Také šik do mesta!

29.06.2013 16:10

Barbora Baška Švidraňová si zahrala nový film s modelom Citroen C3

Máte Barborka herecké gény v rodine?

Nechcela som byt herečka od malička, ale otec robil ochotnícke divadlo. Tak to prišlo a začala so spevom, chcela som ist aj na klavir. Na prijímačkách som uspela. Možno typovo, ryšavá farba, šťastie, mala som pána Martina Hubu ako pedagóga, ktorý mi pomohol. Hrala som v SND od prvého ročnika  a začali si ma všímať. Potom som začala hrať v muzikáli  Maľované na skle, ktoré sa hralo aj v Žiline.

Skončili ste muzikálové herectvo a celkom sľubne ste sa naštartovali v hereckom prostredí aj v televízii. Máte radosť?

Pred rokom som skončila školu a pomaly sa etablujem. Od septembra minulého roka som nastúpila do trvalého angažmá v mestskom divadle v Žiline. Moje prvé zamestnanie v rodnom meste, tak za to som nesmierne vďačná. Chcela by som tam úspešne hrať a zostať vo svojom regióne. Aj keď veľa cestujem aj do Bratislavy, kde účinkujem v SND, v divadle Aréna /muzikál Rent/a na Malej scéne.

Vieme, že hráte aj v populárnom seriáli Búrlivé víno? Tam ste asi najviac známa televíznym divákom, že?

 Je to možné. Skončila prvá séria a začala druhá. Teším sa na svoju „búrlivú postavu - mrchu Karin Kučerovú. Filmovú ponuku som zatiaľ od nikoho nedostala, ale veď na Slovensku sa veľmi netočí. A to je škoda.

Dosť jazdíte a auto sa veľakrát stáva na vašich cestách domovom. S akým motoristickým zážitkom sa s nami podelíte?

Viezla som sa na požičanom aute a šuchla pravé zadné dvere. Máme u nás v divadle taký hlúpy výstup do kopca medzi dvoma stenami, ani to auto som dobre nepoznala. A bolo! Prvý škrabanec a ešte na požičanom aute! Skoro ma porazilo a do smiechu mi nebolo.

Ako sa vám jazdí v zime?

V zime napríklad v Žiline som opatrná. Mňa to pobaví, keď  sa vrátim zo Žiliny, kde je meter snehu na cestách do BA a nemajú tam vodiči žiadny problém. Naopak v BA sú hneď búračky a kolóny, to nechápem.

Čo policajti? Červenovlasé dievčatá asi zastavujú, alebo znamenajú červenú na semafóre?

Kontrolovali mi na diaľnici diaľničnú známku, ale pokutu som ešte neplatila. Pohoda.

Máte niečo rada, čo musíte mať nutne v aute?

Mám rada držiak na pohár, ktorý v Citroene C3 nevidím, ale dá sa dokúpiť. To nie je také hrozné.  Voňavý stromček mávam, pokiaľ nie je nejaká ťažká vôňa, ktorá otupuje zmysly, ale vôňu nového auta mám najradšej.

Zvyčajné maľovanie za volantom preferujete?

Kdeže! Nemaľujem sa za volantom! Mám požičaný Seat Leon 1,6 TDI a mienim si ho kúpiť. Je to super auto! Mala som ho požičaný od Táni Paufhofovej a som si ho zamilovala. Už viem akej farby bude. Biely  s čiernymi tónovanými sklami. Uau! Prepojenie telefónu cez buethooth, a stlačením gombíka na volante telefonujem  a neriskujem pokutu... Praktické a bezpečné a nedostanete pokutu. No super!

Dvojkolesové tátoše ste skúšali?

Na motorke som sa vozila ale nešoférovala. Vyskúšala som si štvorkolku, lebo kolega Ján Jackuliak nám urobil v programe „Bez servítky“ perfektný program na štvorkolkách.  To bol super výlet!

Sú ženy vodičky ako vy?

Ženy vodičky vedia byť dobré vodičky, ale nie sú ako muži. Asertivita a suverénnosť im chýba. Niektoré vodičky vidím nalepené na volante až moc, ruky blízko seba. Nevyzerajú bezpečne. Niektorým pravá a ľavá strana nič nehovorí. V tom to sú lepší muži. Oni majú akokeby predĺžené ruky. Ženy sú skôr opatrnejšie, niekedy až moc.

Ako sa vám páčil Citroen c3 na ktorom ste si mala možnosť vyskúšať svoje jazdné skúsenosti?

Dizajn cé trojky sa mi páčil aj farebne, také šik do mesta. Oblé tvary sú pekné a vkusné. Príjemné, dobré nastupovanie a sedenie. Nelietala som, sedadlo ma držalo ako sa patrí. Veľa priestoru všade okolo mňa, aj za mnou. Plasty, chómové doplnky a všetko na dosah ruky sa mi páčilo. Panoramatická strecha je elegantná aj vpredu sa dobre pozerá, výborný výhľad z každej strany. Ak sa ponáhľam, tak idem rýchlo, ale nepreháňam veľmi. Občas idem o niečo viac ako sa má, ale to robí asi každý. Automat som si vyskúšala a do mesta bolo kvôli kolónam ideálne. Som mladá, tak ja si niekedy rada poprehadzujem stupne aj manuálne a časom možno zleniviem a zostanem pri automate. Veď sa uvidí. Teraz by som sa asi nudila, keby som neprehadzovala rýchlosti. Kufor nebol najväčší, ale ani malý a rodinu zatiaľ nemám. Tak by mi vyhovovalo ako všetkým mladým ľudom, ktorí naberajú šoférske skúsenosti.  

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode