Tím Zengő Motorsport si pre šampionát WTCC vybral vozidlo Honda Civic

11.01.2013 09:30

 

Maďarský súkromný tím Zengő Motorsport dnes potvrdil, že do dvoch sezón šampionátu cestných vozidiel FIA World Touring Car Championship (WTCC) vstúpi s vozidlom Honda Civic WTCC. Pilotovať ho bude maďarský jazdec Norbert Michelisz.

William De Braekeleer, manažér pre motoristický šport v Honda Motor Europe Ltd., k tomu uviedol:

„Vždy sme sa usilovali o to, aby bol Civic WTCC dostupný i pre súkromné tímy. Preto nás dnešné oznámenie veľmi potešilo.“

„Zengő Motorsport je vysoko profesionálny tím a Norbert Michelisz je rešpektovaný a talentovaný jazdec. Sme ich voľbou a dôverou, ktorú v Civic WTCC vkladajú, veľmi poctení. Sme taktiež potešení, že môžeme s takto významným hráčom počítať v boji o titul medzi značkami, a zároveň im chceme poskytnúť čo najlepšie podmienky pre dosiahnutie ich vlastných cieľov. Toto rozhodnutie samozrejme znamená i ďalšiu výzvu pre náš vlastný továrenský tím, ale o tom celý motoristický šport je!“ Ďalej dodáva „Zengő Motorsport bol prvý z mnohých tímov z vnútra i mimo WTCC, ktorý o Civic WTCC prejavil záujem. Napriek tomu, že by sme chceli v budúcnosti svoje vozidlo ponúknuť i ďalším tímom, v súčasnosti sme sa rozhodli obmedziť spoluprácu len na jeden súkromný tím.“

Zoltán Zengő, riaditeľ tímu, k tomu uviedol:

„V značke Honda sme získali skvelého partnera pre splnenie našich nových cieľov – konkrétne pre účasť na svetovom šampionáte.“

„Rád by som poďakoval maďarskému zastúpeniu Hondy za ich podporu, a taktiež všetkým členom môjho tímu, na ktorých som veľmi hrdý. Mojou úlohou je pomôcť Norbertovi Micheliszovi rozvíjať jeho talent a poskytnúť mu k tomu čo najlepšie vybavenie, pretože ak si sadne skvelý jazdec do skvelého vozidla, môžu sa diať zázraky. Preto sme sa rozhodli pre značku Honda a teraz je skvelý okamih nastúpiť do ich „Šinkansenu“. Sme poctení tým, že niekde v Japonsku a v Taliansku sa vyrába  špičkové pretekárske vozidlo, ktoré je určené pre nás, hlavne však pre Norberta.“

Budapeštiansky tím Zengő Motorsport bol založený v roku 1990 Zoltánom Zengő a stal sa z neho jeden z najvýznamnejších maďarských tímov v oblasti motoristického športu.

Norbert Michelisz je vedúcim jazdcom Zengő Motorsport a tím ho podporuje už od roku 2006. V roku 2008 sa stal prvým maďarským jazdcom v modernej histórii, ktorý sa zapojil do WTCC. V roku 2010, kedy absolvoval svoju prvú kompletnú sezónu, vo svojej triede získal titul pre najlepšieho nováčika Rookie Challenge. Minulý rok priniesol Micheliszovi ďalší úspech, pretože získal víťazstvo na Hungaroringu a dosiahol celkové prvenstvo v súťaži Yokohama Driver’s Trophy.

Firma J.A.S Motorsport vyrobí pre tím vozidlo podľa rovnakých špecifikácií, ako vozidlo Civic WTCC pre továrenský tým Honda. Vozidlo bude poháňané na mieru vytvoreným 1,6litrovým preplňovaným štvorvalcovým benzínovým motorom s priamym vstrekovaním paliva HR-412 E, vyvinutým divíziou Honda R&D. Podporu v závodoch bude poskytovať firma Mugen.

Továrenský tím Honda Racing Team JAS vstúpi v roku 2013 do pohára FIA World Touring Car Championship s dvoma vozidlami pilotovanými Gabrielom Tarquinim a Tiagom Monteirom. 

Honda Racing Team JAS sa s vozidlom Civic WTCC zúčastnil posledných troch pretekov ročníku 2012, v ktorom Monteiro na jeseň v Macau dosiahol prvé umiestnenie na stupňoch víťazov.

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode