Trendy v módnej obuvi na jeseň/zimu 2016/2017

21.09.2016 16:56

Dámy


Aktuálna sezóna jeseň/zima 2016/2017 prináša ležérnosť a čisté línie. Rafinovanosť do hry vnášajú kombinácie materiálov, zaujímavé povrchové úpravy i dekorácie. Do kolekcie sa premietajú aj niektoré trendy z minulej sezóny, napríklad vplyv 70. rokov. Dominujúcim módnym trendom naďalej zostávajú blokové podpätky, velúrová koža a lakované povrchy. Z nových trendov sa v chladnejšom období nezaobídeme bez členkových tenisiek s metalickým vzhľadom, šnurovacích čižiem nad kolená a obuvi v rockovom štýle.

Dandy štýl

Šnurovacia obuv je absolútne nevyhnutným trendom tejto sezóny. Línia v dandy štýle ponúka jednak klasický variant v lakovanom čiernom prevedení, jednak modely zdobené potlačou s motívmi jesenných kvetov. Okrem potlačí priťahujú ku šnurovacej obuvi pozornosť aj vrstvené profilované podošvy alebo platformy. Na svoje si prídu aj milovníčky vysokých podpätkov. Zapáči sa im elegantné prevedenie tejto nadčasovej obuvi s podpätkom.

Vrátili sa, aby zostali: štýl 70. rokov

Ak ste si obľúbili blokové podpätky, máme pre vás radostnú správu. Vplyv 70. rokov je totiž viditeľný aj v aktuálnej kolekcii. Pri čižmách si môžete vybrať z rôznych výšok, nosia sa vysoké, stredne vysoké alebo členkové. Vzhľad velúrovej kože a sýte jesenné farby, ako je odtieň ťavej srsti, sivá alebo červená, zaručujú, že sa modely čižiem dajú skvele kombinovať s rôznymi štýlmi a farbami oblečenia. Krepové podošvy zdobené kožou a pružnou látkou po stranách ladia s ležérnym džínsovým vzhľadom, ale aj s čipkovanými šatami v bohémskom štýle.

Motorkársky štýl a čižmy nad kolená udávajú krok

Istý krok vám dodajú biker boots – pevná obuv v motorkárskom štýle. Často ju zdobia šnúrky, zipsy alebo pracky. S týmto modelom bude každý outfit pôsobiť rockovo. Komu sa zacnie po elegancii, môže zvoliť členkové prevedenie na platforme s podpätkom alebo model osadený ozdobnými kamienkami. V aktuálnej sezóne zabodujete aj v čižmách nad kolená, či už zdobených nitmi, aplikáciami alebo šnurovaním. Popri čiernej a sivej budú obľúbené aj zemité tóny a odtiene červenej. Čižmy nad kolená dokážu vykúzliť nekonečne dlhé nohy.

Nesmrteľná čierna

Nielen v oblečení patrí čierna farba ku stáliciam. Ani v aktuálnej ponuke módnej obuvi na jeseň/zimu nesmú chýbať vysoké podpätky, členková obuv a modely na klinovom podpätku v obľúbenej farbe návrhárov. Detaily, ako sú nity, zipsy a pracky, dodávajú obuvi švih. Čierna farba vyzerá skvele, či už sa jedná o modely s vysokými profilovanými podošvami, alebo o obuv s ihličkovými podpätkami. O hviezdny pocit sa postará záverečná trblietavá povrchová úprava.

Jeseň v balerínkach a členkových teniskách

Kolekcia obuvi je bez členkových tenisiek a balerínok momentálne nepredstaviteľná. Sivé a čierne baleríny s mašľami alebo aplikáciami z trblietavých kamienkov dodajú lesk každému outfitu. Dobré správy máme aj pre tých, ktorí sa jeseňou prechádzajú radšej ležérne. Záplava tenisiek pokračuje novými tvarmi a farbami. Popri klasickej bielej obuvi sa predstavujú modely s metalickým vzhľadom. O vzrušujúce kontrasty sa starajú kombinácie materiálov a dierovanie. V tejto vysokomódnej obuvi budete dokonale vybavená na chladné ročné obdobia.

Prechádzky v snehovkách

Hoci zimy bývajú stále teplejšie, v tohtoročnej kolekcii na jeseň/zimu sa predstavia aj tzv. moon boots, čiže snehovky. Charakterizuje ich klasický tvar, šnúrky a nízka hmotnosť. Tohtoročnou novinkou je ich nižšie prevedenie, kombinovanie rôznych materiálov a módne efekty, ako sú trblietavé povrchy a zdobenie nitmi.

Páni

Od outdoorového štýlu po elegantný vzhľad

Ani muži sa v tejto sezóne nezaobídu bez členkových tenisiek. Ich ohnivočervené alebo, naopak, biele prevedenie dodá každému outfitu módny vzhľad. Novinkou sú modely s hypermodernými svietiacimi podošvami, ktoré sa aktivujú pri behu. V aktuálnej kolekcii jeseň/zima nájdete nielen ležérnu obuv, ale aj modely pre biznismenov. Elegantné šnurovacie poltopánky z hladkej kože v béžovej, hnedej alebo čiernej farbe sa dokonale hodia na každú príležitosť. Svieže akcenty prinášajú biele podošvy. S chladným ročným obdobím ladí vyššia šnurovacia obuv a členkové modely v zemitých tónoch. Aj tu sa decentne kombinujú rôzne materiály a dierovanie. Kto má rád rustikálny štýl, ale napriek tomu chce ísť s módou, ocení modely s horolezeckými šnúrkami v sýtej farbe ťavej srsti.

Kabelky

Od miniatúrnych kabeliek až po nákupné tašky

V tohtoročnej kolekcii kabeliek na jeseň/zimu nájde každá žena svojho favorita. Nenútene módne vyzerajú objemné tašky osviežené nápadnými aplikáciami a retiazkovými detailmi, ale aj ležérne kabelky cez rameno so strapcami v bohémskom štýle. V tomto štýle sa predstavujú aj patchworkové kabelky. Vďaka rozmanitým kombináciám materiálov vyzerajú veľmi všestranne. Prešívané kabelky do ruky a malé kabelky cez rameno v čiernej a béžovej farbe oceníte predovšetkým na večerné príležitosti. Kabelky do ruky v metalickom a lakovanom prevedení zas dodajú pochmúrnej jeseni lesk.

Deti

Športová obuv pre dievčatá a tenisky pre chlapcov

V nadchádzajúcej sezóne budú móde pre dievčatá dominovať nízke čižmy, športová obuv a členkové tenisky. Obuv vyzerá ležérne, a napriek tomu módne. Decentné farby, ako je sivá, tmavofialová, ružová a farba lesných plodov, osviežujú štýlové efekty v podobe metalických úprav a flitrov. V kolekcii sa objavujú modely z velúru, nubuku a hladkej kože. Svetlé podošvy sú trendom aj naďalej. Aj v móde pre chlapcov zostávajú jednotkou tenisky, inšpirované skejtovou a basketbalovou scénou. Medzi najobľúbenejšie farby patria modrá, olivová a hnedá.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode