UFO

06.07.2014 14:29

Herec, spevák a moderátor Tomáš Palonder si podebatoval s novým modelom Citroen C4 Picasso

Tomáš, kde vás diváci môžu uvidieť po lete, v ktorých divadlách a predstaveniach?

V divadle Aréna v predstavení Kapitál a Rent, ale aj v divadle GunaGu v predstaveniach Modelky 2, Sado. Možno ma diváci videli v reklamných spotoch Škofin a VUB banka. V reklame na VUBku sme sa naháňali na dodávkach s lepičmi a ja som tam bol ako Schumacher. Točili sme to na Košickej ulici v Bratislave, ktorá bola dosť úzka. Predbiehal som starý Ford s Fiatom Ducato. Bolo to dosť adrenalínové. 

Vraj ste autoholik?

Miloval som autíčka od detstva a od angličákov som prešiel k autám akosi prirodzene. Jazdil som veľa zvučných modelových značiek ako je BMW, Mercedes či Audi. No momentálne moja najnovšia láska sa volá Ford Mondeo Titianium S. Benzínový tátoš so športovým podvozkom a 240 koní pod kapotou. Ecoboost, tak to je paráda! Už viem prečo je motorom roka, pretože je úžasný! Nástup výkonu motora je okamžitý už od nízkeho spektra otáčok. Motor netraba vytáčať, aby sa dostavil výkon. Takže som benzínoholik. Toto auto som si v podstate navrhol sám a som s ním nadmieru spokojný.

A čo cesty, ktorým svoj Fordík preháňate, ste s nimi spokojný tiež?

Priznám sa, že mám pocit, že naše cesty navrhujú ľudia v značnom štádiu opitosti. Stalo sa mi v Petržalke, že som vychádzal na hlavnú cestu a v strede križovatky bol naprojektovaný zbytočný ostrovček. Nebolo ho vidieť a tak som si rozbil nápravu.  A nebol som jediný. Ostrovček je tam  doteraz hoci tam pribudlo zopár svetiel. No comment.

A čo vy a páni policajti?

V poslednej dobe si policajti robia čo chcú. Nikoho som neohrozil a chceli mi dať pokutu 350 eur za to, že som na Vajnorskej predbiehal dodávku a prekročil som rýchlosť o 20 km/h. Ešte sa mi vyhrážali, že mi vezmú vodičák, to je choré. Toto čo sa robí na Slovensku je naozaj policajná šikana! Nikde v Európe som to nezažil ako u nás. Na parkovisku, keď vám niekto rozbije auto, tak sa vyhovárajú, že to nemôžu riešiť. Je to cynické...Ak príde k nám na Slovensko cudzinec, tak je to len otázka času, kedy zablúdi, urobí dopravný priestupok, lebo sú zlé dopravné značenia a dostane pokutu. V Rakúsku, keď prejdete na červenú, tak sa u nich rieši v akej sekunde si na ňu prešiel.  A je rozdiel, či ste prešli v prvej fáze, v prvých sekundách, čo sa dá tolerovať a keď je červená dlho, vtedy je to už vyššia pokuta. Majú to odstupňované. Hoci rakúski policajti sú dosť prísni, sú spravodliví. Dokonca sj s chorvátskymi policajtami sa viete normálne dohodnúť, ale u nás!? Platím cestnú daň, registračnú som platil zo svojho vrecka 1400 eur a pritom stále asi nie je dosť, keď policajti hľadajú, kde by mi čo našli.

Čo leto a ženy okolo vás?

Máme leto a je to nebezpečné obdobie, keď pekné ženy začnú chodiť v mini sukňiach s veľkými dekoltami. Mám čo robiť, aby som sa pozeral na cestu, ale na druhej strane sa človek poteší a má dobrú náladu.

A čo potom tie ženy, čo sedia za volantom. Zvyknú vás rozčuľovať opatrnou jazdou?

Ani nie, ale všimol som si zvláštny fenomén, že kedysi tie veľké džípy jazdili holohlaví muži a dnes v nich sedia ženy. Pre mňa SUV-čka sú ťarbavé a vysoký podvozok nie je pre mňa pohodlná jazda. Pre mňa  pohodlie=limuzína.

Ozaj mali ste do činenia s agresívnymi vodičmi?

Viezol som maminu do práce a na Zochovej ulici smerom do mesta, som bol na hlavnej v novom Fiatíku, keď mi naraz  do cesty vbehla veľká čierna Audina. Zatrúbil som a z auta vyšiel holohlavý pán a vytiahol na mňa pištol. Bol som rád, ze som to v zdraví došoféroval. Toto sa stalo za bieleho dňa. V Rusku jazdia bežne na červenú, zakričia si a idú ďalej, v Amerike ukážu gesto, ale u nás sa pomaly strieľa.

S vandalizmom máte nejaké zlé skúsenosti?

Všetky autá, ktoré som mal, tak mi niekto zničil na parkovisku. Na Mercedese mi ukradli znak, na BMW M3 mi strhli nárazník, na veteráne Ford Taunus mi niekto preliačil dvere a takto by som pokračoval ďalej. Asi mám na vandalov naozaj smolu.

Tomáš, ako sa vám páčil testovaný Citroen C4 Picasso?

Ako prvé ma zaujala vesmírne pôsobiaca predná maska s nadčasovými svetlami. Je to príjemné francúzske MPV - čko pripomínajúce UFO. K tomu ladné obliny, zadné LEDky, veľký vnútorný priestor na jednotku a dobrý výhľad z auta. Bezkľúčové štartovanie bolo v pohode, ale pre mňa Francúzi majú mäkké sedadlá, hoci boli pohodlné. Páči sa mi, akoby tam bola želatína. Interiér bol praktický a prehľadný napriek množstvu tlačítok na volante. Dotykový displej, dobrý krok dopredu akoby sa zapol stolový počítač. Zvuk autorádia bol veľmi slušný, volant dobre tvarovaný a použité boli nadmieru dobré materiály. Vypracovanie a plasty super, zrkadielka pre ženy, dokonca vyhrievané sedadlá, konektivita na iphod. ISOFIX vzadu na troch sedadlách, výborné. Dieselový agregát s objemom 1,6 litra ťahal dobre a ekonomicky na tak veľké auto, ale čoby auto, pre mňa jednoznačne UFO. Auto malo ozajstný scifi faktor....a podvozok bol excelentný, v zákrutách sedelo ako uliate. Ozaj dobrý výber na časté cestovanie s úsporným motorom je pre viačlenné rodiny veľká devíza!

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode