Štýlová Diesel taška

31.12.2010 13:20

Mladá herečka a členka Novej scény Andrea Kiráľová si otestovala svoje šoférske skúsenosti na imidžovej Fiatke 500 by Diesel

 

Aké je Andrejka za volantom?

Vodičák mám asi dva roky. Jazdím opatrnejšie, odkedy  som mala takú menšiu búračku, iba také malé ťuknutie. Blondýnka si nevšimla, že bola červená na semafóre. Na mokrej vozovke som tak silno brzdila až som zabrzdila v aute. Bol to môj zatiaľ jediný smutný šoférsky začiatok, na ktorý nezabudnem. Dokonca mi vystrelil airbag. A odvtedy si naozaj dávam pozor a dopravné  predpisy poctivo dodržiavam.

 

Vaša najvyššia pokuta?

 Pokutu som zatiaľ žiadnu neplatila./úsmev/

 

Ako reagujete keď vás zastavia policajti?

Raz ma zastavili policajti. Najprv som mala paniku, čo som také urobila a či mám pri sebe všetky doklady, ale bolo to kvôli nezapnutým stretávacím svetlám. Ospravedlnila som sa, že som na to v strese zabudla, pretože som sa ponáhľala do dabingu, kde dabujem telenovelu, ktorú pozerá celé Slovensko. Pustili ma s úsmevom a bez pokuty. Dokonca manželka jedného policajta vraj telenovelu rada pozerá...

 

Je auto pre vás nutnosťou?

Život bez auta si vôbec neviem predstaviť. Auto ma živí, nielen ja jeho. Divadlo, dabing, večerné predstavenia. Už som taká  pohodlná, že bývam síce päť minút od divadla, ale ja tam jazdím autom. Úplne zle! Viem, že tam nezaparkujem, ale ja idem a hľadám dovtedy, kým nenájdem parkovacie miesto. Peši by som bola rýchlejšie.

 

 

Pamätáte si na vaše začiatky v autoškole?

Autoškolu som robila na trikrát. Robila som ju na škole a mala som toľko práce, že som tam nestíhala chodiť. Prišla som na nejakú hodinu a povedali mi, že mi hodiny už prepadli. Bolo treba zaplatiť inú autoškolu a opäť tá istá chyba. Až na tretíkrát som to urobila. Množstvo absencií zapríčinilo, že to bol veľmi drahý vodičák...

 

Ste poriadkumilovná?

Vôbec. V mojom aute je organizovaný neporiadok a všetko možné. Jedlo, pitie, ale aj šatstvo ako sú šále a iné módne doplnky.

 

Na akom type auta jazdíte a prezraďte nám, aké máte vysnívané auto?

Momentálne jazdím na benzínovom Peugeote 206  v tmavomodrej farbe. Vysnívané auto nemám, ale páči sa mi Suzuki SX4. Nie som taká náročná, lebo sa v autách až tak nevyznám. Ako každej žene mi ide predovšetkým o dizajn. Som len laik a pri kúpe auta si radšej nechám poradiť.

 

 

Čo vás najviac odrádza na vašich cestách?

Išla som z Riviéry z dabingu a cítila som, že sa s autom húpem na ceste. Myslela som si, že sú krivé cesty s jamami. Taký chalan mi ukazoval prstom, že som jednotka. Myslela som si, že to ukazuje na mňa. Díky, že dobrá čajka. Idem na pumpu a naraz jedno koleso mám prázdne, tak som pochopila, čo to bola tá jednotka. Defekt na kolese. Takže ma najviac odrádzajú jamy a výmoly. Zimné obdobie je taká daň, ktorá sa ukáže na našich cestách a vodičom to komplikuje život v podobe defektov.

 

Ako relaxujete za volantom? 

Na aute mám senickú ŠPZ-ku a mnohí mi nedajú relaxovať, lebo si myslia, že vodiči týchto značiek nevedia šoférovať. Veľmi rada počúvam rádio a spievam za volantom. Veď som muzikálová herečka!

 

Čím vás upútal nový benzínový Fiat 500  1,4 v edícii by Diesel?

Hneď ako som zbadala zelenú imidžovku na ceste, hneď som vedela, že to bude Fiatka v novom športovom prevedení. Upútala môj pohľad štýlovosťou a moderným imidžom. Trojdverák je zábavné a milé autíčko pre mladú kočku ako som ja, ktorá nemá ešte rodinu, ale potrebuje mestské autíčko. Taká  štýlová Diesel taška! Športová značka nielen oblečenia, ale aj áut. Riflové vrecká z džínsoviny na sedadlách som ešte v žiadnom aute nevidela a k tomu pohodlné sedenie s volantom v ruke. Interiér je vkusný s logom Diesel na palubovke. Páčilo sa mi, že všetko som mala po ruke. Rádio hralo výborne  a rýchlostná páka s posledným mohykánom sa radila v pohode aj keď označenie stupňov bolo zboku. Netradičný detail. Motor šľapal ako hodinky a k tomu 5- ročná záruka s asistenčnou službou zadarmo je výbornou informáciou pre všetkých, ktorí obľubujú malé mestské autíčka a chcú sa nejako odlišovať od iných ľudí.

 

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka
 



Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode