Test časopisu Auto Motor und Sport vyhodnotil pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 ako „vynikajÚCE“

11.04.2022 22:40

 

Nemecký časopis Auto Motor und Sport v svojom najnovšom teste letných pneumatík vyhodnotil nové pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 ako „vynikajúce“ a vysoko ocenil ich všestranné úžitkové vlastnosti a úroveň bezpečnosti.

Eagle F1 Asymmetric 6 sa podrobili testu v rozmere 245/45R19 na skúšobnom vozidle Audi A6. Spolu s deviatimi konkurenčnými pneumatikami sa hodnotili na základe niekoľkých kritérií, okrem iného ovládateľnosti a brzdných vlastností na suchom aj mokrom povrchu, odolnosti proti akvaplaningu, valivého odporu a vonkajšej hlučnosti. 

S priemerným skóre 9,0/10 ako jediné získali hodnotenie „überragend“ („vynikajúce“).

 

Testovací vodiči časopisu Auto Motor und Sport oceňovali na pneumatikách Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 „veľmi krátku brzdnú dráhu, vynikajúcu priľnavosť, vysokú stabilitu v zákrutách a športovú, ale nie namáhavú ovládateľnosť na suchom povrchu“. Súčasne usúdili, že sú aj „všeobecne bezpečné, dynamické a veľmi dobre ovládateľné na mokrom povrchu“.

 V porovnaní s predchádzajúcou generáciou sú pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 doplnené o ďalšie nové technológie, ktoré zlepšujú ich výkonnosť za sucha, brzdné vlastnosti a ovládateľnosť na mokrom povrchu. Sú tak isto  vhodnejšie pre elektromobily, aby do písmena naplnili obsah sloganu „Pripravený na všetko“.

Pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 6 boli na začiatku roku 2022 uvedené na trh v 28 rozmeroch. Ďalšie možnosti budú do predaja prichádzať postupne počas roka. Do roku 2023 budú k dispozícii v najmenej 65 rozmeroch od 17 do 22 palcov.

Laurent Colantonio, regionálny technologický riaditeľ spoločnosti Goodyear v regióne Európa, Blízky východ a Afrika: „Sme radi, že pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 6 získali uznanie v podobe prvého významného víťazstva v testoch. Hodnotenie 'vynikajúce' od Auto Motor und Sport podčiarkuje ich všestranné úžitkové vlastnosti na suchu i na mokru, vďaka čomu sú 'pripravené na všetko'. Vývojový tím v našom luxemburskom Goodyear Innovation Center (GIC*L) to dosiahol vďaka novým materiálom a technológiám a vytvoril tak pneumatiky, ktoré sú vďaka dodatočnému zníženiu valivého odporu a hlučnosti pripravené na novú etapu mobility.“

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode