Tanec s offroaďákom!

26.11.2016 11:10

Skvelý tanečník Tony Porucha si s chuťou užil zopár tanečných výskokov s pick-upom Nissanom Navara

Tony, asi najviac ste očarili divákov (vrátane mňa) v súťaži Tvoja tvár znie povedome profesionálnym tancovaním s vizážou modela. Ako to všetko pracovne stíhate a čo nové ohľadom tanca pripravujete?

Ďakujem za kompliment! Spevácka súťaž Tvoja tvár znie povedome bola pre mňa obohatením a bavilo ma každú chvíľu byť niekým iným. Celoročne vystupujem s tanečnou skupinou The Pastels na rôznych podujatiach a divadelné pódium si pravidelne užívam s predstavením Cats, kde účinkujem v postave kúzelníka Abraka Máry Fuka. Práve teraz ma alternuje môj kolega Ivan Martiš, pretože momentálne točím prvý slovenský tanečný film a hrám tam jednu z hlavných postáv.

Tak držím palce! Zažívate v divadle niečo nové ako ste zvknutý na vašich tanečných vystúpeniach? Pri namáhavých tanečných trikoch a saltách sa môžu dostaviť občasné zranenia...

Divadlo má pre mňa iné čaro a zažiť na konci predstavenia standing ovation, keď diváci tlieskajú, ocenia váš výkon, tak to poteší každého účinkujúceho. No ja zo všetkého mám najradšej obyčajné tréningy! Niekto ide behať, aby si vyčistil hlavu a ja idem na tréning relaxovať. Samozrejme, že sú aj zranenia, mám problémy s kolenami, ale to je u nás tanečníkov častý jav. Vtedy sme radi, keď je predstavení menej... inokedy je ich viac a občas musíme tancovať aj cez bolesť.

Už máte za sebou dosť odohraných predstavení v muzikálových „Mačkách“, bola nejaká vtipná story?

Ako kúzelník pri jednom premete sa mi utrhol chvost! Všimli si to kolegovia, že mi trčí len port zo zadku a smiali sa. Vyzeral som akoby som sa premenil na zajačika! Tak som miesto paličky čaroval s chvostom, lebo ja tam čarujem a vyčarujem oheň alebo mám vystreliť taký malý ohňostroj nad seba a strelil som si do hlavy. Zacítil som, ako mi na chvíľu zbĺkla mačacia parochňa a následne zhasla.

Na čom sa zvyčajne premiestňujete s tanečnou skupinou The Pastels a kto najviac šoféruje?

Jazdíme s 9-miestnou dodávkou a pri šoférovaní sa striedame. Ak nešoférujem a som spolujazdec, tak za sekundu zaspím či v aute v autobuse alebo vo vlaku. Tak nejako dobieham spánok. Dodávku využívam občas aj osobne, keď potrebujem.

Potom ste zaspávali ste za volantom aj pri inštruktorovi v autoškole?

To nie, ale moje začiatky v autoškole boli niekedy rozpačité. Robil som si ju v Bratislave a bral som to naozaj seriózne. Neviem, prečo iba raz som cúval s inštruktorom a potom s policajtom na skúškach som musel nacúvať do garáže, ale našťastie aj keď na tesnotku, dal som to! Ten po mne mal trošku problém výjsť, ale nakoniec to zvládol aj on.

Zopakovali ste si to cúvanie z autoškoly úspešne aj v teréne bežnej niekedy hektickej premávky?

Ha ha! No zacúval som do múrika hoci nič som na aute nepoškodil. Inú vážnu nehodu som našťastie nemal, ale pokutu som platil. Nesvietilo mi vraj jedno svetlo na Škode Octavia a boli by ma policajti pustili, keby si nezmysleli, že chcú vidieť lekárničku...a veru podľa nich nebola v poriadku.

Čo taká pokuta za alkohol, už bola?

Nepijem alkohol, ani pivo... neprišiel som tomu na chuť, akurát som často chodil na wc, tak som si povedal, že radšej zostanem pri kofole. Takže som ideálny taxikár...aj som sa bál, že ma chalani budú zneužívať, ale nič také sa nestalo. A možno si raz v živote vypijem a zrovna vtedy ma zastavia za alkohol a nafúkam, to človek nikdy nevie...

Ako tanečník sa za volantom hýbete alebo nebodaj si zaspievate ako vaša priateľka, ktorá je profesionálna speváčka?

Pozerám sa po vodičoch, čo počúvajú, či sa hýbu v mojom rytme a podobne...niekedy ak majú otvorené okno, tak počujem, či počúvajú to isté. Spievam si za volantom a Dáška spieva spolu so mnou, len ja si viac vymýšľam slová, keď nepoznám texty.

Na sociálnych sieťach máte aj nejaké videá...a kde ste si takto naposledy spolu zaspievali?

Na dovolenke na Kapverdách. Je tam taký malý raj a sú tam veľmi dobrí ľudia. Ak má tam niekto veľké auto ako je náš testovaný Nissan Navara, tak zoberie všetkých, ktorí sa na korbu pomestia a idú do roboty. Raz sme tam išli na výlet dvomi autobusmi a delegát nám povedal, že máme ísť do toho druhého, kde sme boli samy. Šofér mal počkať na ostatných, ale my sme s ním samy odišli, tak sme sa museli potom pre ostatných vrátiť. 

Pri Danubiane ste si s Nissanom Navara trošku zalietali a teším sa, že okrem dobrej terénnej jazdy nám vyšli aj dobré fotky!

Aj ja som rád. Na veľké autá som zvyknutý, takže ma to neprekvapilo a hranaté tvary tohto offroaďáka sa mi páčili. Niekedy som v strese, keď jazdím na cudzích autách hlavne v meste, ale tu na výpadovke v teréne je to v pohode. Je vidieť, že Nissan Navara patrí do terénu a tam mu je dobre na nespevnených cestách. Dobré nastupovanie a vyšší posed ako v autobuse bol super! Interiér na tentom typ auta ozaj luxusný, volant s ovládaním na volante, cúvacia kamera v spätnom zrkadle a dokonca vyhrievané sedadlá. Miesta vpredu, vzadu a na korbe ani nehovorím. Motor dobre akceleroval a keď sme na to dupli, tak 2,2 diesel ťahal výborné aj na diaľnici na tak ťažké auto. Zrýchlenie super a prepínanie ovládačom do štvorkolky malo čaro. Ak by som pracoval na ranči alebo mal ako živnostník malú stavebnú firmu, ta Navara by mala u mňa svoje miesto...

 

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode