Svižný, energický a spratný...

21.07.2018 09:30

Herec nitrianského divadla a mladý umelecký šéf Juraj Ďuriš sa s nami porozprával o cestách za pracovnými aktivitami, oddychom, ale aj ako priaznivec značky Peugeot otestoval nový model 308 1,5 Blue HDi po facelifte.

Už 7 rokov ste v DABe v trvalom angažmá a pri tom ste rodený bratislavčan. Čo všetko okrem divadla stíhate?

 

Už počas štúdia som hosťoval v niekoľkých rolách v profesionálnych divadlách – v SND, v Divadle Astorka, v Divadle Aréna. Začínal som v muzikáli Sladká Charity v réžii Sväťa Sprušanského, kde som hral hlavnú úlohu, aj som spieval. Hral som v seriáloch Mesto tieňov, Ordinácia v ružovej záhrade či Klan – V dobrom, Pravá tvár. Viem imitovať hercov, mám rád zábavu a vystupujem vo vlastných stand-up comedy show. Momentálne stíham divadlo a moju milovanú rodinku. Ak sa príde nejaké nakrúcanie utekám do BA. Viem imitovať hercov, ale stand up comedy sa už moc nevenujem, ale raz ešte možno príde ten čas, že otvorím tú moju humor skrinku.:) Veľa času sa snažím tráviť s rodinou v prírode.

 

Základy herectva ste dostali na muzikálovom gymnáziu Alkana a ste naozaj veľmi šikovný profesionálny herec, ale čo ak by ste neboli hercom? Akú oblasť a prečo by ste si vybrali?

 

Pravdepodobne by to bola medicína alebo vedecká geografia. Medicína z hľadiska skúmania ľudského tela, ktoré ma neustále fascinuje. A geografia, no poviem to asi tak: ,,Mám veľmi rád planétu Zem a je to jedno z najúžasnejších miest pre život. Je nádherne členitá, krásami pokrytá a za svoj život by som ju chcel spoznať, čo najviac."

 

Vráťme sa naspäť do divadla a aj keď sú momentálne divadelné prázdniny, tak ma zaujíma či sem tam zažijete s kolegami na predstaveniach vtipné príhody, na ktoré doteraz spomínate?

S mojimi kolegami sme počas predstavenia sledovali ženské osadenstvo v hľadisku. Vždy bola nejaká favoritka. A raz chlapci váhali, že ako dostať od jednej dievčiny telefónne číslo. Tak som povedal, nech to nechajú na mňa. Napísal som na lístok moje telefónne číslo a vetu: ,,Po predstavení volaj 090X....... V jednej scéne na záver som sa mal jemne rozčúliť a povedať:,, ale dosť, ak mienite takto spievať a robiť si posmešky, tak to tu môžeme zabaliť a ísť domov a všetko odhodiť preč." Na slová odhodiť preč som odhodil zo scény môj lístok s číslom krásnej dievčine. No o nepadol dievčine do lona, on padol do rúk nejakému chlapovi s manželkou. V tej chvíli ma moji kolegovia vysmiali a ja s kľudom gentlemana som sadol za klavír a začal hrať. Pán sa mi neozval, ale tváril sa na záverečnom potlesku, tak neurčito...asi nevedel, čo si má o tom myslieť.

 

To muselo byť zábavné, ale ak by sme išli do inej oblasti čo sa týka motorizmu, tak prezraďte, aké bolo vaše prvé auto a zážitky s ním spojené?

 

Mal som z druhej ruky kúpeného trojdverového Peugeota 206 s benzínovým jednaštvorkovým motorom. Nikdy ma to auto nenechalo v štichu a bol som s ním veľmi spokojný. Pojazdil som s ním dosť veľa po Európe. Menil som na ňom len výfuk a samozrejme pravidelné kontroly a bežná výmena oleja. Motor išiel na jednotku. Práve ma napadla jedna celkom dobrá príhoda mojich ciest...

 

Som zvedavá...aká?

 

Ukradli mi rádio cez zadné okienko, ktoré rozbili. To sa mi stalo v kúpeľoch Lúčky pri Ružomberku. Vracal som sa z túry a nevšimol som si to, keďže to bolo z druhej strany. Až potom mi priateľka povedala, čo zbadala. Na pumpe som vzal provizórne kartón a ako Mc Gywer som si vyrobil okienko. Obalil som ten kartón vrecami od koša a prelepil ho z vnútra dokola. Cesta do Bratislavy tak bola zvládnutá. Teraz momentálne jazdím na Fabii.

 

Juraj, čo vaše nehody...prípadné pokuty a začo?


Zatiaľ bez nehôd. Teším sa!!! A pokuty? Ja som veľmi ohľaduplný šofér. Raz som dostal pokutu vo
Zvolene, keď som nechtiac vošiel do zákazu vjazdu do jednosmerky a pri tom cesta bola široká ako pre tri autobusy! Milí mestský policajti si to v tú ranu všimli a už sa aj muselo platiť. Druhú pokutu som dostal v BA za prekročenie rýchlosti v obci o 15 km/h. Celková suma pokút činila 60 eur.

 

 

Čo nemáš rád, čo robia vodiči a kde v zahraničí sú ukážkoví prípadne horší ako naši?


Trúbiacich a vyblikavajúcich vodičov ponáhľajúcich sa neviem kam, tak to naozaj nemám rád. Najdisciplinovanejších vodičov som zažil v Rakúsku a vo Fínsku. Nebol som v Ázií, ako je India, Čína, ale tam je to asi o inom.

 

Sú ženy lepšie šoférky ako muži?


Ženy za volantom sú milé a ich odhadové a predvídateľné schopnosti treba rešpektovať za každých okolností. Nepochybne môžu byť aj lepšie ako muži. Každopádne im to za tým volantom pristane.

 

Facelifotvaný Peugeot 308 1,5 Blue HDi vás ako bývalého „Peugeoťáka“ zaujal?

 

Zvonku 308-čka vyzerá veľmi sviežo a pekne. Interiér je síce jednoduchý, ale praktický. Nemám rád „prečačkané“ palubovky a tu je všetko tak akurát s citom. Dobrý výhľad na prístrojovku ma presvedčil, že sedím v dobrom a priestrannom aute aj výhľad do strán je dobrý. Páčil sa mi malý pretekársky volant, ktorý mi ihneď padol do ruky a manévrovanie s ním bola zábava. Športový gombík ukázal super dynamickú jazdu. Škoda len, že sme jazdili v preplnenej premávke. Jednapäťka je na diesel veľmi tichá, ale aj na rozbitých bratislavských cestách som jamy ani nepocítil, takže podvozok svojou tuhosťou ukázal, že je fakt dobrý. Palubný počítač ukazoval, že priemerná spotreba je do 5l/100km, takže to je aj úsporné auto a radosť tým urobí nielen mladým ľuďom, ale aj mladým rodinkám medzi ktoré patrím aj ja...Možno inými slovami by som 308-čku nazval Plaz mobil, pretože to pramení z mojej jazdy po Bratislave, všade som sa len tak prekĺzol ako had. Svižný, energický a spratný...

 

Text a foto: Alena Chorvátová

 


 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode