Toyota GT86 zvíťazila v ankete Auto roka v Austrálii a tiež v Írsku

04.12.2012 09:30

 

Športový model Toyoty získal nasledujúce ocenenia:

  • Auto roka 2012 magazínu Drive (Austrália)
  • Continental športové Auto roka          

AUTO ROKA 2012 MAGAZÍNU DRIVE (Austrália)

Model Toyota GT86, športové vozidlo značky Toyota, bol v Austrálii na výročnom udeľovaní cien magazínu Drive zvolený za Auto roka.


Model GT86 bol súčasne zvolený za Najlepšie športové vozidlo v cene pod 60 000 dolárov a získal prvenstvo v ankete „Hlas verejnosti“. Model Toyoty sa dostal medzi štvoricu finálových vozidiel, ktoré bojovali o najcennejší titul.

 

Redaktori magazínu Drive uviedli, že GT86 má „presne ten správny“ výkon umožňujúci dokonale využiť agilnú platformu tohto vozidla s pohonom zadných kolies a ktorý rozhodne vykúzli úsmev na tvári každého, kto si ho vyskúša v praxi.


„Na porotcov urobila dojem aj skutočnosť, že sa tu podarilo splniť zadanie stvoriť vozidlo, ktoré je skutočne radosť riadiť – a zároveň sa ponúka za veľmi dostupnú cenu,“ uviedol Toby Hagon, redaktor magazínu Drive a súčasne hlavný porotca.

„Je to úžasné kompaktné športové vozidlo – s ktorým si na správnej vozovke užijete zábavu, ale ktorý vám zároveň dokáže spríjemniť aj cestu domov. Pri cene cca 30 000 dolárov je to dobrá ponuka a vozidlo si zaslúži prvenstvo v súťaži Auto roka 2012.“

Matthew Callachor, výkonný riaditeľ pre obchod a marketing Toyota Australia, uviedol, že ocenenie pre model GT86 je veľkým holdom nadšeným ľuďom, ktorí ho navrhli a vyrobili.

„Model GT86 bol navrhnutý pre nadšených vodičov, ktorým poskytne maximálny pôžitok z jazdy, agilný a súčasne dostupný výkon, a ďalej veľmi atraktívne dynamické schopnosti – a to všetko za dostupnú cenu,“ uviedol Matthew Callachor.

„Stavia na päťdesiatročnej histórii automobilky Toyota vo vytváraní atraktívnych športových vozidiel zameraných na vodiča, ktoré si získali všeobecnú obľubu u verejnosti a dosiahli úspech aj medzi konkurentmi,“ uviedol. Vývoj kompaktného štvormiestneho športového vozidla vyplynul z vízie prezidenta spoločnosti Toyota Motor Corp. Akia Toyodu, ktorou je dosiahnuť pevnejšie emocionálne prepojenie medzi vodičom a jeho automobilom.


„Pán Toyoda v automobilke presadzuje koncepciu waku doki – teda navrhovanie a konštrukciu takých vozidiel, ktoré dokážu rozbúchať naše srdce.“ Pán Callachor vzdal hold automobilke Subaru, ktorá je partnerom Toyoty na poli vývoja, a uviedol, že vďaka tejto spolupráci bolo možné spojiť technické know-how a zdieľané nadšenie pre  športové vozidlá oboch týchto skvelých značiek.
 

Medzi finalistov sa prebojovali v tejto ankete ďalšie tri vozidlá značky Toyota – model Camry Hybrid, mestský model Prius c a sedemmiestny Prius v.

 

Continental športové AUTO ROKA 2013 (Írsko)

Spoločnosť Toyota Ireland s potešením oznámila, že nový a vysoko uznávaný športový model GT86 získal od Írskej asociácie motoristických novinárov titul Continental športové Auto roka v Írsku (Continental Irish Performance Car of the Year).

 

Oznámenie prebehlo v rámci oficiálneho vyhlasovania víťazov ankety Continental športové Auto roka v dublinskom konferenčnom centre. Model GT86 zhmotňuje túžobne očakávaný návrat Toyoty k športovej histórii tejto značky. GT86 je vozidlo plne orientované na vodiča a bolo navrhnuté pre tých, ktorí považujú riadenie za vášeň a nie len za nutnosť.

 

David Shannon, riaditeľ spoločnosti Toyota Ireland, uviedol: „S potešením prijímame toto ocenenie v mene Toyoty a tímu konštruktérov, ktorí sa na vývoji GT86 podieľali. Je to výnimočné športové vozidlo stvorené pre skutočných nadšencov do riadenia. Za toto ocenenie chceme poďakovať členom Írskej asociácie motoristických novinárov a sme veľmi radi, že vo svojom rozhodnutí zohľadnili prednosti tohto modelu.“

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode