Túžite po bábätku?

12.04.2019 08:55

Mnoho párov by si želalo, aby sa ich rodina rozrástla o  nového člena. Často sa však stáva, že keď sa rozhodnú mať dieťa, nedarí sa im počať. Celkovo musí takýmto problémom čeliť 10 až 15 percent dvojíc. Dôvodom môže byť aj neplodnosť jedného z partnerov, pričom, nie vždy musí byť na vine práve žena. Nenechajte „v tom“ vašu partnerku samú.

Dávno neplatí, že ženy sú tie, ktoré sú zodpovedné za počatie dieťaťa. Znížená plodnosť a neplodnosť sa dnes v rovnakej miere týka mužov aj žien. Štatistiky uvádzajú, že problém s otehotnením má 35 percent žien a 35 percent mužov. V súčasnosti majú 20-roční muži štatisticky horšie výsledky spermiogramov ako štyridsiatnici. „Medzi najčastejšie príčiny, ktoré stoja za zníženou plodnosťou či neplodnosťou páru ako celku je zo ženskej strany polycystické vaječníky (PCO) a mužskej oligo-asteno-teratospermia (OAT),“ hovorí MUDr. Jozef Španka. Čas na počatie sa kráti každým dňom. Počatie si tiež vyžaduje určitú prípravu a čas, práve preto pripravte svoje telo už teraz. Eliminujte stres na minimum, pravidelne športujte a upravte svoju stravu. Všetky tieto procesy sa v dnešnej dobe podporujú aj výživovými doplnkami, ktoré „zasiahnu“ presne tam, kde potrebujete.

 

 

Myo-inozitol riešenie pre pár

Okrem psychiky, ktorá je kľúčová však netreba zabúdať ani na dostatočný prísun vitamínov a zdravý životný štýl. „Užívanie myo-inozitolu má zásadný význam pri dozrievaní a pohyblivosti spermií. Kyselina listová je odporúčaná v období plánovania tehotenstva a tehotenstve, pretože prispieva k správnemu fungovaniu imunitného systému, syntéze aminokyselín, či tvorbe krvi. Antioxidanty prispievajú k ochrane spermií pred oxidačným stresom a môžu tiež napomáhať mužskému reprodukčnému zdraviu v období, keď sa pár snaží otehotnieť. K tvorbe a zreniu spermií je potrebný selén. Zinok prispieva k plodnosti a správnej reprodukčnej funkcii,“ upresňuje MUDr. Španka a dopĺňa, čo je v tomto období potrebné pre ženy: „ U žien je veľmi dôležitý príjem kyseliny listovej, vďaka ktorej dochádza k rastu zárodočných tkanív počas tehotenstva a tiež už spomínaný myo-inozitol. Na to, aby sme mali optimálny prísun všetkých potrebných vitamínov a minerálov by sme museli zjesť obrovské množstvo rôznorodých a ťažko kombinovateľných potravín. Navyše potraviny tepelným spracovaním strácajú vitamíny i minerály. Aby ste mali istotu, že máte potrebný prísun jednotlivých vitamínov i minerálov, je vhodné ich dopĺňanie vo forme výživových doplnkov. Na trhu existuje partnerský balíček, ktorý obsahuje doplnok stravy určený nielen pre plánujúce ženy - Inofolic, ale aj pre mužov. Doplnok stravy pre mužov, Folandrol, je každodenným pomocníkom lekárov v podpore mužskej plodnosti.

 

Pre ženy bol vyvinutý výživový doplnok Inofolic, ktorý je spojením mimoriadne potrebného vitamínu myo-inozitolu a kyseliny listovej. Kyselina listová je potrebná k rastu zárodočných tkanív počas tehotenstva. Myo – inozitol je vitamín skupiny B, ktorý sa nachádza v organizme prirodzene. Inofolic je preto vhodné užívať pri zvýšenej potrebe myo – inozitolu a kyseliny listovej, prípadne pri nedostatku týchto vitamínov v organizme. Postavte sa tomuto problému čelom a využite partnerský balíček, ktorý vás pripraví na dieťa ako pár.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode