Svieže vylepšenia posilňujú rozrastajúci sa rad modelov Chevrolet

28.08.2012 08:16

 

  • Chevrolet Spark dostáva nový styling a zlepšenie komfortu
  • Orlando i s benzínovým motorom 1,4 l turbo
  • Chevrolet Cruze Station Wagon už v európskych dealerstvách
  • Chevrolet Malibu teraz k dispozícii s dieselovým motorom 2,0 l

Niekoľko týždňov pred Parížskym autosalónom 2012 má Chevrolet, aj okrem svetovej premiéry svojho malého SUV Trax, mnoho dôvodov byť nadšený. S celkovo 10 novými modelmi uvedenými na trh počas len 18 mesiacov od začiatku roka 2011, má kultová americká značka veľa čo ponúknuť európskym zákazníkom.

Ako značka pokračuje v uvádzaní nových modelov na trh, súčasné portfólio vozidiel ťaží z vylepšení, ktoré zvyšujú hodnotu, ktorú zákazníci za svoje peniaze dostanú.  

Dodajte iskru svojmu životu

Spark mal od začiatku výrazný, ostrý dizajn a jeho nový vzhľad posúva túto filozofiu ešte o krok ďalej. Prebudovaná duálna mriežka chladiča a predný nárazník, nové kryty predných svetlometov a hmlových svetlometov – to všetko dáva Sparku novú sviežu tvár. Spark má tiež nový dizajn 14 a 15 palcových diskov kolies z ľahkej zliatiny, ktoré podčiarkujú jeho športovejší, dospelejší postoj. V zadnej časti bolo centrálne, horné LED brzdové svetlo začlenené do spojleru nad oknom, čo zlepšuje výhľad vodiča vzad. 

Zmeny vykonané vnútri obsahujú nové ozdobné prvky, prerobenú stredovú konzolu s rozšírenými úložnými priestormi. Chevrolet Spark je poháňajú benzínové motory 1,0 l 68 k alebo 1,2 l 82 k. Obidva motory majú v kombinovanom cykle spotrebu 5 litrov na 100 km a emisie CO2 priemerne 118 g na km.

Orlando s turbo

Zákazníci Orlanda ocení živosť benzínového motora 1,4 l turbo, ktorý doplní súčasný 1,8 l benzínový a 2,0 l naftové motory. Táto nová jednotka má výkon 140 koní (103 kW) a dodáva maximálny krútiaci moment 200 Nm pri 1850 ~ 4900 ot. /min.

Dodáva sa štandardne so systémom Start/Stop a šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Priemerná spotreba paliva v kombinovanom cykle je 6,2 l/100 km. Vďaka začleneniu elektrického posilňovača riadenia a systému Start/Stop, budú na mnohých trhoch dve osvedčené varianty vznetového motora 2,0 l úspornejšie, úspora paliva bude až 11 percent v kombinovanom cykle *.

Ďalšími funkciami, ktoré sú novinkou u Orlanda modelového roku 2013, je zadná parkovacia kamera a sklopné sedadlo spolujazdca. 

Cruze: Všetky dobré veci prichádzajú v trojici

Príchodom Cruze Station Wagon do showroomov predajcov po celej Európe, ponúka Chevrolet kompaktné auto, ktoré bude oslovovať predovšetkým rodiny a jednotlivcov s aktívnym životným štýlom. Kombi, ktoré dopĺňa populárny sedan a hatchback, je schopné pojať do svojho batožinového priestoru až 1478 litrov.

Vyššie úrovne výbavy obsahujú Chevrolet MyLink, nový informační systém, ktorý prenáša obsah smartphonov na 7palcový plnofarebný dotykový displej s vysokým rozlíšením. Aplikácia navigácia s názvom Engis Bringo  bude k dispozícii začiatkom budúceho roka.

Ponuka motorov sa skladá z benzínového motora 1,4 l turbo, naftového 1,7 l, vylepšeného dieselového motora 2,0 l a saozrejme i osvedčených benzínových motorov 1,6 l a 1,8 l. Najúspornejším spomedzi motorov Cruze je naftový 1,7 l so spotrebou len 4,5 l/100 km.

Dieselová sila pre Malibu

Malibu je novou vlajkovou loďou značky Chevrolet v Európe a vyniká svojim americkým štýlom, priestornosťou a piatimi hviezdičkami v testoch bezpečnosti EuroNCAP. U európskych predajcov je teraz možné zakúpiť i naftový variant tohto sedana strednej triedy.

Tento spoľahlivý a výkonný motor má vysokotlakové vstrekovanie paliva common rail, dva vačkové hriadele a modernú, variabilnú geometriu turbodúchadla s medzichladičom. Poskytuje maximálny výkon 160 koní pri 4000 otáčkach a 350 Nm krútiaceho momentu pri 1750 otáčkach za minútu.

Oba motory, dieselový 2,0 l a benzínový 2,4 l sú na želanie k dispozícii s automatickou prevodovkou.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode