Super Seat Star

20.08.2016 11:00

Muzikálový herec, spevák Lukáš Adamec a jeho dobrodružstvo s novým španielským modelom Seat Leon X-Perience

Ste muzikantom, ale novinkou je vaše moderovanie Kolesa šťastia. Účinkujete v Chart show, ale ste asi najviac spevákom alebo kde sa cítite najlepšie?

Všetko je pravda, aj to, že sa najlepšie cítim v roli speváka. Mám momentálne tri kapely a v septembri ma môžu diváci vidieť v muzikáli na Novej scéne v réžii Janka Ledeckého – IAGO v roli Othela. Na javisku to mám rád, lebo som extrovert a páči sa mi predvádzať. Celkovo sa mi páčia dlhodobé projekty a keď potom príde zmena, tak je to super, lebo nuda nehrozí. Moderovanie mi príde ľahké nakoľko sa rád rozprávam s ľudmi a som aký som, nemusím sa dávať do nejakej pózy, len musím byť slušný. To je všetko. Baví ma to, viem, čo si môžem dovoliť voči produkcii a čo chce režisér. 

Práve ste vydali nový album Horská chata, ale pripravujete aj nejaké single. Akú hudbu na albume nájdeme?

Bude tam hlavne rock, resp. mederný rock, texty sú v slovenčinea dúfam, že sa bude páčiť. Pozývam ľudí na koncerty, lebo naozaj ide z nás plno energie a to treba vidieť, S druhým zatiaľ tajným projektom, pripravujem singel, duet s osobou, ktorú zatiaľ nebudem prezrádzať. Bude to prekvapenie... Ďaľší singel pripravujem s mojou kapelou L.A.T. (Lukáš Adamec Trio), ktorý vyjde koncom jesene, tak sa je na čo tešiť. 

Robíte dopravné priestupky často alebo len zriedkavo?

Skôr by som povedal, že málo robím priestupky. Policajti ma poznávajú, ale väčšinou platím. Myslím, že len raz som si pomohol cédečkom. Naposledy som trošku prekročil rýchlosť, keď som išiel s rodinkou z Košíc do Bratislavy a ponáhľal som sa. No platil som na ceste do Prahy, keď som sa otáčal v Brne, tam kde sa nemá. Prišiel som do mesta a hneď za mnou vyštartovali, ešte mi povedali, kde sú radary, aby som si dal pozor. Jasné, že je to od prístupu k policajtovi, lebo on si robí svoju robotu a keď stretne vodiča, ktorý je naňho agresívny, tak určite nebude mať dobrú vôľu mu pomocť.Všetci sme ľudia a nie vždy majú aj oni svoj deň. Nikdy som neplatil viac ako sto eur.

Mali ste dopravnú nehodu?

O nehodách sa nechcem baviť, lebo som mal nehodu, o ktorej nechcem hovoriť. Dúfam, že sa to už nikdy nezopakuje, ale ja som sa z nej poučil. Potom som mal som ťuk s firemným autom. Robil som v IT firmách, v dvoch reklamných agentúrach a popri som študoval VŠ. Z IT firmy som išiel do Superstar a bolo! Aj ty aj ja aj spev!

Ste typický autíčkár alebo čo pre vás auto znamená?

Auto je pre mňa doôležité na presuny, aby som z neho nevystúpil unavený a rozbitý, ale spokojný. Nie som typický autíčkár, ale auto k životu potrebujem. Teraz som za 4 dni prejazdil 1600 km na piatich akciách hore dolu po Slovensku. Ročne najazdím 30-40 tisíc kilometrov. Do zahraničia najviac do Čiech. 

Máte synátora, dúfam, že je akčný po vás... sedí poslušne v autosedačke?

Žena ho väčšinou usadí do autosedačky a potom si vypýta svoju pesničku a spieva o dušu. Takže sa počas jazdy zabáva tatovou hudbou, vyzerá, že sa potatil. O chvíľu bude aj druhá autosedačka, lebo čakáme ďaľšie bábo.

Zažívate vodičov, ktorí nepatria na cesty?

Nemám rád agresívnych vodičov a takých, čo sa mstia. Ak sa niektorému vodičovi niečo nepáči, tak ho obehne a pribrzdí. Príde mi to nezmyselné pri dennom mestskom ponáhlaní sa, či príde o päť minút skôr...alebo neskôr...o nič nejde.

Bývate v bytovke alebo v dome? Narážam na to, či máte parkovacie miesto alebo ho musíte hľadať okolo domu?

Zatiaľ sme v prenájme na Nivách a dvakrát som parkoval o dve ulice dalej. Mrzí  ma, že všetci tu parkujú, aj tí čo naokolo pracujú a my, čo tu bývame potom nemáme kde parkovať. Už to neriešim, lebo sa sťahujeme na Košariská, kde budem mať vlastné parkovacie miesta. Budeme bývať pri vode, čo ma veľmi teší, lebo mám rád vodu a vodné športy, Možno to bude aj tým, že som hral veľmi dlho a intenzívne vodné pólo.

Zažili ste na cestách niečo poriadne adrenalínové?

Na korčulách ma auto ťahalo v 90 - tke a ja som sa pevne držal okna. Mám taký adrenalín rád, no skôr ten fyzickejší ako sú korčule, bike, lezenie, ale nie šoférovanie. To je pre mňa len nutnosť.

Prezraďte či ste si mali možnosť vyskúšať rýchlu jazdu na Slovakia Ringu a na akom aute?

Mal som nedávno, a bol to samozrejme zážitok hoci len krátky. Šiel som v upravenom Porsche.

Nedávno ste v rámci kampane „Farbám neujdeš“ vyskúšali nové rodinné kombi s veľkým kufrom - Seat Leon X-Perience. A teraz ste si ho opäť vyskúšali len v inej farbe. Ako sa páčilo? 

X-Perience ma zaujal dizajnom, interiérom, ale jednoznačne priestorom. Hoci ešte stále mám Škodu Octaviu, ktorá mi pomáha pri preprave na koncerty s aparatúrou, tak sa obzerám po novom aute. Vrámci kampane Farbám neujdeš, kde sa pri behu ľudia ohadzujú práškovými farbami a výťažok ide na charitu mi Seat ponúkol  na týždeň Seat Leon X-Perience s úžasným polepom. Môžem povedať, že spĺňal všetky parametre, čo od auta vyžadujem a ťažko som sa s ním lúčil. Rodinné a bezpečné auto, ktoré by som využil pri presunoch kapely. Ľahko sa šoférovalo mne aj manželke. Benzínová jednaštvorka je na mesto úplne postačujúca a keď som dupol na plyn, tak to akcelerovalo podľa mojich predstáv. Na fotke uvidíte, ako trčím z obrovského kufra a to ja môžem! A ja veru nie som malý...Seat Leon X-Perience je pre mňa určite vyhovujúci model a v hnedej farbe tiež, lebo jeseň sa blíži a tieto farby mám rád.

Text a foto: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode