Tesla Model E

02.08.2015 19:55

K modelu S a novému SUV X pridá aj sedan strednej triedy Model E. Premiéra je naplánovaná na budúci rok, ale ako sme už pri Tesle zvyknutí, predaj odštartuje najskôr v roku 2017.

Americký výrobca luxusných elektromobilov chce zaujať aj v triedach, kde doteraz nechával priestor konvenčnej konkurencii. Po Tesle S a meškajúcom SUV Tesla Model X, ktorého premiéra bude čoskoro, plánuje totiž aj kompaktný sedan strednej triedy. Má teda v pláne zamieriť tam, kde kraľujú ostrieľaní prémioví bojovníci v podobe BMW radu 3, Mercedesu-Benz triedy C či Audi A4. V prípade Tesly však pôjde, pochopiteľne, o čistý elektromobil.

Nie je to žiadna nová informácia. Elon Musk ohlásil príchod novinky na rok 2016. Lenže už dnes je jasné, že oneskorenie Tesly X bude znamenať aj posun projektu kompaktného sedanu. Jeho výrobu spustí Tesla až v druhom polroku 2017 a k prvým zákazníkom sa dostane najskôr začiatkom roka 2018. Aby však neutrpel imidž výrobcu, premiéru má Tesla Model E absolvovať v plánovanom roku 2016, a to dokonca už na jar. Nebude to však v Ženeve. Tesla ju predstaví na j promo akcii zopár týždňov po autosalóne vo Švajčiarsku.

 

Samotná Tesla E má byť podstatne lacnejšia ako Tesla S. Šušká sa o 40 000 dolároch. Pri jej výrobe sa totiž uplatní viac ocele ako drahého hliníka. No vďaka novým batériám a menším rozmerom má byť predsa len ľahšia než luxusná Tesla S. Obrovský krútiaci moment elektromotorov jej vraj zabezpečí akceleráciu na stovku na úrovni BMW M3, teda okolo štyroch sekúnd. Známa nie je ani kapacita akumulátorov, odhaduje sa však, že dojazd by mal byť nad hranicou 300 km.

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode