Temperamentné auto pre dynamické ženy

26.09.2011 13:44

Mamba Dasha si zaspievala a zahrala v muzikáli, v ktorom účinkovala spolu so Seatom LEONOM.

Ste vyštudovaná muzikálová herečka, ale mám pocit, že je vám o niečo bližší spev, alebo sa mýlim?
Je to tak! Srdcom som viac speváčka ako herečka. Dokonca zatancujem všetky tanečné štýly. V speve som doma a preto sa aj momentálne najviac venujem svojmu albumu, ktorý nahrávam a produkovaný by mal byť na jar v roku 2012. Okrem toho sa venujem aj spomínaným muzikálom. Môj prvý bol West Side Storry, Fontána pre Zuzanu a Čajočky, v ktorom ma môžete stále vidieť.

Čo pre vás znamená pojem auto a kedy prišlo to prvé?
Bez auta som stratená! Auto som mala skôr ako vodičák. Bol to Favorit a žiadne iné auto ho nepredčilo, lebo bolo prvé. Mala som osemnásť rokov a s čerstvým vodičákom sme si s kamarátkou urobili výlet do Holíča. A také šťastie som mala, že hneď tri policajné hliadky som stretla a z toho jeden radar. Zbadali, že v ten deň som dostala vodičské oprávnenie a tak si ma poriadne „vychutnali.“ Z toho stresu som bola taká vystrašená, že som nešťastnou náhodou namiesto štartovania ostriekala policajta s vodou z odstrekovača. A keď si pýtal doklady, tak som mu dala celú dokladovú peňaženku, nech si vyberie čo potrebuje. Nakoniec to bolo bez pokuty, ale nebolo mi všetko jedno.

To je fajn, že ste ešte neplatili žiadnu pokutu....alebo?
Platila som pokutu za rýchlosť, ale zdalo sa mi to nespravodlivé. Išla som 70 km/h rýchlosťou tam, kde je dnes už povolená šesťdesiatka a vtedy tam bola päťdesiatka. Dostala som 100 eur pokutu a bolo mi to ľúto, že som si aj poplakala. Nedalo sa zjednávať a dokonca ma policajt ani neodzdravil a zinkasoval ma. A to som z roboty utiekla na desať minút, lebo som musela vrátiť požičané DVD-čko, lebo inak by som platila pokutu. Nakoniec bolo zatvorené... A posledný zážitok som mala taký, že som skoro zrazila policajta, keď som telefonovala. Zo zákruty sa vynoril rovno pred auto a tak som zabrzdila, že aj kamienky odletovali. Vodičák mi nakoniec zostal. Za 6 rokov šoférovania som mala len 3 – 4 pokuty.

Ako je to s vašimi nehodami?
Rada si dupnem na plyn, ale dávam pozor. Zatiaľ som nemala žiadnu dopravnú nehodu. Aj keď sa hovorí, že každý dobrý šofér má aj nejaký ťukes. Tak sa mi podarilo s Favoritkou škrknúť. Z jednej strany som sa netrafila do brány hoci od kraja som mala asi 10 cm. Odlomila som spätné zrkadlo. Hm.Výsledok autoškoly, kde ma síce naučili šoférovať, ale nič viac. Parkovanie a cúvanie som sa učila neskôr s kamarátom.

Po Škode Favorit prišlo na rad aké auto?
Jednadvojkový Opel Corsa, ale po vyše roku som ho predala, lebo som potrebovala silnejšie auto. Potom prišiel starší ročník - dvojlitrový diesel Peugeot 206. Vždy som po ňom túžila a tak som si splnila svoj sen. Cestu do Prahy nevydržalo. Kúpiť staršie auto jem vždy určité riziko, ale nové zase rýchlo stráca na hodnote. Teraz rozmýšľam aké auto si kúpim, aby vystihovalo môj temperament. Možno Oktavia, aj keď je pravda, že by som nepohrdla šestkovým BMW alebo päťkovou Audinou. Som aj za praktické autá ako sú VW Golf a tiež Seat Leon.

Ako správna kočka, ktorá chce byť stále pekná, tak sa aj vy maľujete za volantom?
Narúžovať pery možno áno, ale podrobné úpravy pleti určite nie. Poznám dámu, ktorá si za jazdy maľuje mihalnice. Je to síce výkon, ale môže spôsobiť nepozornosťou nehodu a ja to robiť nebudem.

Nový benzínový model Seat Leon vás potom určite zaujal?
Ako šofér v ňom sedím prvýkrát a naozaj splnil moje predstavy o dynamickom aute. Biela farba mi vyhovuje a páči sa mi. Ďaľšie moje auto bude tejto farby a k tomu čierne elektróny. Už sa teším ako si ho dám vytuningovať. Corsa bola tiež jednadvojka, ale v porovnaní s jednadvojkovým Leonom sa nedá vôbec porovnať. Leon mal lepšiu akceleráciu a išiel lepšie ako dvojlitrový Peugeot 206! Keby som nevedela, že je Leon – jednadvojka, tak tipujem dvojliter! Bola som prekvapená! Otáčky som mala mierne nad 2000 a jazdila som 100 km/h rýchlosťou. Malo to riadny ťah a podvozok sedel ako uliaty na vozovke. Pevný multifunkčný volant a športové sedenie s hlavovými opierkami mi vyhovovali aj zo zdravotného hľadiska, pretože som po operácii platničiek a veľa cestujem po koncertoch. Je to únavné a preto dbám na pohodlné sedenie. Interiér je praktický a neprečačkaný. Páči sa mi panelové rádio aj vizuálne aj preto, že je zabudované a nedá sa vyberať. Kvalita zvuku bola na vysokej úrovni. Automatická dvojzónová klíma mi vyhovuje a inú v aute ani nechcem. Je tu veľa úložného priestoru na nohy a hlavne na kávu, ktorú na dlhých cestách rada vychutnávam. Kufor je veľký a to mi vyhovuje. Naozaj temperamentný Leon je pre dynamické ženy ako stvorený.

Text: Alena Chorvátová
Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode