Svet v pohybe - mesta Wiener Neustadt/Dolné Rakúsko

21.04.2019 10:29

Ľudia sú na cestách. Mestá rastú. Život ide ďalej. Skrátka - náš svet je neustále v pohybe a mesto, krajina a ľudia sa menia...a preto sa Dolnorakúska krajinská výstava dala zelenú tentokrát téme mobility pod názvom "Svet v pohybe!" a premenila sa na umeleckú scénu. Výstava je situovaná v dvoch historických priestoroch mesta Wiener Neustadt/Dolné Rakúsko; v bývalom kláštore St.Peter an der Sperre a v kedysi mestskom opevnení, ktoré je dnes historickou pamiatkou, Kasematten.

Oba výstavné priestory sa nachádzajú pomerne blízko seba a presun zvládnete pohodlne aj pešo. Cesta vedie cez trhovisko Marienmarkt. Nielenže je centrom každodenného života v meste, ale je tiež ideálnym miestom na prestávku, v rámci ktorej môžete ochutnať regionálne kulinárske špeciality.  Hosťom sú k dispozícii segwaye a elektrobicykle a môžu si tiež rezervovať prehliadku mesta v starostlivo zreštaurovanom starom autobuse, ktorý je štýlovo a tematicky prispôsobený krajinskej výstave. Ako vidíte, Wiener Neustadt je a vždy bude v pohybe. Do 10. novembra 2019.

Kazematy kedysi slúžili ako mestské opevnenie a dnes sú významnou architektonickou pamiatkou, boli práve kvôli výstave zreštaurované.

Nádherné veterány môžete taktiež vidieť na výstave, ale aj ako vyzerali prvé vodičské preukazy v roku 1934. Auto-moto expozícia je naozaj pre každého jednotlivca zaujímavá a určite svojou rôznorodosťou prekvapí, tak ako nás pozitívne prekvapila a určite na ňu nezabudneme. :)

Pre jednotlivcov je k dispozícii mediálny sprievodca – bezplatná aplikácia (pre iOs a Android) pre všetkých používateľov smartfónov a tabletov. Je k dispozícii v anglickom, slovenskom, maďarskom a nemeckom jazyku. Skupinové prehliadky si môžete objednať na požiadanie tiež v jazyku, aký vám vyhovuje.

No a čo ešte dodať na záver?!

Dobre sme si podebatovali pri dobrom vedenskom rezni so šalatom a pivku aj dezerte. Naozaj rámci gastronómie si pochutíte na vynikajúcich kulinárskych špeciallitách a preto neváhajte a príďte sa mesta Wiener Neustadt pozrieť....pretože odídete plní zážitkov ako my...:)

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode