Tím FMX4Ever bude v roku 2015 jazdiť na pneumatikách Dunlop Geomax MX52 a Geomax MX71

22.04.2015 11:16

Začiatok strategickej spolupráce značky Dunlop a tímu FMX4Ever

Dunlop, popredný svetový výrobca motocyklových pneumatík, oznámil, že bude podporovať freestyle motokrosový tím FMX4Ever sponzorovaný firmou Red Bull. V rámci tejto spolupráce bude Dunlop dodávať tímu špičkové terénne pneumatiky. Obe strany vidia v tejto dohode prvý krok strategického spojenia, na ktorom plánujú do budúcnosti ďalej stavať.

Výrobca pneumatík Dunlop je nadšený, že môže podporovať odvážnych jazdcov tímu FMX4Ever, ktorí patria medzi špičku medzinárodného freestyle motokrosu (FMX). FMX tím pochádza z kopcov južnej Kalifornie a jeho počiatky siahajú do 90. rokov, keď sa preslávili legendárni jazdci ako Mike Metzger a Jeremy McGrath a v posledných rokoch si našiel svoje pevné miesto na medzinárodnej scéne. FMX4Ever je v súčasnosti najväčším freestyle motokrosovým tímom na svete a ročne sa zúčastňuje na viac ako šesťdesiatich akciách. Tím disponuje najrozsiahlejším logistickým systémom vo svete FMX a jeho kvality potvrdzujú výrazné úspechy, medzi ktoré patria štyri tituly na svetovom šampionáte FIM IFMXF, tri svetové rekordy, 11 medailí na X-Games či majstrovský titul z Red-Bull X-Fighters.

 

Tím FMX4Ever so základňou v Belgicku vďaka svojím talentovaným jazdcom pochádzajúcim z Nového Zélandu, južnej Afriky, USA a z Európy neustále dokazuje, že slovo „nemožné“ pre nich neexistuje,“ prehlásil Andy Marfleet, marketingový manažér Dunlop Motorcycle EMEA. „Som si istý, že pneumatiky Dunlop Geomax MX52 a MX71 budú jazdcom vyhovovať a pomôžu im k ďalším fantastickým výkonom. Pre naše pneumatiky MX52 a MX71 sa rozhodlo mnoho špičkových pretekárov FMX, pretože tieto pneumatiky spĺňajú požiadavky freestyle motokrosárov a poskytujú im presne takú výkonnosť, akú potrebujú.“

 

Pneumatika Geomax MX71 na tvrdý povrch a pneumatika MX52 na stredne tvrdý povrch prinášajú tímu FMX4Ever špičkovú technológiu. Dezén prednej i zadnej pneumatiky je smerový a obe pneumatiky podávajú pri brzdení aj pri akcelerácii skvelý výkon, čo je na rampe a pri absorpcii nárazov najdôležitejšie. Dvojica pneumatík MX52 a MX71 umožní tímu FMX4Ever predvádzať vynikajúce výkony na rôznych typoch povrchov – od udupanej hliny cez asfalt zasypaný pieskom až po oceľové rampy. Tím FMX4Ever bude používať pneumatiky Geomax MX52 a MX71 80/100-21 na prednom a MX52 a MX71 s rozmerom 110/90-19 na zadnom kolese.

 

Pneumatiky Dunlop Geomax MX52 a MX71 sú pre nás z hľadiska optimálnej výkonnosti nevyhnutnou súčasťou. Tieto pneumatiky majú úžasný záber a pomáhajú nám zvládať s eleganciou najnáročnejšie skoky vo vysokej rýchlosti. Vidíme ich ako veľký krok vpred pri budovaní našej spolupráce, ktorá nám umožní sériu ďalších rekordných výkonov,“ hovorí Jimmy Verburgh, Project Management and Marketing FMX4Ever.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode