Suzuki predstavuje Nový Swift

06.12.2023 19:34

Spoločnosť Suzuki predstavila nový Swift. V štvrtej generácii sa ikonický hatchback zmenil na sofistikovaný, inteligentný a kompaktný automobil , ktorý nanovo definuje každodenné jazdenie sviežim dizajnom, pokročilými bezpečnostnými prvkami a hravosťou pri jazde.

 

Swift je dlhodobo obľúbený na celom svete medzi zákazníkmi, ktorí hľadajú štýlový hatchback poskytujúci zábavnú jazdu, a od uvedenia na trh v roku 2004 získal (ako globálny model) množstvo ocenení. Nový model nadväzuje na svojich predchodcov a ponúka nielen príjemný zážitok z jazdy, ale uprednostňuje aj komfort, efektivitu a bezpečnosť. Swift sa predáva v 169 krajinách sveta, pričom v októbri 2023 sa kumulatívne predalo viac ako 9 miliónov kusov. 

 

Hlavné prvky nového Suzuki Swift

  • Vzrušujúci nový dizajn exteriériu a interiéru

  • Pokročilé bezpečnostné prvky

  • Nový 1,2 l motor s 12V mild hybridným SHVS systémom

Vzrušujúci nový dizajn interiéru a exteriéru

Aj keď si nový Swift zachoval charakteristický vzhľad svojich predchodcov, prešiel výraznou zmenou dizajnu, ktorá presahuje inovácie minulých modelov. 

 


Dizajn exteriéru

Nový Swift vyžaruje sebavedomie a dobrodružstvo vďaka mriežke chladiča vo farbe piano-black a charakteristickým svetlám v tvare písmena L, ktoré prechádzajú do zaoblených línií zvýraznených rozšírenými blatníkmi. 

Z boku zvýrazňujú profil nového Swiftu svalnaté kontúry a plávajúci dizajn strechy dodáva pocit elegantnej ľahkosti. 

Trojrozmerné zadné združené svetlomety a široký zadný nárazník dodávajú novému Swiftu stabilný a  zároveň hravý vzhľad, ktorý vynikne na ceste. 

 

Farby lakov

Ponuka lakov nového Suzuki Swift pozostáva z deviatich jednofarebných a štyroch dvojfarebných variantov, vrátane nových farieb Frontier Blue Pearl Metallic a  Cool Yellow Metallic. Najmä nový lak Frontier Blue Metallic spolu s  lakom Burning Red Pearl Metallic ako hlboké, živé, pastelové farebné tóny symbolizujú novú éru kvality lakov Suzuki. Oba farebné varianty pozostávajú z  trojvrstvového lakovania, ktorého výsledkom je bohatá textúra a  vysoko sýte odtiene.

 

 

Dizajn interiéru

Nový Swift ponúka pohodlnú a priestrannú kabínu vybavenú ergonomickými prvkami navrhnutými na zlepšenie zážitku z jazdy.

 

V interiéri nového Suzuki Swift sa nachádza kokpit navrhnutý tak, aby vás pohltil a  poskytol ergonomický zážitok z jazdy so stredovým panelom mierne nakloneným smerom k  vodičovi, čo zabezpečí jednoduché používanie. Dvojfarebná čierna a  svetlosivá palubná doska a obloženie predných dverí so saténovými prvkami v  tmavosivej farbe dodávajú kabíne športový a dynamický vzhľad.

 

9“ HD displej 

9“ HD dotykový displej poskytuje presnú a  rýchlu odozvu. Je vybavený zrkadlením smartfónu pre Apple CarPlay® a Android Auto™ prostredníctvom Wi-fi a USB, rozpoznávaním hlasu, prehrávaním hudby cez Bluetooth® a zobrazuje aj informácie o stave vozidla.

*Apple, Apple CarPlay, iPhone a Siri sú ochranné známky spoločnosti Apple Inc., registrovanej v USA a ďalších krajinách.

*Google, Android, Android Auto a ďalšie sú ochranné známky spoločnosti Google LLC.

*Bluetooth je registrovaná ochranná známka spoločnosti Bluetooth SIG, Inc.

 

Pokročilé bezpečnostné prvky

Dvojsenzorová podpora brzdenia II (Dual Sensor Brake Support II – DSBS II)

Na detekciu vozidiel, cyklistov a chodcov pred vozidlom je použitý radar a monokulárna kamera, ktoré pomáhajú zmierniť čelné, diagonálne a bočné kolízie. Ak hrozí kolízia, systém upozorní vodiča zvukovými a vizuálnymi výstrahami. Ak vodič nebrzdí alebo brzdí nedostatočne, automaticky sa aktivuje brzdový asistent, ktorý pomôže spomaliť vozidlo. Ak sa pravdepodobnosť kolízie zvýši, systém automaticky použije brzdnú silu, aby pomohol znížiť silu nárazu a zmierniť škody.

 

Asistent udržiavania v jazdnom pruhu (Lane Keeping Assist – LKA)

Keď je aktivovaný adaptívny tempomat, asistent pomáha udržiavať vozidlo v strede jazdného pruhu. Ak systém zistí, že susedné vozidlo alebo iná prekážka je príliš blízko vozidla, poskytne asistenciu pri riadení, aby pomohol udržať bezpečnú vzdialenosť.

 

Systém monitorovania vodiča (Driver Monitoring System – DMS)

Kamera zabudovaná v prístrojovej doske monitoruje oči a tvár vodiča. Ak systém zistí, že je vodič ospalý, zaspáva alebo nesleduje dianie na vozovke, spustí výstražný signál a na informačnom displeji zobrazí varovné hlásenie.

 

Nový 1,2 l motor s 12 V mild-hybridným systémom SHVS 
Nový 1,2 litrový 3-valcový benzínový motor v novom Suzuki Swift sa vyznačuje všestrannými vylepšeniami a  kombinuje nižšiu spotrebu paliva s  nižšími emisiami, pri poskytovaní vyššieho krútiaceho momentu pri nízkych otáčkach pre lepšiu odozvu na plyn a  celkový výkon.

 

V novom Suzuki Swift je motor prepojený s mild-hybridným systémom SHVS, ktorý ešte viac zlepšuje ekologické vlastnosti vozidla. Mild-hybridný sytém SHVS premieňa kinetickú energiu pri spomaľovaní, ukladá ju do lítium-iónovej batérie a  pomáha motoru pri zrýchľovaní, čím sa dosahuje vyššia úspora paliva.

 

 

ALLGRIP AUTO je automatický systém pohonu všetkých štyroch kolies, ktorý je zapojený, keď zistí stratu trakcie predných kolies. Keď je zistený preklz predných kolies, zapne sa viskózna spojka, ktorá prenáša krútiaci moment na zadné kolesá a poskytuje dodatočnú trakciu pri jazde na zasnežených cestách alebo iných klzkých povrchoch. 

 

SUZUKI CONNECT využíva dátový komunikačný modul vozidla (DCM) na prepojenie používateľov s  ich vozidlami v reálnom čase a umožňuje im využívať praktické funkcie prostredníctvom SUZUKI CONNECT aplikácie. Pre ešte väčšie pohodlie sú teraz niektoré funkcie SUZUKI CONNECT dostupné aj pomocou 9“ displeja audiosystému vo vnútri nového modelu Swift.

 

Hlavné funkcie Suzuki Connect: 

- Hlásenia o  stave 

- Vyhľadávanie zaparkovaného vozidla

- História jázd

- Geografické a  časové ohraničenie pohybu vozidla

- Bezpečnostné oznámenia

- Oznámenie o  výstražnej kontrolke

- Oznámenie o  pravidelnej kontrole/zvolávacej akcii

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode