SUV-čko má svoje čaro

26.03.2022 13:52

 

PR - marketingová manažérka a fotografka Janka Mišíková pre časopis Auto a žena porozprávala o svojej práci v jazykovej škole The Bridge a svojich šoférskych skúsenostiach. Okrem toho porovnala svoje Suzuki S-Cross SX 4 s najnovším modelom a dojmy si môžete pozrieť vo videjkách.

Koľko rokov funguje jazyková škola The Bridge a kto je zakladateľom?

 

Už vyše desať rokov poskytujeme profesionálnu výučbu anglického jazyka s rôznym zameraním a pre všetky jazykové úrovne. Pred dvomi rokmi sme ako prvá jazykovka získali medzinárodnú akreditáciu EAQUALS, čo je veľká prestíž v našej oblasti. Čo to presne je, si môžete prečítať v článku. Zakladateľkou našej školy je Klaudia Bednárová, ktorá okrem školy má množstvo aktivít zameraných na vytváranie eko systémov vzdelávania vo firmách a tiež sa venuje návratnosti investícií do vzdelávania a jeho dopadu na rast a rozvoj firiem.

Máš nejakú skúsenosť s jazykovým vzdelávaním?

 

V piatich rokoch som začala chodiť na nemčinu, čo ma strašne nebavilo! Dnes som však mojim rodičom za to veľmi vďačná, lebo mi už vtedy ukázali cestu, ktorou som sa snažila aj ja neskôr viesť svoje deti. Zostalo mi to dodnes, lebo stále navštevujem kurzy angličtiny práve v našej jazykovej škole. Veľmi som spokojná s prístupom a štýlom učenia mojej lektorky Laury.

Podľa tvojej jazdy predpokladám, že si skôr dynamická šoférka alebo sa mýlim?!

 

Bolo obdobie, keď som využívala viac tempomat pre udržanie predpísanej rýchlosti, ktorý som si presne nastavila. Aj keď som niekedy mala nábeh na rýchlejšiu jazdu po diaľnici, v dedinách som rýchlosť vždy dodržiavala. Nakoľko som matka dvoch detí, mám rešpekt pred rýchlosťou v dedinách a vôbec na miestach, kde sa pohybujú chodci. Bezohľadní vodiči mi na cestách doslova prekážajú.

Ako si na tom s parkovaním, pretože aj dnes existujú predsudky, že ženy nevedia parkovať…

 

Pravdou je, že ak vidím vodiča, ktorý je príliš opatrný, tak z mojich skúseností to je častejšie žena. Na obhajobu nás žien, musím spomenúť, že som kdesi čítala, že ženské a mužské šoférovanie je podmienené v mozgu. Ženy vraj majú horšiu orientáciu a jazdia opatrnejšie. Z toho vyplýva aj to, prečo sú pomalšie a tým pádom majú menej nehôd. Samozrejme, nemôžeme to brať ako pravidlo. Ja osobne poznám ženy, ktoré by som zaradila do tej ”mužskej” kategórie a naopak mužov, ktorí sú skôr z tej ”ženskej”. Čo sa týka môjho parkovania - nemám s tým problém, myslím, že zaparkujem všade, kde sa dá. :)

 

Mala si na ceste niekedy dopravnú kolíziu?

 

Za dažďa som dostala šmyk, keď som išla cez starý most z Petržalky. Reálne som videla, že mám dve možnosti, buď nabúram do auta idúceho predo mnou, alebo vyjdem do protismeru. Keďže výjsť do protismeru bolo viac riskantné, volila som prvú možnosť. Na druhú si spomínam, ktorá sa stala v Dúbravke. Stála som na červenej na križovatke, keď naskočila zelená, vyrazila som a vtedy do mňa vpálilo auto. Vzadu spal 10-mesačný syn v autosedačke, napriek tomu, že to bol silný náraz, tak sa vôbec nezobudil. Vodič, ktorý do mňa nabúral bol skúsený len si pomýlil semafór. 

 

Kde si najďalej šoférovala a s akým zážitkom by si sa s nami podelila?

 

Išla som na svadbu kamarátke do Maďarska, už si presne nepamätám mesto, ale bolo to až pri hranici s Chorvátskom. Navigáciu som zabudla prepnúť na zahraničie, takže som najprv blúdila, našťastie deti na tento fakt čoskoro prišli :) Na poslednú príhodu si spomínam z Rakúska. Išla som na Stuhleck lyžovať s deťmi, keď mi odišlo turbo na aute. Reálne som išla 50-tkou tam aj naspäť a okoloidúci šoféri si určite hovorili, že “blondínka” za volantom.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode