Tipy, ako využiť príchod jari

08.03.2023 17:15

S miernejšími teplotami, väčším množstvom slnka a zelene naokolo môžeme vďaka príchodu jari zlepšiť náš životný štýl. Či už chcete žiť zdravšie, viac cvičiť alebo piť viac tekutín, musíte svoje zámery premeniť na činy. Jar je skvelá príležitosť na nové začiatky. Zahrňte do stravy viac vitamínov a minerálov; konzumácia čerstvého ovocia a zeleniny dodá vášmu telu potrebné živiny. Jednou z jarných radostí je naplnenie trhov sezónnou zeleninou. Okrem podpory malých farmárov si pochutnáte na čerstvých a zdravých potravinách. Napríklad, ak chcete jesť viac zeleniny, môžete experimentovať s rôznymi novými receptami. 

Voda je nevyhnutná pre pohodu

Ak chcete piť viac tekutín, naplánujte si vo svojom dennom režime presne, kedy a z čoho budete piť viac vody. Trik, ktorý môžete implementovať, je napríklad pripraviť si večer vedľa zubnej kefky pohár plný vody a vypiť ho hneď po rannom čistení zubov a potom ho po umytí zubov naplniť vodou na pitie. večer Takto už spotrebujete približne 0,5 litra vody z dennej potreby.

Okrem toho sa snažte mať vždy blízko seba fľašu vody, či už v kancelárii, na prechádzke v parku alebo pri dobiehaní stretnutí v meste. Napríklad udržateľné sklenené alebo nerezové waterdrop® fľaše v rôznych designoch, vás budú motivovať k pravidelnému pitiu vody. Ak nie ste zvyknutí piť veľké množstvo vody, oživte si vodu o lahodné chute Microdrinkov bez cukru. Nezabudnite aj na pohár vody ku káve, vyhnete sa tak dehydratácii. Či už si vyberiete príchute s extraktom maliny, bazy, granátového jablka, goji, limetky, manga alebo kvetov ibišteka, Microdrinky vám dodajú energiu. Pravidelná konzumácia vody pomôže vášmu telu a mysli optimálne fungovať počas pracovnej doby. Vďaka nízkemu obsahu kalórií a sacharidov sa hodia do väčšiny diét.

Pripravte svoju pleť na jar

Aby vaša pokožka vždy vyzerala zdravo, musíte venovať pozornosť klimatickým zmenám a výrobkom a postupom starostlivosti, ktoré dodržiavate. Hydratácia pokožky je nevyhnutná v každom ročnom období, no rutina starostlivosti sa musí prispôsobiť zmenám teploty. Pre uľahčenie prechodu zo zimy do jarnej rutiny bez zhoršenia pleti skúste postupne zavádzať krémy, masky a séra s kolagénom, aby ste sa zbavili pocitu suchej pleti, ktorý ste mali počas zimy, aby vaša pleť opäť získala jas a žiarivosť.

Hýbte sa

Ak ste sa rozhodli pre šport, začnite dlhými prechádzkami v parku a neskôr môžete začať behať alebo chodiť do posilňovne. Výskumy ukazujú, že prechádzky v prírode spomaľujú tep a uvoľňujú telo. 

Pri športe naše telo stráca vodu, minerálne soli (elektrolyty) a stopové prvky, ktoré ovplyvňujú činnosť nervov a svalov. Skvelou alternatívou k sladeným športovým nápojom je waterdrop® Microlyte. Obsahuje päť typov elektrolytov, vápnik, draslík, horčík, chlorid a sodík; a tiež podporuje telo deviatimi druhmi cenných vitamínov. Jedným z dôvodov zimnej depresie je nedostatok slnečného svetla. Jarné slniečko je najlepším prírodným zdrojom vitamínu D, životne dôležitého prvku, na ktorom naše telo závisí pri vstrebávaní vápnika a posilňovaní imunitného systému. Jar je teda ideálny čas na opätovné zameranie sa na seba a zdravé rozhodnutia.

 

Viac informácií nájdete na www.waterdrop.sk alebo v našom bratislavskom kiosku, v Auparku.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode