Tigrík

21.10.2017 11:00

Mladá talentovaná muzikálová herečka Barbora Hlinková a jej motoristické zážitky spojené s krotením malého dravca - Kia Picanto

Barborka, viem o vás, že ste už na konzervatóriu hrala na doskách, ktoré znamenajú svet. Čo to bol za projekt a čo vás čaká?

To bolo v prvom ročníku v muzikáli Hair na Novej scéne v réžii Štefana Kožku. A o rok neskôr v muzikáli Fame , Hairspray ,či Pokrvní bratia. Potom prišli veľké muzikálové tituly ako Jesus Christ Superstar, Atlantída, Šľahačková princezná v divadle Tower stage. Teraz je toho chvalabohu viac a onedlho bude na Novej scéne premiéra muzikálu Mamma Mia a všetkých vás srdečne pozývam. Taktiež v novembri vyrážame na turné s úspešným muzikálom Na skle maľované, ktoré sa hrá dvanásť rokov. Ja v ňom účinkujem štvrtý rok a je to moja srdcovka. Okrem muzikálu sa objavím aj v pripravovanom seriáli VLCI na TV JOJ. Je to prvá väčšia televízna skúsenosť, som za ňu nesmierne rada a teším sa na výsledok a dúfam aj na spokojných televíznych divákov.

To je teda slušné pracovné nasadenie, ale poznávajú vás ľudia aj mimo pódia?

Bola som minulý rok na Bratislavských módnych dňoch a  prišla jedna pani za mnou, či som náhodou nehrala v muzikáli Mačky(Cats), vraj som bola taká chudá chutná mačka a užívala som si to ako sa patrí...to ma fakt potešilo, lebo tam ma ani vlastná mama nepoznala! Kedže máme krásne namaľované tváre a mačacie kostýmy...

Pochádzate z Prievidze, štúdium, práca v Bratislave. V ktorom meste ste si  robili autoškolu?

Autoškolu som robila ešte počas školy v Bratislave. Myslím, že to bola super voľba. Keď prídem domov, tak sa viem lepšie orientovať v premávke, keďže Bratislava  ma poriadne vycepovala! Prvé začiatky za volantom som mala na maminom a otcovom  aute. Raz manuál, potom automat, aby som sa oťukala.

Tak to boli možno úsmevné začiatky s nejakým kiksom?

Jasné! Stalo sa, že som na niečo narazila, šuchla som spodok auta a prerezala gumu. To bolo menej úsmevne...V bratislavskom Centráli  som parkovala a ťukla do auta, ktoré tam parkovalo. Čakala som na dotyčného, ale nechodil, tak som mu nechala odkaz.  Zavolal trošku nahnevaný, ale vyriešili sme to a nakoniec sme už aj srandovali .

Jazdíte zodpovedne podľa pravidiel, že vás policajti nemajú dôvod zastaviť či sa už podarilo platiť nejakú tú pokutu za rýchlosť?

Zastavili ma policajti len raz v živote a to jazdím skoro piaty rok. Som dosť zodpovedná, ale občas zrýchlim  ako každý. Keď som sama v aute a nenesiem zodpovednosť za nikoho mám rada aj rýchlu jazdu. No a zastavili ma, keď som išla po diaľnici, ani nie tak rýchlo. Začala som sa celá klepať, povedala som im že sa ich bojím, nevedela som ani občiansky z kabelky vytiahnuť. Tak ma poslali späť na diaľnicu, že slečna choďte ďalej, veď my vám neublížime, ale viem, že k policajtom treba byť slušný a pokorný.

Na Novej scéne zvyknú viacerým hercom dať papuču alebo odtiahnuť auto. Je to aj váš prípad?

No neustále chodím pozerať či ma neodtiahli, lebo tam je to bežné, ale papuču mi už dali. Tú snáď už každý z hercov dostal...Parkovanie v meste je naozaj veľmi problémové.. Ešte aj tie miesta, kde sa dalo parkovať- zrušili. Musíme to prekusnúť, ale nemám problém ísť autobusom alebo vlakom . Aj keď najpohodlnejšie je vlastné autíčko. A tento tigrík sa mi zapáčil! Žeby vymením svoje?

Barborka, v autoškole by sa malo venovať viac pozornosti výmene kolesa, ale väčšinou prax ukáže, či je človek zručný. Vedeli by ste si vymeniť koleso na aute?

Pichla som koleso cestou na záverečnú skúšku v škole a to bol dosť veľký zážitok. Na zlatých pieskoch sa mi divne začal krútiť volant, odstavila som auto na krajnici a predná guma prepichnutá. Priateľ na telefóne síce bol, ale nemohol prísť, tak som volala našim a poradili mi, čo mám robiť. A koleso by som vymenila, ale nebol tam kľúč, tak som zavolala taxík. Nakoniec som skúšku stihla a s kamošom po dvojhodinovom hľadaní v obchodoch sme kľúč kúpili a všetko dobre dopadlo.

Ste temperamentný typ človeka a verím tomu, že aj za volantom sa hýbete a spievate ako sa patrí na muzikálovú herečku?

Veľmi rada  spievam aj tancujem, veď mám také povolanie. Stojím na červenej a vytváram si svoj ,,vlastný muzikál“, ľudia na mňa pozerajú a smejú sa. Jeden pán sa na mňa tak zapozeral, že ani nešiel a potom sa smial, keď sme naraz vyštartovali.

O čom radi snívate?

Pamätám si, ako som jazdila na skútri ako 15-ročná, do dediny za starkou. Keby som v budúcnosti mohla žiť v Taliansku, tak by som mala  žltú Vespu a ráno by som zbehla na nej pre raňajky do obchodu...

Malý mestský hatchback Kia Picanto 1,2 GT Line pre športovo ladené dámy ako ste vy. Čo vás najviac upútalo na tomto modeli?

Sexy červená farba a športová verzia výrazná hlavne vzadu s dvojitým výfukom...vpredu tigria maska so zamračeným pohľadom svetiel a široké predné nárazníky pôsobili  robustnejším dojmom. Taký nazlostený tigrík. V interiéri sa mi páčila palubovka s oválnymi fukármi  a s veľkým displejom. Ako som si sadla do športových sedadiel s červenými doplnkami, tak som bola doma! Som dosť vysoká a miesta som mala dostatok. Cúvacia kamera je super vec, vyhrievanie volantu a sedadiel je pre každú ženu vodičku hotový  zázrak hlavne teraz na jeseň a v zime. Trénujem thajský box , potom spotená idem domov, tak vyhrievanie v aute je vždy paráda!  A  ja tak milujem v zime vyhriate autíčko. Benzínový motor bol živý a nemala som žiadne komplexy ani na diaľnici. Išlo to výborne! Kiu Picanto doporučujem každej žene, ktorá rada nakupuje a chodí von s kamoškami , ktoré sa s ňou môžu pokojne zviesť, pretože má dostatok miest aj pre spoločnosť, ale takisto aj mužom, ktorí sa s Kiou Picanto pichnú všade. Len pozor na priestupky!

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode