleli predovšetkým na ženy...Býva mi chladno, tak ma potešilo, keď som si všimla vyhrievanie sedadiel, ktoré boli pohodlné a dostatočný priestor vpredu i vzadu na nohy. Trendy boli úchyty na vnútorných dverách, čo dodávalo inakosť tohto auta. Pípače fungovali, stierače stierali a pocit bezpečnosti v C3-ke bol v poriadku. Také unisex aj pre mužov, pretože aj môj herecký kolega Matúš Kvietik inklinuje k takým sviežim farbám, takže je to aj pre mužov, ktorí obľubujú športové elegantné autá. A C3-ka takým autom určite je!

 

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode