Suzuki predstavuje v Európe nový Swace

17.09.2020 08:49

Spoločnosť Suzuki uvádza na trh nový model Swace – štýlové a všestranné kombi so športovým dizajnom, hladkým a stabilným jazdným komfortom a pokrokovým hybridným pohonom. Swace je druhým modelom, ktorý spoločnosť Toyota Motor Corporation dodala spoločnosti Suzuki

Najvýraznejšie prvky nového Swace

Dynamický a športový dizajn exteriéru

Model Swace navrhnutý s nízkym ťažiskom vyniká širokým postojom a mohutnými líniami karosérie smerujúcimi dozadu, ktoré ladia so športovo pôsobiacou prednou maskou s full LED svetlometmi a veľkou mriežkou chladiča so vzorom včelích plástov.

 

Univerzálny interiér

Interiér bol navrhnutý s ohľadom na pohodlie a praktickosť. Ponúka pocit otvorenosti a pohodlnej priestrannosti a veľkorysú kapacitu batožinového priestoru, ktorá vyhovuje rôznym životným štýlom a potrebám.

Pokrokový hybridný pohon

Prepracovaný hybridný systém poskytuje optimálne rozdelenie výkonu medzi spaľovací motor a elektromotor podľa jazdných podmienok a poskytuje vzrušujúcu akceleráciu s priamou odozvou pri zachovaní nízkej spotreby paliva a emisií.

Dynamický a športový dizajn exteriéru

Vonkajší dizajn modelu Swace spája stabilný a funkčný dizajn kombi karosérie so športovým nádychom.

 

Sebavedomý postoj, kompaktné proporcie hornej časti karosérie a rozšírené blatníky prispievajú k stabilite na ceste, kým dynamické bočné línie smerujúce dozadu dodávajú pocit atletickosti. Unikátny dizajn prednej masky sa sústreďuje okolo full LED svetlometov a výraznej masky chladiča s dizajnom šesťhranných včelích plástov. Svetlomety a horná mriežka chladiča sú umiestnené v jednej súvislej krivke pre športový a výrazný vzhľad, zatiaľ čo nárazník, spodná mriežka chladiča a rám hmlových svetiel sú umiestnené tesne pri zemi, čo ešte viac zdôrazňuje sebavedomý postoj vozidla.

Medzi ďalšie prvky exteriéru patria integrované strešné lyžiny pre jednoduchú montáž strešného nosiča, tvarované zadné dvere vyrobené z odľahčených materiálov pre ešte väčšiu úsporu paliva a športové, prepracované 16-palcové disky z ľahkej zliatiny.

 

Farby

Model Swace je dostupný v siedmich farebných prevedeniach – White Pearl Crystal Shine, Super White, Precious Silver, Black Mica, Dark Blue Mica, Phantom Brown Metallic and Oxide Bronze Metallic.

 

Univerzálny interiér

V interiéri modelu sa naplno odráža prístup “menej je viac”. Elegantný, jednoduchý dizajn je zameraný na priestrannosť, pohodlie a praktickosť.

Dojem priestranosti vo vnútri kabíny umocňuje aj široká prístrojová doska navrhnutá v jednej línii smerujúcej k výplni dverí. Kombinácia mäkkých materiálov s chrómovými alebo striebornými akcentami zdôrazňujú kvalitu a eleganciu interiéru.

Funkčnosť interiéru

Swace je vybavený 8-palcovým multimediálnym audiosystémom s AM/FM/DAB rádiom, funkciou Bluetooth® a ovládacími prvkami na volante pre jednoduchšie používanie. Systém je kompatibilný s funkciami Apple CarPlay, Android Auto™ a MirrorLink™.

 

Na prístrojovej doske v dosahu vodiča aj spolujazdca je k dispozícii bezdrôtová nabíjacia podložka Qi pre nabíjanie smartfónov, spolu s dvoma USB konektormi a AUX konektorom.

 

Medzi ďalšie kľúčové prvky interiéru patrí ovládanie na volante, vyhrievanie predných sedadiel, systém klimatizácie S-FLOW s detekciou obsadenosti a ambientné osvetlenie kabíny.

Komfort kabíny

Kabína ponúka prispôsobivosť a komfort v súlade s aktívnym živorným štýlom nielen vodiča, ale aj spolucestujúcich. Vďaka veľkorysej vzdialenosti medzi prednými a zadnými sedadlami (928 mm) poskytuje zadný priestor skutočné pohodlie a priestor pre nohy patrí k najväčším, ktoré vozidlá v danej triede ponúkajú.

Celý priestor kabíny poskytuje úložné priestory vhodné na uskladnenie drobností, ako napr. telefónov alebo nápojov.

 

Batožinový priestor

Veľký batožinový priestor s objemom 596 litrov poskytuje dostatok úložného priestoru pre rôzne typy batožiny či iné predmety. Pre väčšiu využitelnosť je možné spodnú dosku umiestniť do nižšej pozície pre uloženie vyšších predmetov, povrch zadnej časti je zase vhodný pre uloženie mokrých alebo špinavých predmetov. Vďaka možnosti úplného sklopenia operadiel zadných sedadiel je tento priestor možné jednoducho rozšíriť. Pred pohľadmi do batožinového priestoru chráni odnímateľná roleta, ktorá za dá zrolovať jedným dotykom. Priestor pre batožinu má automatické osvetlenie a 12V zásuvku na príslušenstvo.

Hybridný pohon

Hybridný systém modelu Swace kombinuje výkonný elektromotor s 1,8 litrovým spaľovacím agregátom navrhnutým výlučne pre nasadenie v hybridnom systéme a stará sa o hladkú jazdu so silným zrýchlením a nízkou spotrebou paliva a emisiami. Hybridný systém poháňa Swace optimálne vzhľadom na podmienky buď elektromotorom, spaľovacím motorom, alebo oboma naraz.

 

Režim EV

Pre využitie vysokého výkonu elektromotora a veľkej kapacity batérie má Swace k dispozícii režim EV, kedy je automobil poháňaný čisto elektricky. Tento režim je ideálny na krátke jazdy bez obáv o hluk či emisie, predovšetkým skoro ráno a neskoro v noci v obývaných oblastiach, alebo v garážach a parkovacích domoch.

 

Jazdný komfort

Swace ponúka vďaka pozorne naladenému podvozku a nízkemu ťažisku hladký jazdný komfort a stabilné jazdné vlastnosti. Nízka kapota a umiestnenie batérie hybridného pohonu pod zadné sedadlá zabezpečujú nízke ťažisko auta, čím znížujú mieru krútenia karosérie, vylepšujú stabilitu a prispievajú k ľahkej a hladkej jazde. Podvozok s tlmičmi MacPherson vpredu a dvojitými ramenami vzadu je navrhnutý pre čo najlepšiu ovládateľnosť a komfort jazdy. Vodič má navyše na výber z troch jazdných režimov podľa momentálnej potreby.

 

Voľba jazdných režimov

Funkcia voľby jazdného režimu umožňuje vodičovi prispôsobiť správanie vozidla aktuálnym podmienkam alebo potrebám.

K dispozícii sú tri režimy - NORMAL, ECO a SPORT.

NORMAL: Optimálna rovnováha medzi komfortom, stabilitou a úsporou paliva, vhodná na bežné jazdenie.

ECO: Pomáha vodičovi rozbiehať sa ekologicky a znížiť spotrebu paliva plynulejšou odozvou na plynový pedal a minimálnym používaním klimatizácie. Tento režim má najväčší zmysel pri presunoch mestom s častým zastavovaním.

SPORT: Hybridný systém sa stará o rýchle a razantné zrýchlenie s agilnou odozvou vhodnou napríklad na jazdu na kľukatých cestách.

 

Pokročilé asistenčné funkcie

Plne vybavený pokrokovými bezpečnostnými prvkami, Swace ponúka istotu a pohodu pre vodiča aj cestujúcich na každej ceste.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode