Unaveným očiam pomáha cvičenie, aj vhodné kvapky

13.03.2021 10:00

V dnešnej dobe trávime veľa času pozeraním na obrazovku počítača, televízie či telefónu. Je samozrejmé, že tento novodobý trend ovplyvňuje aj naše oči. Bohužiaľ v negatívnom smere. Keďže pozeraním na obrazovku menej žmurkáme a tým menej zvlhčujeme rohovku očí, povrch oka sa vysušuje, čo spôsobuje jeho únavu a nepohodlie. Svrbenie, štípanie a podobné nepríjemné pocity sprevádzajú únavu očí. Ako si v tejto situácii pomôcť?

Okamžitá úľava od únavy

Na okamžitú úľavu od nepríjemných príznakov suchého oka slúžia umelé slzy, ktoré zvlhčia jeho povrch. Svrbenie, škrabanie či pocit cudzieho telesa v oku sa okamžite zmierňujú. Rozumnou voľbou pre úľavu očí je zdravotnícka pomôcka Hyal Drop multi – www.hyal.sk. Tieto očné kvapky sú bez konzervačných látok, čiže si ich môžete do oka kvapkať tak často ako potrebujete. Patentovaný mechanizmus pumpy umožňuje ľahkú aplikáciu kvapiek a vďaka nemu môžete roztok vo fľaštičke používať až 6 mesiacov od otvorenia. Kvapky obsahujú roztok kyseliny hylaurónovej, ktorá zabezpečí optimálne zvlhčenie a hydratáciu očí. K povrchu oka sú veľmi šetrné, preto sú vhodné aj pre citlivé oči a užívateľov kontaktných šošoviek. Umelé slzy Hyal Drop multi majú nízku viskozitu, preto ich na oku vnímame ako „ľahké“ a vodnaté. Poskytujú rýchlu úľavu s malým alebo žiadnym rozostrením videnia po aplikácii.

Aj pravidelné cvičenie pomáha

Tak ako by sme mali pri sedavom zamestnaní pravidelne precvičovať naše telo, svaly, šľachy či úpony, musíme sa pravidelne venovať aj cvičeniu s očami. Najmä ak máme problémy s únavou očí, ktorá môže viesť až k syndrómu suchého oka. Oddych od nepretržitého pozerania na obrazovku by sme si mali dávať pravidelne každú hodinu a to v dĺžke aspoň 10 minút. Ak sa neviete od práce odtrhnúť, nastavte si budík :) V tomto čase skúste okrem vypitia kávy či pohára vody aj cvičenie s očami. Naozaj vám to zaberie len pár minút.

Zapozerajte sa cez okno do diaľky, prinútite oči zaostriť na predmety v diaľke čím zlepšíte zdravie očí. Vyskúšajte aj ďalšie cviky. Očami sledujte obdĺžnik veľkosti 1 x 0,5 metra, pozrite sa do všetkých krajných polôh pomyselného obdĺžnika. Opakujte v oboch smeroch, doprava aj doľava 5-10 krát. Potom si zavrite oči a jemne si ich prstami pomasírujte. Pokojne si umelé slzy môžete do očí aplikovať aj preventívne, vždy keď veľa pozeráte na obrazovku. Vaše oči sa vám poďakujú.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode