Taxi up! – spoločný projekt Porsche Slovakia a závodu Volkswagen Slovakia pre návštevníkov bratislavského autosalónu

07.04.2014 10:43

 

  • Štyri vozidlá Volkswagen up! na bezplatný odvoz návštevníkov v rámci Bratislavy
  • K dispozícii od utorka 8.4. do nedele 13.4.
  • Odjazdy každú prvú polhodinu v 10-minútových intervaloch

Porsche Slovakia, autorizovaný importér značky Volkswagen, pripravil pre bratislavský autosalón v spolupráci s bratislavským závodom Volkswagen Slovakia, a.s. atraktívnu službu – bezplatný odvoz návštevníkov z autosalónu. Pod mottom projektu „sup!er“ budú ako vozidlá použité najmenšie modely nemeckej značky, ktoré sa pre celý európsky trh vyrábajú výlučne v Bratislave.

 

Návštevníci autosalónu budú môcť bezplatný odvoz využiť každý deň od 11:00 do 18:10, pričom v utorok 8. 4., čo je deň vyhradený pre novinárov a odbornú verejnosť, budú taxíky VW up! premávať len do 16:10.  Stanovište taxíkov VW up! bude umiestnené na parkovisku priamo pri hlavnom vchode a bude jasne označené logami spoločnosti Volkswagen.

 

Možnosť odvozu bude ponúkať pešia sup!er hliadka, tvorená dvoma hosteskami v brandovanom oblečení. Záujemca o odvoz dostane poukaz, na ktorom bude vyznačený dátum a čas odvozu ako aj číslo jeho taxíka VW up! Poukaz návštevníka oprávňuje na bezplatný odvoz domov v rámci Bratislavy, eventuálne aj s ďalšou osobou. Návštevník sa týmto poukazom v určenom čase odvozu preukáže priamo na stanovisku taxíkov VW up! zodpovednej dispečerke, ktorá dohliadne na hladký priebeh jeho odvozu.

 

Odjazdy štyroch taxíkov VW up! premávajúcich počas autosalónu sú naplánované tak, že jednotlivé vozidlá odchádzajú po 10 minútach za sebou, vždy počínajúc celou hodinou. Tým je zabezpečený dostatočný časový interval pre návrat späť na výstavisko.

V rámci odvozu budú mať návštevníci autosalónu možnosť „zažiť“ mestský automobil Volkswagen vo svojom prirodzenom prostredí – v premávke veľkého mesta. Volkswagen up! je jedným z dvoch modelov najväčšieho európskeho automobilového výrobcu, ktorý vzniká v Bratislave. Závod Volkswagen Slovakia, a.s. v Devínskej Novej Vsi vyrába model up! od jesene roku 2011. Malý automobil, skonštruovaný od základu nanovo, sa môže pochváliť mnohými významnými oceneniami ako napríklad titulom „Zlatý volant“ z roku 2011, zlatou cenou medzinárodnej súťaže dizajnu „iF product design award 2012“ alebo titulom svetového automobilu roka „World Car of the Year 2012“. Vysoké bezpečnostné kvality okrem najvyššieho hodnotenia 5 hviezdičiek v teste Euro NCAP potvrdilo aj ocenenie Euro NCAP „Advanced Award“ za funkciu autonómneho núdzového brzdenia v meste „city brake“.

 

Volkswagen up! sa v Bratislave vyrába s benzínovým motorom 1,0 litra s výkonom 44 a 55 kW (60 a 75 k), ako ekologický model eco up! adaptovaný na stlačený zemný plyn CNG aj ako elektromobil e-up! – prvý sériovo vyrábaný elektromobil nielen značky ale aj celého koncernu Volkswagen. Okrem dvoch základných verzií karosérie (3-dverovej a 5-dverovej) sa najmenší model VW vyrába aj ako crossover cross up! so zväčšenou svetlou výškou.  

 

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode