Toyota a Suzuki konkretizujú spoluprácu

25.03.2019 09:00

Toyota Motor Corporation (Toyota) a Suzuki Motor Corporation (Suzuki) konkretizujú svoju spoluprácu (v nadväznosti na Memorandum o obchodnom partnerstve vzájomne uzavreté 6. februára 2017). Popri spoločnom využití náskoku Toyoty v elektrifikačných technológiách a Suzuki v technológiách pre kompaktné vozidlá, chcú vzájomne spolupracovať tiež pri výrobe a popularizácii elektrifikovaných vozidiel. Spolupráca zameraná do oblastí technologického rozvoja a výroby ráta s využitím silných stránok obidvoch spoločností.

Načrtnuté plánované oblasti spolupráce v Európe ale aj v Indii a Afrike sa majú okrem iného vzťahovať najmä na uplatnenie pre Suzuki platforiem nových elektrifikovaných vozidiel či hybridného systému Toyoty. Naopak Toyota ráta s využitím platforiem kompaktných vozidiel a pohonov Suzuki. Novo vyvinuté motory Suzuki pre kompaktné vozidlá má vyrábať pre svoje vozidlá napríklad poľský závod Toyoty.

 

Prostredníctvom našej novej dohody sa tešíme na širšie využívanie hybridných technológií a to nielen v Indii a Európe, ale aj na celom svete. Zároveň veríme, že rozšírenie nášho obchodného partnerstva so Suzuki, od vzájomných dodávok vozidiel a hnacích sústav až po oblasti vývoja a výroby, nám vytvoria konkurenčnú výhodu... Máme zámer posilniť konkurencieschopnosť oboch našich spoločností uplatňovaním našich silných stránok a učením sa od seba navzájom.“ Vyzdvihuje okrem iného, v súvislosti s prehlbovaním vzájomnej spolupráce oboch spoločností, Akio Toyoda, prezident Toyota Motor Corporation.

 

V čase, keď sme v máji minulého roka oznámili ďalší rozsah našej spolupráce som spomenul, že sa budeme usilovať o úspech na celom svete. Odvtedy nastal v našom partnerstve viditeľný pokrok. Ako dnes informujeme, naše partnerstvo už získalo globálny charakter a vzťahuje sa tiež na Európu a Afriku, čo ma teší.“ Pripomína Osamu Suzuki, predseda predstavenstva Suzuki Motor Corporation. Zároveň ubezpečuje o odhodlaní Suzuki pokračovať v spoločnom úsilí o rozvoj spolupráce s Tyotou. Navyše tiež osobitne oceňuje ponuku od Toyoty, obsahujúcu možnosť využiť jej hybridné technológie.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode