Swift v swingovom rytme!

20.03.2021 13:25

Jana Bútorová je slovenská herečka a speváčka, ktorá nás uviedla do sveta, kde sa plavila na zaoceánskych lodiach. Zažila rôzne krajiny a podelila sa s nami o zážitky. Okrem toho si vyskúšala novú mestskú štvorkolku Suzuki Swift a video si môžete pozrieť práve tu:

 

Vyštudovala si hudobono-dramatický odbor na konzervatóriu. Účinkovala si v divadlách, seriáloch a spolupracuješ s mnohými hudobnými telesami. Okrem toho ťa diváci mohli vidieť v muzikáloch Pomáda, Hair, ale nakoniec to predsa len vyhrala hudba, prečo?

 

Mám rada všetky zaujímavé umelecké formácie, nakoľko môžem rozvíjať svoju rôznorodosť. Ak sa venujem naplno hudbe, to znamená, že účinkujem v hudobných projektoch, niekedy aj súčasne, tak nie je čas na natáčanie seriálov. Natáčanie mám rada a má to tiež svoje čaro, ale z hudby mám oveľa hlbší a silnejši zážitok. Ak stojím a spievam na pódiu a za mnou je výborna kapela, či uz jazzová alebo akákoľvek, ten pocit pokiaľ to nezažijes sa nedá opísať.

Ako jazzová speváčka si sa plavila zaoceánskymi loďami, na ktorých si spievala. Možno sa s nami podelíš o zážitok, čo také sa ti udialo, čo nám sa ani nesnívalo?!

 

Zaujímavú plavbu som zažila, keď sme sa nalodili v Istanbule. Odtiaľ sme smerovali cez Ukrajinu, Kanárske ostrovy, grécke ostrovy, až na Madeiru. Bola to naozaj prírodná scenéria a pasia pre oči. Určite odporúčam všetkým turistickým nadšencom sa tam ísť pozrieť. Môžu si tam požičať auto alebo skúter, ktorý tam najviac využívajú.

 

Brata máš v Londýne a stážovala si v New Yorku. Keby si mala porovnať dopravný systém v oboch krajinách, čo by si dala do pozornosti?

 

V New Yorku som mala trojmesačnú stáž ako študentka a musím povedať: New York nikdy nespí! Doprava sa zdá spočiatku chaotická, ale potom zistiš, že je to vskutku veľmi jednoduché - autobusmi, metrom, aj jazdou typickým new-yorským žltým taxíkom. V hlavnej špičke zaplatíš za 3 km zhruba 10 dolárov. Jedna jazda Newyorským metrom okolo 2,75 a 30 - dňový lístok ťa výjde okolo 112 dolárov. V Londýne, ak cestuješ iba autobusom, zaplatíš na deň zhruba 4,50 GBP a na týždeň je to okolo 21 GBP. Taxík 15GBP cca pokryje jazdu cez pól Londýna. Takže asi tak.

 

S akým autom si väčšinou jazdila na svojich cestách?

 

S triom Golden Storm sme veľmi veľa cestovali hlavne v Čechách. Mali sme väčšiu dodávku, ale úprimne, značku auta si teda vôbec nepamätám. To auto bolo super nakoľko po koncerte, keď si totálne vyčerpaná, som zaspala a ani neviem ako. Bol to vždy príjemný komfort. Mám rada velké autá, cítim sa v nich viac v bezpečí. V tom čase bolo toto auto v podstate náš domov.

Čo Ty a motorky?

 

To je dramatickejšie. Rada skúšam nové veci. Motorky ma vždy fascinovali, ale od určitej doby mám pred nimi obrovský rešpekt. Po príhode, keď som ja a moja kamoška preletela cez predné koleso. Ona skončila na chodníku so zapichnutým sklom v líci z okuliarov. Vtedy som s motorkami skončila nadobro. Máme šťastie, že to skončilo len takto.

 

Text, fotky a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode