SUV Hyundai Kona príde aj ako hybrid

03.06.2019 14:18

 
- Subkontaktné SUV Kona dopní benzínový, naftový a čisto elektrický pohon o hybrid
-Hyndai tak reaguje na požiadavku europskych zákazníkov, ktorí si želajú zvýšiť ekologickú prívetivosť SUV modelov
- Okrem hybridného pohonu bude nová Kona HEV vybavená aj pokročilou technológiou Blude Link®connectivity
- Novinky sa dotknú aj výbavy, bezpečnostných systémov a dizajnových prvkov

Hyundai v tomto roku rozšíri paletu pohonov vo svojom obľúbenom subkompaktnom SUV Kona. Hybrid tak doplní dnes existujúce benzínové a dieselové motorizácie. Popri plne elektrickej Kone EV je to ďalšia odpoveď Hyundaiu na silnejúce volanie európskych zákazníkov po ekologickejších SUV modeloch.

Okrem hybridného pohonu však nová Kona Hybrid získa aj technologické zlepšenia: pokročilú konektivitu Blue Link®, asistenčné a bezpečnostné systémy SmartSense™ a špičkové služby infotainmentu.

Hybrid pre svižnú jazdu

Úplne nová Kona Hybrid bude vybavená štvorvalcovým benzínovým motorom Kappa 1.6l GDI s priamym vstrekovaním paliva s maximálnym výkonom 77 kW (105 k) s krútiacim momentom 147 Nm. Elektromotor s permanentným magnetom dodá výkon 32 kW (43,5 k), ktorého maximálny krútiaci moment je 170 Nm.

Llítium-iónová polymérová batéria s kapacitou 1,56 kWh poskytne nielen výkon pri nabíjaní a vybíjaní, ale tiež optimalizuje výstup z vysokonapäťovej batérie a umožní rýchlu regeneráciu. Spolu s celkovým systémovým výkonom hnacieho ústrojenstva 103,6 kW (141 k) a krútiacim momentom až 265 Nm, zaručí vodičom novej Kony Hybrid dynamický zážitok z jazdy.

Vodiči ocenia aj možnosť voľby športového módu a možnosť preraďovať prevodové stupne nielen manuálnou 6-stupňovou radiacou pákou, ale aj pádlami pod volantom.

Technologická výbava s novinkami

Nová Kona Hybrid bude obsahovať aj Blue Link® - systém konektivity, ktorý umožní zákazníkom odomknúť aj zamknúť vozidlo na diaľku prostredníctvom smartfónu. Pre slovenský trh bude Blue Link® dostupný v priebehu roku 2020. Auto bude vybavené aj 10,25-palcovým dotykovým displejom, na ktorom si môžu vodiči prispôsobiť zobrazené ikony. Samozrejmosťou je podpora služieb Android Auto a Apple CarPlay. Ak sa zákazník rozhodne pre integrovanú navigáciu, služba Hyundai Live Services ponúkne aktuálne informácie o počasí, dopravnej situácii, najbližších čerpacích staniciach s cenami paliva, dostupných parkovacích miestach a najbližších predajniach a servisoch Hyundai.

Úsporná jazda

Nová Kona Hybrid bude vybavená systémom ECO-Driving Assist System (Eco-DAS). Pomáha zlepšovať efektivitu jazdy a šetriť pohonné látky. Analyzuje informácie o jazde z navigačného systému a upozorní na možnosť spomalenia jazdy, napr. pri blížiacom sa výjazde z diaľnice, či križovatke. Funkcionalita dostupná pri aktivovanom ECO móde jazdy, umožňuje zníženie spotreby bez zbytočného náhleho brzdenia vozidla. Systém Eco-DAS však predikuje aj blížiace sa zmeny na ceste, ktoré môžu mať vplyv na využitie batérií (napr. blížiace sa stúpanie do kopca). Manažuje zapojenie batérie a jej dobíjanie, čím opäť znižuje spotrebu paliva v nádrži. Pomáha maximalizovať efektívnosť hybridného pohonu.

 

Široká ponuka personalizácie

Novinka prinesie zákazníkom možnosť prispôsobenie interiérových aj exteriérových dizajnových prvkov. Napríklad špeciálny čierno-biely interiérový balík pre väčšiu farebnú exkluzivitu interiéru vozidla. Zvonka získa zákazník možnosť vytvoriť až 27 rôznych farebných kombinácií interiéru a exteriéru, vrátane dvojfarebnej karosérie s čiernou strechou.

V predaji už tento rok

Kona je prvým subkompaktným SUV značky Hyundai v Európe. K benzínovej a dieselovej motorizácii pribudla v roku 2018 elektrická Kona Electric. Špecialitou je tiež Kona v limitovanej edícii Iron Man. Od spustenia predaja v októbri 2017 sa v Európe predalo už takmer 120 000 kusov tohto dizajnovo výrazného SUV. Okrem toho získala Kona aj viac prestížnych ocenení, napríklad iF Design Award 2018, španielsky denník ABC jej udelil titul Auto roka 2019 a patrila tiež k finalistom ankety Auto roka 2018 na Slovensku. Kona Hybrid sa do predaja na Slovensku dostane v poslednom štvrťroku roka 2019.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode