Kia cee’d – sympaťáčka s charizmou

04.11.2012 12:34

Kia cee’d 1.4 CVVT 

Dizajn tohto nového hatchbacku z dielne Petra Schreyera pôsobí oživene hlavne vynovenou prednou maskou. Pekná silueta karosérie dodáva autu   dynamickosť, ale aj eleganciu. Pekné svetlomety sú doplnené o denné svietenie a vo vyššej výbave aj s LED diódami. Zadná časť so spojlerom pôsobí športovým espritom. Naozaj atraktívny dizajn.

V interiéri  si dali záležať na kvalite materiálov a vodič má pred sebou prehľadné a bezchybné ukazovatele na prístrojovke v podobe troch chrómovaných budíkoch. Ovládače sú logicky umiestnené a volant v testovanej strednej verzii Kia cee’d EX sa veľmi dobre drží a jemne riadi s výborným dosahom na tempomat, palubný počítač, ale aj audiorádio. Podsvietených vonkajších predných kľučiek až po príjemnú ilumináciu prístrojov za jazdy po tme sa nám dámam veľmi páči.

Radenie bolo  rýchle a presné. Sedenie s dobrým bočným vedením poskytujú dostatočný priestor aj rozsah nastavenia. Aj na zadných sedadlách sa pohodlne zmestia traja pasažieri a nemusia sa tlačiť.  Zaujala ma dosť veľká odkladacia skrinka pred spolujazdcom a množstvo iných odkladacích priestorov na väčšie fľaše a iné. Mladí ľudia ocenia v odkladacom priestore na stredovom tuneli pred pákou sú vstupy AUX, USB a pre i-Pod. Do kufra naložíte 380 litrov nákladu,  a po vyklopení zadných sedadiel sa priestor ešte zväčší.  

Benzínový štvorvalcový motor s objemom 1,4 litra a výkonom 73 kW  nie je až tak silný, ale v spolupráci so 6- stupňovou manuálnou prevodovkou pracujú na úrovni  a kultivovane. Odhlučnenie interiéru a stabilný podvozok konkuruje prémiovým značkám. Nerovnosti eliminuje na cestách a riadenie bolo vybavené systémom Flex Steer s troma režimami účinku posilňovača od najľahšieho Comfort , stredný Normál a najtuhší Sport. Najviac potešila úspornosť tohto motora, ktorá sa pohybovala okolo 5,5 - 6 l/100km. Týmto ekonomickým faktom, dizajnom, jazdnými vlastnosťami , kvalitou spracovania, ale aj 7-ročnou zárukou a priaznivou cenou  si má nová Kia cee´d získala. A verím, že nielen mňa, ale mnohé ďaľšie vodičky a vodičov, ktorí si získali sympatiu práve tejto značky.

 

Kia Cee’d 1,4 CVVT  
Dĺžka 4 310 mm
Šírka 1 780 mm
Výška 1 470 mm
Rázvor 2 650 mm
Objem motora 1 396 cm3
Max. výkon 73 kW
Krút. moment 137 Nm
Zrýchlenie z 0 na 100 km/h 12,8 s
Max. rýchlosť 182 km/h
Komb. spotreba 6,0 l
Cena od 13 290 EUR

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode