Trio lady Colors

30.04.2016 09:47

Trio Lady Colors si zmeralo sily na ceste s Nissanom X-Trail

Ste známe speváčky z popredných slovenských muzikálov, filmov, divadiel a televíznych projektov. Kde všade vystupujete?

LeRa: Vystupujeme na rôznych eventoch, galaprogramoch, plesoch a iných spoločenských akciách. V repertoári máme prevažne známe hity zaujímavo prearanžované do trojhlasov a moderného štýlu. Spievame, tancujeme a bavíme sa nielen na Slovensku, ale čakajú nás aj koncerty v zahraničí. Priestranné auto je pre naše presuny nevyhnutné, nakoľko máme množstvo rób, šiat, topánok, ktoré so sebou na koncerty nosíme.

Ste spevácke trio zaujímavé krásnymi rôznymi hlasmi, klobúk dolu...

LeRa: Nielen farbou hlasov, ale aj farbou vlasov – Majka – červenovláska, Kika -čiernovláska a ja - blond. Kika Mečko je herečka, ktorú diváci môžu poznať z filmu „Legenda o lietajúcom Cypriánovi,“ ale aj zo známych slovenských seriálov a je tiež líderkou rockovej skupiny „Creed of Moon.“ Majka je naša krásna ryšavka a výborná sopranistka, učiteľka spevu. Okrem toho účinkovala v muzikáloch „Čajočky,“ „Príbeh ulice,“ „Princ a večernica“ a fanúšikovia ju môžu poznať aj zo seriálu „Chlapi neplačú.“ Za blondínku som tu ja – Lenka Rakár, alias Lera a pôsobila som dlhé roky v muzikáloch ako napr:  „Rómeo a Júlia,“ „Čajočky,“ „Ôsmy svetadiel,“ „Rent,“ „ Neberte nám princeznú,“ „Krysař“  a iné. Mám rockovú kapelu „Birds Eye View,“ s ktorou momentálne pripravujeme album. Aktívne sa venujem motorizmu a som organizátorka najväčšieho motoristického festivalu na Slovensku CAR AT TUNING PARTY, kde sa okrem iného uskutoční aj finále súťaže krásy Miss Carat Tuning. Už máme 13-ty ročník a veľmi sa teším. Všetci ste srdečne pozvaní!

Ktorá z vás najviac platí za pokuty?

Majka: Platila som už, lebo ja šoférujem veľmi veľa, pretože sa autom presúvam každý deň. Avšak odkedy mám priateľa policajta, tak platím oveľa menej:-) Predtým, keď som išla z východu, tak som platila za rýchlosť aj 3x za jednu cestu. Snažím sa však zbytočne za volantom neriskovať. 

Kika: Ja nemávam pokuty.

LeRa: Pokút mám na konte málo. Vie ma však poriadne vytočiť, keď si nejaký policajt na mne kompenzuje zlý deň. Vtedy sa aj pohádam a prichádzam do konfliktu, z ktorého vychádzam väčšinou ako argumentačný víťaz. Keď som si vedomá priestupku, tak sa snažím zminimalizovať pokutu, ale zaplatím.

Vaše nehody, ktoré vás ovplyvnili?

Majka: Mala som nehodu na čiernom vytuningovanom Peugeote 308 pred troma rokmi, keď som sa vracala z Talianska. Nešla som ani rýchlo, ale pršalo a mne úplne stočilo volant a nabúrala som. Nič sa nám v aute nestalo, ale dosť ťažko sa to riešilo najmä kvôli jazykovej bariére.

Kika: Nákladné auto, ktoré išlo oproti mne bolo naložené štrkom. Ako pribrzďoval a išiel mierne z kopca, tak mi jeden kameň rozbil čelné sklo a preletel mi okolo hlavy. Vyzeralo to naozaj hrozivo, ale našťastie sa nič vážne nestalo.

LeRa: Vážnejšiu nehodu som nemala. Nedávno sme počas cesty na koncert natáčali s LADY COLORS prezentačné video s go-pro kamerou na kapote auta, ktorú nám v rýchlosti odstrelilo do čelného skla a následne ju idúce autá rozdrvili na prach. Škoda, mohlo to byť pekné video:-)

Čo vtipné ste zažili za volantom?

LeRa: S  muzikálom „Čajočky“ sme mali naplánované predstavenie v Piešťanoch. S kolegyňami sme cestovali mojim autom a neuvedomila som si, že nemám diaľničnú známku, na čo ma upozornila Mamba /Dáša Šarkózyová./ Tak som si ju išla kúpiť na prvú benzínku po ceste, kde zhodou okolností boli 6. statní policajti, ktorí počuli, ako si známku kupujem a hneď mi chceli dať 90-eurovú pokutu, na čo som im povedala, že nevidím dôvod, keďže známku mám. Síce len v ruke, ale mám. Oni však argumentovali, že som po diaľnici išla bez nej. Na to som im povedala, že som určite nešla autom po diaľnici bez známky, že nás aj s autom práve zlanil kamarát z vrtuľníka! Nasledoval hromadný výbuch smiechu a pokutu mi nakoniec nedali.

Majka: Ja si v aute veľmi rada spievam v štýle: ruky, nohy tancujú, ešte sa aj niekedy maľujem. Išla som predpísanou rýchlosťou, ale aj tam ma policajti zastavili. Vraj som požila omamné látky a musia mi urobiť test, čo znamená, že pôjdem s nimi. Dôvod bol, že som sa zvláštne pohybovala za volantom. Potom si to rozmysleli a povedali, že musím ísť do poľa a ocikať taký papierik a tak zistia, či som niečo požila. Zhrozila som sa, ponáhľala som sa do divadla na skúšku. Mala som vysoké topánky a určite som neplánovala ísť do poľa! Potom mi prezradili, že tak ako som ich ja bavila na diaľnici svojim tančekom, tak teraz oni pobavili mňa. Urobili si zo mňa srandu, ale mne veru nebolo do smiechu.

LeRa: Majka, povedz o tých okuliaroch!

Majka: Kúpila som si nové okuliare a mala som ich sotva dva dni! Ako správna speváčka som si počas jazdy autom chcela očistiť hlasivky poriadným odpľutím si z okna auta, pričom mi okuliare vyleteli priamo na cestu. No, aj to sa stáva.

Aké sú ženy za volantom podľa vášho ženského pohľadu?

Kika: Určite sú ženy v prvom rade ostražitejšie a opatrnejšie ako muži, ktorí sú viac impulzívni. Je tiež rozdiel, či jazdí žena matka alebo mladá baba, ktorá behá po diskotékach. To na tých cestách vidieť.

LeRa: Tento rok idem odštartovať driftérsku kariéru. S našim promotérskym jazdcom festivalu CAR AT TUNING PARTY, Jánosom Onódim, už máme naplánované tréningy. Veľmi sa z toho teším a osobne si myslím, že ženy sú lepšie šoférky ako muži!

Klímu všeobecne speváčky nemajú rady a používajú ju len v nutnom prípade. Máte to aj vy tak zaužívané alebo ju nepoužívate vôbec?

Majka: Určite skôr nie ako áno. Ak sa ozaj nedá vydržať a je také teplo že až, tak ju pustíme len na chvíľu, lebo klíma nerobí dobre hlasivkám. Je to jedna z najhorších vecí pre speváčky. Klíma by mala byť maximálne o 5. stupňov vyššia ako je vonkajšia teplota. Radšej si otvoríme okno.

Akí sú tí bratislavskí vodiči?

LeRa: V Bratislave sa v porovnaní s inými mestami prakticky využíva tzv. zipsovanie. Občas sú niektorí vodiči netolerantní voči strečkujúcim šoférom s inou poznávacou značkou ako je bratislavská. Ale v princípe nejaké veľké rozdiely neevidujem.

Je benzínový motor s objemom 1,6 litra s najvyššou výbavou v Nissane X-trail vhodnou voľbou aj pre jemné dámy ako ste vy?

LeRa: Nissan X-trail je veľké SUV s veľkým kufrom a vnútorným priestorom ideálnym aj pre nás, keď sa presúvame na koncerty. Interiér a prehľadná palubovka s budíkmi bola počas šoférovania nasmerovaná rovno na mňa. Dobrá viditeľnosť bola do strán, aj dozadu. Autorádio malo dobrý zvuk, ale my si akustiku v aute zvykneme vylepšiť spievaním v trojhlase. (Malá ukážka - dievčatá krásne spievajú.) Som fanúšik Nissanov a X-trail je výborné autíčko s jazdnými vlastnosťami, ktoré by som si nechala na rozdiel od môjho Nissanu Pathfindera, ktorý už je staršieho dáta. X-trail má všetky moderné atribúty, ktoré moderné vozidlo má spĺňať. Aj dlhá jazda by bola v tomoto aute naozaj komfortná. Úložný priestor spĺňa úplne moje požiadavky a práve takéto auto by nám určite vyhovovalo pre potreby nášho tria. Panoramatická strecha pekne presvetlila interiér.

Majka a Kika: Vzadu sa nám pohodlne sedelo na kožených sedadlách, ktoré boli posuvné a páčil sa nám nastaviteľný sklon sedadiel + dojazdová rezerva v kufri, lebo nikdy neviete, kedy dostanete defekt. Výborné boli aj zadné parkovacie senzory pri parkovaní. Nissan X-trail je určený všetkým vekovým kategóriam, ženám i mužom, rodinám s deťmi, so psíkmi, na dlhé cesty. Nad týmto autom budeme uvažovať ako nad novým, vhodným adeptom na presuny LADY COLORS.

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode