TMG SA VRACIA DO SVETA RALYE S VOZIDLOM YARIS R1A

15.08.2012 10:01

Spoločnosť TOYOTA Motorsport GmbH (TMG) sa vráti do sveta so základným modelom TMG Yaris R1A, ktorý sa verejnosti prvýkrát predstaví v súťaži ADAC Rallye Deutschland (24. až 26. augusta).

TMG vyvinula model TMG Yaris R1A s cieľom ponúknuť cenovo dostupný a zároveň atraktívny základný model pre súťaže rely, či už pre mladých alebo starších pretekárov. TMG prijíma objednávky s okamžitou platnosťou, pričom vozidlo určené na dodatočné vybavenie pretekárskou súpravou stojí približne 22 500 eur (bez DPH a montáže).

Predpisy R1A asociácie FIA povoľujú v prípade štandardného trojdverového modelu Yaris so zážihovým motorom 1,33 l len obmedzené výkonové úpravy. Pretekárska súprava od TMG zahŕňa pretekárske výfukové vývody a katalyzátor, kratší prevodový pomer rozvodovky, špecifické zavesenie pre motošport s upravenými pružinami a nastaviteľnou svetlou výškou.

Medzi komplexné bezpečnostné úpravy patrí vstavaná klietka, ochranný kryt olejovej vane, palivovej nádrže a palivového potrubia, hasiace prístroje, pretekárske sedadlá s viacbodovými bezpečnostnými pásmi typické pre rely a centrálne vypínanie elektroinštalácie.

Očakáva sa, že model TMG Yaris R1A ešte pred koncom tohto roka ako prvý na svete získa homologizáciu FIA R1A (kategória do 1 400 cm3). Vozidlo sa tým kvalifikuje pre súťaže na regionálnej, národnej i medzinárodnej úrovni, a to až po akcie svetového šampionátu v rely.

TMG Yaris R1A, po priaznivých výsledkoch testovania v júli tohto roku v Saarlande, sa verejnosti po prvý raz predstaví v súťaži ADAC Rallye Deutschland, ktorá je deviatym kolom šampionátu WRC. Na trať v tomto prípade vyjde ako „voz číslo nula“ a vo svojej úlohe traťového vozidla pôjde prakticky plnou rýchlosťou, kedy bude overovať bezpečnosť podmienok na okruhu a oznamovať začiatok jednotlivých etáp.

Za volant sa posadí Isolde Holderiedová, bývalá továrenská jazdkyňa nemeckého šampionátu rely v období víťazného ťaženia TMG v súťažiach majstrovstiev sveta  v rely. Spolujazdcom bude člen tímu TMG Herbie Hossbach.

 


 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode