Trnavská tvár znie francúzsky...

08.05.2021 09:02

Talentovaný herec Braňo Mosný otestoval nielen nový Peugeot 308 SW, ale prezradil pikošky z nátáčania šou Tvoja tvár znie povedome, ale i veľa iných zaujímavostí z jeho auto-moto sveta.

 

Si členom trnavského divadla J. Palárika, divadla Stoka a DPM, ale hlavne si sa dostal do povedomia divákov ako MUDr. Chromík v seriáli Sestričky i v šou Tvoja tvár znie povedome...

 

Do šou som išiel s očakávaním a určitými predpokladmi, dokonca i škatuľkami a predsudkami, ale po jej skončení som sa v mnohom mýlil. Bola to úžasná skúsenosť, plná pozitívnej energie a človečiny. Musím sa priznať, že som sa v niektorých maskách cítil nekomfortne, ale zvládol som to. Aj keď som si nasadil umelé zuby a potom si ich nevedel dať dole. Mne a Martinovi Klinčúchovi robili masky niekedy 6 až 8 hodín! Skoro ako jazda do Chorvátska. Klobúk dolu nad maskérmi, ktorým patrí poklona.

Načrtol si tú jazdu do Chorvátska...pamätáš si na začiatky šoférovania alebo špeciálne zážitky z autoškoly?

 

V začiatkoch som bol hrozný a dosť zbrklý šofér. V autoškole som neurobil jazdu na skúškach a musel som si to zopakovať na druhýkrát. Porušil som všetky možné aj nemožné predpisy... rýchlosť, prednosť v jazde, smerovky som nevyhadzoval. Jednoducho som bol v strese, ale časom ten stres opadol a dnes sa už len nad tým pousmejem.

 

Čo tvoje prvé auto a aký typ auta by si chcel do budúcnosti..zeby elektrické?!

 

Moje prvé auto bola stará felícia z roku 1998. Málokto vie, že som robil šoféra z povolania. Bola to dobrá škola...vozil som pečivo, knedle.... Elektromobilita ma láka a s priateľkou uvažujeme nad kúpou možno aj takého auta alebo plug-in hybridu, pretože ako rodina sa snažíme žiť udržateľným spôsobom života. Kupujeme lokálne slovenské výrobky, primárne tie bezobalové, separujeme, pokúšame sa vytvárať čo najmenej odpadu...auto síce nikdy nebude bez uhlíkovej stopy, ale keď si človek nájde takýto štýl, snaží sa ho aplikovať vo všetkom. Aj pri kúpe auta.

Aká príhoda sa ti vybaví, keď spomeniem policajtov?

 

Minule ma policajti zastavili, keď som išiel na aute mojej priateľky do Bratislavy a nemal som platnú STK, emisnú kontrolu a dokonca ani zaplatené poistenie. A do toho som vraj predbiehal nejaké auto. Vodičák som mal vraj odcudzený, aj keď som ho ani nestratil a ani som to nehlásil. Jediné, čo bolo vraj dobré, bol môj občiansky preukaz. Chcel som zachrániť situáciu a povedal som im, že sú prví, ktorí ma po 15. rokoch zastavili. Zagratulovali mi, ale špézetky som si musel dať dolu. Nakoniec som si to všetko vybavil a dal do poriadku ešte v ten deň a značky mi vrátili. Zaplatil 60 eurovú pokutu a bol som rád, že som si vôbec stihol splniť v ten deň ešte nejaké pracovné povinnosti.

 

Denne jazdíš TT - BA a niekedy aj dvakrát. Ako hodnotíš tú „povestnú trojprúdovku“?!

 

Všetci majú lepšie cesty ako my a naozaj ma uráža, keď idem do TT a na diaľnici nie je žiadny odstavný pruh! To nikoho z projektantov nenapadlo to naprojektovať?! Najprv sa musí niekomu niečo stať, aby to začali riešiť? Bolo pár nehôd a znížili rýchlosť na 110 km/h, ale 20 km je úsek, že ideš z toho obmedzenou rýchlosťou 80 km/h! Nemysliteľné... Všetci na tejto trojprúdovke idú v strede a nechápu, že majú ísť vpravo. Potom ich musím predbiehať a to je práve ohrozujúce. Vodiči nevedia, ako tam majú jazdiť.

Mal si niekedy sen vlastniť motorku?

 

Chcel som chopera, ale miesto toho som mal babetu. Toľko som ju opravoval a učil sa na nej, že to boli vtipné situácie, ktoré som s ňou pozažíval. K tomu som si kúpil parádnu športovú prilbu, ktorá bola drahšia ako celá moja babeta! Ako som si na nej jazdil, tak som vyzeral ako veľké lízatko na kolobežke.... :)

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode