Sygic predstavuje prvú navigačnú aplikáciu na zníženie agresivity na cestách

30.07.2014 09:53

Funkcia BlackBox v rámci aplikácie Sygic GPS Navigation umožňuje vodičom nahrávať, čo sa deje na ceste pred nimi, a súčasne bezpečne šoférovať.

Vďaka novej aktualizácii aplikácie Sygic GPS Navigation prináša spoločnosť Sygic vodičom možnosť získať konkrétne dôkazy v prípade, že sa stretnú s agresivitou na cestách, a zdieľať videá agresívnych vodičov na sociálnych sieťach.

Fingované dopravné nehody sa dnes stávajú na cestách čoraz častejšími. Palubné kamery preto patria medzi najdôležitejšie autodoplnky. Agresivita na cestách, predbiehanie nákladných vozidiel či náhly výskyt zvierat na ceste – to je len niekoľko príkladov nečakaných problémov, ktoré môžu spôsobiť vážne dopravné nehody. Palubná kamera patrí medzi najspoľahlivejšie pomôcky pri určení vinníka dopravnej nehody a je najhodnovernejším spôsobom zaistenia dôkazov.

Spoločnosť Sygic chce prispieť k znižovaniu kriminality na cestách a k objasňovaniu nehôd a trestných činov v oblasti dopravy. Spoločnosť Sygic preto vyvinula prvú navigačnú aplikáciu na trhu s funkciou palubnej kamery. Funkcia BlackBox je k dispozícii ako doplnková funkciav aplikácii len za 9,99 eur a možno ju používať súčasne s aplikáciou Sygic GPS Navigation pre iOS.

„Som presvedčený, že aj malé veci vedia mať obrovský vplyv. Ak spojíme úsilie všetkých našich 50 miliónov používateľov, môžeme svet spraviť bezpečnejším miestom pre život. Ako rodič si vždy želám, aby som svoje deti doviezol domov bezpečne. Mám preto veľkú radosť, že som súčasťou spoločnosti, ktorá mení svet k lepšiemu,“ hovorí Michal Štencl, majiteľ spoločnosti Sygic.

 

Integrácia so sociálnymi sieťami umožňuje vodičom okamžite zdieľať dôkazy, ak sa stane niečo nepredvídané. BlackBox je spôsob, ako môžu vodiči chrániť seba a svojich blízkych pred tým, aby sa stali obeťou agresívnych vodičov alebo poistných podvodníkov, pretože poskytuje dôkazy vtedy, keď sú potrebné.

 

Používanie rozhrania Sygic BlackBox je jednoduché: vodič aktivuje funkciu jediným dotykom v ponuke aplikácie, umiestni smartfón do držiaka v aute a môže vyraziť na cestu. Aplikácia automaticky začne nahrávať nepretržitý záznam vrátane GPS súradníc, aktuálnej rýchlosti, dátumu a času. Videá s dĺžkou 5 minút môže používateľ uložiť v galérii telefónu. Na rozdiel od nepraktických, jednoúčelových a často drahých digitálnych videorekordérov s pamäťou vo forme SD karty je export a odovzdanie videa do cloudu jednoduché a nevyžaduje žiadne ďalšie príslušenstvo.

Funkcie aplikácie Sygic GPS Navigation:

 

  • 3D offline mapy, ktoré nevyžadujú dátové pripojenie
  • Hlasová navigácia vo viac ako 40 jazykoch
  • Funkcia Hovorené názvy ulíc na bezpečné a pohodlné šoférovanie
  • Upozornenia na prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti
  • Funkcie Dynamický asistent jazdných pruhov a Pohľad na križovatku
  • Interaktívna mapa umožňujúca ťuknutie na ľubovoľnú ulicu alebo bod záujmu a zobrazenie podrobností
  • Dopravné informácie v reálnom čase (nákup z aplikácie)
  • Heads-up Display (HUD) na navigáciu bez spustenia zraku z cesty (nákup z aplikácie)
  • Vysokokvalitné upozornenia na mobilné rýchlostné radary (nákup z aplikácie)

Na rozdiel od iných mapových služieb sú mapové dáta aplikácie Sygic GPS Navigation uložené v telefóne používateľa, nevysielajú sa z internetu. Používatelia aplikácie Sygic sa nemusia obávať, že sa stratia v oblasti so slabým internetovým signálom alebo že pri používaní GPS navigácie vyčerpajú svoje dátové limity. Keď sú používatelia aplikácie Sygic online, majú prístup k ďalším užitočným funkciám, ako sú dopravné informácie v reálnom čase alebo zdieľanie informácií o dopravných nehodách s inými vodičmi.

 

*S aplikáciou Sygic GPS Navigation môžete využívať navždy zadarmo: offline mapy od spoločnosti TomTom, body záujmu, plánovanie trás a bezplatné aktualizácie máp. Vysokokvalitné mapy od spoločnosti TomTom a ďalších poskytovateľov máte uložené vo svojom iPhone alebo iPade a môžete ich používať aj bez internetového pripojenia.

Ak chcete z aplikácie vyťažiť maximum, inovujte na vysokokvalitnú verziu a využívajte natrvalo 3D mapy, podrobnú navigáciu s hlasovými pokynmi, asistenta jazdných pruhov, upozornenia na prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti a pohľad na križovatku so šípkami označujúcimi jazdné pruhy na zložitých križovatkách. 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode